Uova dolci – Oua dulci


Uova dolci da servire per Pasqua ! Le uova sono uno dei simboli Pasquali ,e di solito si portano in tavola in variante salata ,quindi tanto per cambiare ho preparato le uova dolci ,con una bavarese di vanilia alla quale ho aggiunto topping di frutta e una puntina di colori .

Oua dulci de servit musafirilor in zilele de Pasti .De obicei ouale in aceasta perioada se servesc in varianta dulce ,asa ca eu am decis sa va prezint si o varianta dulce a oului ! Pe langa gustul de vanilie am folosit si topping de fructe si foarte putine culori alimentare!

Ingrediente /Ingredienti

  1. 150 g zahar / 150 g  zucchero
  2. 4 galbenusuri / 4 tuorli
  3. 12 g gelatina / 12 g gelatina
  4. 300 ml frisca / 300 ml panna montata
  5. 240 ml lapte / 240 ml latte
  6. vanilina / vanilie

Preparazione / Preparare

  1. Cu 1-2 zile  inainte pregatim circa  20 de coji de oua . Le lovim usor in mijloc ,facem o gaura cu diametru de circa 1,5 cm si golim  oul ,pe care il folosim la alte  preparate .Spalam bine cu apa in interior coaja de ou si lasam la uscat .
  2. incalziti laptele ,puneti vanilia
  3. amestecati bine galbenusurile cu zaharul dupa care  turnati incetisor laptele puneti din nou pe foc ,la foc mic ,amestecand incontinuu
  4. puneti gelatina la hidratat si o punem in laptele cald ,amestecam si cand compozitia s-a ingrosat putin luam deoparte ,lasam sa se raceasca
  5. adaugam frisca batuta ,amestecand usor
  6. Daca doriti adaugati sirop de fructe  concentrat ,puneti in boluri  putin sirop si adaugati compozitie cu frisca  ,daca vreti sa aveti culori decise adaugati cateva picaturi de colorant alimentar lichid .
  7. Nu asteptati prea mult deoarece se intareste asa ca  puneti imediat in cojile de oua pe care le puneti intr-un cofrag si le dati la rece.Dupa circa  5 ore ouale sant intarite si cu multa rabdare luati coaja de pe ele.Se pot servi reci asa simple sau cu putin topping de fructe .
  8. Compozitia se poate pune si in forme de budinca din silicon

ITALIANO

  1. con 1-2 giorni prima prepariamo i gusci delle uova.Le spacchiamo in mezzo con un colpo deciso usando una matita ,allarghiamo il buco finche arriviamo a un diametro di 1,5 cm ,svuotiamo l’uovo ,che usiamo per fare un pan di spagna oppure altro .Laviamo le uova per bene e le facciamo asciugare
  2. riscaldiamo il latte ,mescoliamo i tuorli con lo zucchero ,dopo di che pian pianino aggiungiamo il latte ,mettiamo ancora sul fuoco a fiamma bassa ,mescoliamo sempre
  3. mettiamo la gelatina in acqua fredda ,dopo di che la strizziamo e la mettiamo nel latte caldo
  4. togliamo tutto dal fuoco e lasciamo raffreddare
  5. montiamo la panna e la mescoliamo al nostro composto
  6. a piacere si possono aggiungere sciroppi di frutta ,mettiamo nei piccoli contenitori poco sciroppo e aggiungiamo del composto ,mescoliamo e a piacere potete usare anche qualche goccia di colorante alimentare
  7. subito ,per non far indurire il composto riempiamo le uova e le sistemiamo in frigo ,
  8. dopo circa 5 h sono diventate dure e con un po di attenzione togliamo i gusci ,so ottimo sia da soli  oppure con un accompagnamento di salsa di frutta
  9. beninteso il composto si può sistemare anche nelle forme di silicone

6 Risposte to “Uova dolci – Oua dulci”

  1. Angela Says:

    Multumesc mult de urari ,toate cele bune si cat mai multa sanatate!

  2. Mirela Vladuti Says:

    Minunate! Ce pot sa spun mai mult, mereu ai niste idei interesante care ne lasa cu gura apa. Eu iti doresc un Paste linistit si plin de bucurii, alaturi de cei dragi, mai ales ca eu o sa plec la parinti si nu stiu daca mai apuc sa iti spun. Te pup mult!

  3. retete_ina Says:

    a,da?nu m-am gandit,oricum nu ies desene,tu le-ai facut foarte frumoase ,esti tare inventiva

  4. Angela Says:

    Ina – pana una alta daca nu ai formele in silicon foloseste cojile de oua care sant la indemana tuturor!

  5. Uova dolci – Oua dulci Says:

    […] Link: Uova dolci – Oua dulci […]

  6. retete_ina Says:

    ce frumoooos,as vrea si eu forme din alea,arata tare bine,felicitari pentru reteta


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