Piè di pollo in umido – Placinta cu tocana de pui


Una piè di pollo in umido ,che fa la sua bella figura e trasforma il pranzo in festa!

Aceasta tocanita de pui in placinta ,este aspectuoasa si gustoasa ,cu siguranta cand o puneti pe masa o sa arate minunat si va incanta oaspeti domniilor voastre!

Ingrediente/ Ingredienti

  1. 700 g pui / 700 g pollo
  2. 1 morcov / una carota
  3. 250 g ceapa / 250 cipolline
  4. 1 ardei copt / 1 peperone arrostito
  5. 2 rosii / 2 pomodori
  6. 2 linguri de otet balsamic / 2 cucchiai aceto balsamico
  7. 1 lingurita hrean / 1 cucchiao rafano
  8. cateva picaturi de tabasco / qualche goccia di tabasco
  9. faina ,sare,piper / farina,sale ,pepe
  10. cimbru / santoreggia
  11. usturoi / aglio
  12. 1 lingura de concentrat de rosii  / un cucchiaio concentratto di pomodoro

Preparare/preparazione

  1. Taiem carnea de pui bucatele si o punem intr-o punga unde in prealabil am amestecat o lingura de faina cu sare si piper ,amestecam pana ce carnea se umple uniform de faina
  2. Intr-o oala punem la calit ceapa ,morcovul taiat bucati ,dupa circa 5 minute ,adaugam si carnea si amestecam cam 5 minute
  3. punem ardeiul copt  curatat de coaja si tocat ,rosiile taiate si concentratul de rosii
  4. adaugam apa ,cat sa acopere carnea,presaram cu putin cimbru punem otetul ,hreanul ,tabasco
  5. lasam sa fiarba la foc mic ,pana ce e fiarta  carnea ,adaugam un catel de usturoi zdrobit ,mai dam un clocot
  6. Aluatul ce il punem pe deasupra poate sa fie aluat foietaj sau aluat de paine ,eu am facut un aluat de paine din 400 g faina ,putina drojdie dizolvata in circa 280 ml apa calduta plus o lingurita de sare .
  7. Punem tocana intr-o tava mare sau in mai multe boluri de lut care pot sa fie puse in cuptor ,intindem aluatul in foaie si punem desupra .Inainte ungem marginile cu putina apa ca sa se lipeasca aluatul de tava . Din cauza ca eu am folosit o tava mare am pus dedesupt in tava cateva felii de paine ca sa tine aluatul sa nu cada peste tocana,sa stiti ca tare buna a mai fost la gust si painea aia imbibata de sos
  8. Facem cateva gauri mici in aluat ,ca sa iasa aburul ,ungem cu un galbenus de ou si dam la cuptor pana e auriu aluatul .
  9. Servim cald cu vin si multa bucurie.

ITALIANO

  1. Tagliamo la carne a pezzi ,e la mettiamo in una busta ,dove prima abbiamo mescolato un cucchiaino di farina con del sale e pepe ,agitiamo per far si che la carne si copra bene di farina e aromi
  2. in una pentola grossa ,mettiamo a rosolare ,la cipolla con la carota,dopo circa 5 minuti aggiungiamo la carne,mescoliamo e dopo altri 5 minuti mettiamo ,in peperone arrostito ,il doppio concentrato di pomodoro  ,e i pomodori a pezzi
  3. copriamo con acqua ,e insaporiamo con tabasco,santoreggia,rafano e aceto balsamico
  4. lasciamo bollire  a fiamma bassa,alla fine cottura aggiungiamo un spicchio d’aglio tagliato fine
  5. l’impasto che coprira la nostra piè puo essere sia di sfoglia sia impasto per pizza .Io ho preparato un impasto con 400 g farina,lieviro,280 ml acqua tiepida e sale ,dopo che si lavora  l’impasto si lascia lievitare per minimo un ora
  6. mettiamo la carne nella teglia ,oppure in tante pirofile monoporzione ,stendiamo l’impasto e copriamo la teglia ,per incollare l’impasto alla teglia spalmiamo i bordi con del acqua .Io visto che ho usato una teglia grossa ho sistemato in mezzo 3 fette di pane per sostenere la sfoglia ,a fine cottura era molto saporite.
  7. bucherelliamo l’impasto che spalmiamo con tuorlo d’uovo e mettiamo in forno fineche e dorato
  8. e buono caldo servito con un bicchiere di vino e tanto amore
  9. .

9 Risposte to “Piè di pollo in umido – Placinta cu tocana de pui”

  1. Angela Says:

    Multumesc ! Astept !

  2. ancutza Says:

    cu cea mai mare placere, o am intr-o carte in limba romana, ti-o scanerizez si trimit prin mail zilele astea.

  3. Angela Says:

    Ancutza – interesanta reteta ta cu sos alb de verdure ,poate mi-o spui si mie !
    Dany -asa ca e fain capacelul?

  4. dany Says:

    bunnnnnnnnnnn, sa sti ca am sa-i pun “capac”, …….

  5. ancutza Says:

    ce bunatate, eu fac destul de des pie cu pui si verdeata dar cu o crema gen besciamella, mi-am notat-o pe a ta, e f potrivita pentru caldurile astea.

  6. Angela Says:

    Multumesc fetelor!

  7. Mirela Says:

    Foarte interesanta reteta si imi place mult si prezentarea. Mi-a lasat gura apa.

  8. retete_ina Says:

    wow,asta e super buna,felicitari pentru reteta

  9. Piè di pollo in umido – Placinta cu tocana de pui Says:

    […] See original here: Piè di pollo in umido – Placinta cu tocana de pui […]


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