Pollo croccante – Pui crocant


Un pollo croccante che sta bene con un insalata croccante della salsa greca e se proprio si vuole esagerare con delle patatine! Preparato in questo modo si mantiene anche per 2 giorni ,per riscaldarlo una passata veloce nel forno ed e perfetto!Potete usare ali di pollo ,pezzi di petto ,oppure pezzi di cosce ,consiglio di togliere le ossa al petto e alle cosce .

Acest pui crocant se potriveste cu o salata crocanta ,sos grecesc si daca chiar vreti sa exagerati cu cartofi pai ,bineinteles un mujdei de usturoi e binevenit!Pregatit in acest fel puiul e bun chiar si in zilele urmatoare ,ca sa-l incalziti  il puneti putin la cuptor si gata…Puteti folosi aripioare de pui ,piept dezosat sau pulpe de pui fara os .

Ingrediente / Ingredienti

  1. 1kg carne pui / 1 kg pollo
  2. 2 oua / 2 uova
  3.  1 pahar de faina (200 ml ) / 1 bicchiere di farina ( 200 ml )
  4. 1 lingurita scortisoara / 1 cucchiaino cannella
  5. 1 lingurita  praf de chili / 1 cucchiaino peperoncino macinato
  6. 2 – 3 catei de usturoi / 2-3 spicchi d’aglio
  7. 1 lingurita miere / 1 cucchiaino miele
  8. sare ,piper / sale,pepe
  9. o jumatate de lingurita de drojdie / mezzo cucchiaino lievito  di birra secco
  10.  cereale de porum /cereali di mais

Preparare/Preparazione

  1. curatam puiul ,pe cat putem scoatem oasele si taiem carnea in bucati mici ,ca sa se prajeasca bine .
  2. amestecam faina cu ouale ,mierea,drojdia,sare,piper,chili,usturoiul zdrobit si scortisoara .Adaugam apa atat cat e necesar ca sa obtinem un aluat gros
  3. punem bucatile de pui inauntru si lasam 1-2 ore
  4. zdrobim cerealele in mojar sau cu robotul si trecem prin ele  carnea scursa usor de aluat
  5. Pentru prajit e consiliat sa folositi baia de ulei .Nu folositi o tigaie ci o craticioara plina de ulei ,in acest fel puiul iese crocant  si nu absoarbe asa de mult ulei .
  6. Dupa ce a- ti prajit puiul il scoateti pe o farfurie acoperita cu hartie de bucatarie
  7. serviti cu salata

ITALIANO

  1. laviamo e tagliamo a pezzi il pollo ,a me piace togliere sia la pelle che le ossa ,e tagliare la carne in pezzi piccoli
  2. mescoliamo la farina con tutti gli ingredienti (tranne i cereali) ,aggiungiamo acqua quanto basta per avere un impasto denso
  3. mettiamo dentro i pezzi di carne e lasciamo per 1-2 ore
  4. frantumiamo i cereali con l’aiuto di in frullatore ,e passiamo dentro pezzi di carne
  5. per friggere e meglio usare un bagno d’olio  anzi che il solito tegame .Riempite una pentola con pareti alte ,di olio e fate riscaldare ,friggete dentro il pollo che in questo modo diventa crocante e assorbe meno grassi
  6. tirate fuori la carne su un piatto con carta assorbente e servite con insalata

 

11 Risposte to “Pollo croccante – Pui crocant”

  1. gitana Says:

    Angela, nu ti-au mai ramas resturi?

  2. Angela Says:

    Cu mare placere,sa vezi ce bunatate o sa-ti iasa!

  3. myrella Says:

    am sa incerc si eu reteta asta ca ne place la nebunie carnea de pui.multumesc din nou!

  4. Cocalari si Pitipoance Says:

    Salut! Ce zici de un link exchange cu ARFE.RO? Are PageRank 3 si aproape 2000 unici/zi. Contacteaza-ma te rog pe contact[at]arfe.ro daca te intereseaza. Mai multe detalii aici: http://arfe.ro/parteneri/

  5. Angela Says:

    Interesant ,saptamana asta nu am timp de asa ceva ,din cauza ca plec in tara ,dar e o idee buna.Pe aici e cald ,soare si de catva timp am reinceput antrenamentul cu bicicleta.

  6. Mirela Vladuti Says:

    E foarte bun, si eu fac ceva asemanator si ne place foarte mult. In rest cum esti, Angela? Cum e primavara in Italia, cum arata pietele? Mi-ar placea o postare despre treaba asta. Te pup cu drag!

  7. Cocalari si Pitzipoance Says:

    Felicitari pentru articol! Mi-a placut mult.

  8. Angela Says:

    Sa si stii ca au un miros innebunitor!

  9. retete_ina Says:

    pofta buna,e tare bun,le simt mirosul


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