Agnello in umido – Tocana de miel


Questo agnello in umido si prepara con semplicita  e sta bene sia su una tavola di festa che in una giornata qualsiasi .

Aceasta tocanita de miel merge bine in zi de sarbatoare dar la fel de bine i se sta pe masa si in celelate zile.

Ingredienti /Ingrediente

  1. 1 kg carne miel / 1 kg agnello a pezzi
  2. 1 ceapa mare / 1 cipolla grossa
  3.  1 catel de usturoi / 1 spicchio d’aglio
  4. 1 morcov / 1 carota
  5. o cutie de rosii taiate / una scatola di pomodori
  6. ulei masline  / olio oliva
  7. sare,piper / sale ,pepe
  8. maghiran / maggiorana
  9. vin alb / vino bianco

Preparare/preparazione

  1. Taiem ceapa ,morcovul si usturoiul marunt ,le punem la calit in ulei de masline ,le lasam pana se inmoaie cam 6-7 minute dupa care adaugam bucatile de carne
  2. lasam carnea sa se prajeasca usor dupa care stropim cu vin alb ,adaugam sare,piper si maghiran
  3. amestecam bine,punem rosiile din conserva si eventual putina apa calduta ,lasam sa fiarba la foc mic acoperite
  4. cand e fiarta carnita ,gustam de sare dupa care putem servi

ITALIANO

  1. tagliamo a pezzi la carne d’agnello e la laviamo
  2. tagliamo la cipolla e la carota a cubetti ,e la mettiamo a rosolare insieme con l’aglio in una pentola dove abbiamo riscaldato del olio evo,
  3. dopo 6-7 minuti aggiungiamo la carne,la lasciamo che prende un pò di colore e dopo aggiungiamo sale,pepe ,maggiorana e sfumiamo con del vino bianco
  4. mettiamo il pomodoro ,aggiungiamo poca acqua tiepida e lasciamo cuocere a fiamma bassa
  5. alla fine  una controlatina al sale ,prima di portare in tavola
  6.  

11 Risposte to “Agnello in umido – Tocana de miel”

  1. Angela Says:

    Ciao…pe unde umbli….mi-a fost dor de tine!!!!

  2. habana Says:

    O imbratisare din Praga!
    Paste fericit alaturi de familia si cei dragi!

  3. Angela Says:

    Gitana – daca a mancat si sotul meu din ea ,sa stii ca e perfecta!

  4. gitana Says:

    Nici eu nu ma prea omor dupa carnea de miel, dar aceasta arata foarte bine.

  5. Angela Says:

    Nu stiam ca e asa de scump ….profita si vanzatori ,sa le fie rusine!

  6. Mirela Vladuti Says:

    Angela, la noi e mai greu cu carnea de miel, ca nu se prea gaseste, din pacate. Iar cand gasesti are un pret de dai pe spate, dar asta e, sper sa gasesc sa cumpar o bucatica, asa de pofta mai mult.🙂

  7. Angela Says:

    Mirela – reteta asta de tocana este simpla si gustoasa probeaza-o cat de repede ,daca tot itit place mielul merita
    Ina – ciao ,cred ca voi aveti miei de calitate foarte buna ,merita sa gusti si gatit in acest fel.
    Dany – imi pare rau ca ti-am trezit o amintire neplacuta!

  8. dany Says:

    ispititoare ca tot ce faci, pacat ca eu miel nu mananc, de cand nu mai este tatal meu….

  9. retete_ina Says:

    ciao,arata super iti face pofta,bine gatit mielul,o zi buna

  10. Mirela Vladuti Says:

    Ohhh, superb! Ador carnea de miel, iar a ta este perfect facuta.

  11. Agnello in umido – Tocana de miel Says:

    […] Read the original here: Agnello in umido – Tocana de miel […]


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: