Costata aromata – Antricot aromat


La ricetta e stata preparata da mio marito ,la marinatura e stata preparata seguendo i suoi gusti ed e stata proprio una buona scelta .Come al solito ho usato la carne comprata dal mio macellaio Goi  di Torriano(Pv) !

Reteta a fost pregatita de sotul meu ,el a pregatit sosul pt marinat dupa gustul si placerea lui si trebuie sa recunosc ca a ales foarte bine ingredientele necesare.Ca de obicei am folosit carne cumparata de la macelaria Goi din Torriano (Pv)

Ingrediente / ingredienti ( 3 pers)

  1. o bucata de antricot de 750 g / una costata di 750 g
  2. 2 linguri zahar / 2 cucchiai zucchero
  3. 50 ml apa / 50 ml acqua
  4. 30 ml sos Worcestershire / 30 ml salsa Worcestershire
  5. 1 1/2 linguri  concentrat de rosii /  1 1/ 2 concentratto di pomodoro
  6. ierburi Provence  / ariosto
  7. cimbru / santoreggia oppure timo
  8. ardei iute / peperoncino
  9. o lingura de hrean razalit / un cucchiaio di rafano gratuggiato

Preparare/preparazione

  1. amestecam toate ingredientele intr-un pahar
  2. frecam bine carnea cu ierburile Provence si putina sare ,dupa care o acoperim cu sosul
  3. lasam la marinat circa o ora
  4. incalzim cuptorul la maxim  si asezam carnea pe un gratar ,gratarul il asezam pe o tava acoperita cu hartie de copt ,in acest fel cuptorul vostru o sa ramana curat
  5. punem carnea la cuptor circa 25 minute ,e bine sa controlati carnea ,in caz ca va place mai coapta lasati-o mai mult
  6.  scoateti carnea pe un fund de lemn si o taiati felii subtiri ,serviti cu salata proaspata

ITALIANO

  1. mescoliamo tutti gli ingredienti in un bicchiere
  2. spalmiamo la carne con ariosto e dopo la copriamo con la salsa
  3. lasciamo marinare per un ora
  4. riscaldiamo il forno a 250 C (statico)  sistemiamo la carne su una griglia  che mettiamo su una teglia copreta di carta forno (cosi il forno rimane pulito)
  5. mettiamo la carne nel forno per 25 minuti ( cottura media ) e bene controlare la carne cosi la preparate come meglio vi piace(piu o meno cotta)
  6. tiriamo la carne su un tagliere di legno e la tagliamo fettine sottili che mettiamo nei piatti con una bella insalata

 

8 Risposte to “Costata aromata – Antricot aromat”

  1. Angela Says:

    Mirela te rog frumos sa nu-l pornesti ! Ca imi distruge casa!Adica bucataria !Asa cateodata ii sta bine in bucatarie si face lucruri bune ,dar e bine sa nu exageram!

  2. Mirela Vladuti Says:

    Sa-i spui, din partea mea, ca le merita din plin si ca astept si alte retete marca proprie.

  3. Angela Says:

    Draga Mirela ,e tare mandru de aprecierile tale!Multumeste din suflet!

  4. Mirela Vladuti Says:

    Un deliciu! Felicitari sotului, i-a iesit perfect antricotul! Are un 10 cu felicitari de la mine!🙂

  5. Angela Says:

    Multumesc!

  6. ancutza Says:

    ce ademenitaore e! pusa in varful listei de retete de facut!

  7. retete_ina Says:

    super bunaaaaa,mananci cu ochii

  8. Costata aromata – Antricot aromat Says:

    […] See the article here: Costata aromata – Antricot aromat […]


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