Brioschine ripiene – Cornuri umplute


Queste brioschine sono morbide,morbide ,dalla serie :si sciolgono in bocca!Hanno un difetto pero :spariscono in fretta,quindi regolatevi di conseguenza oppure trovate un bel nascondiglio!La ricetta e dal  blog di Ina ,grazie mille!

Aceste cornuri ,sant moi ,pufoase,stiti cum se zice:se topesc in gura !Au insa un mic defect ,dispar repede ,asa ca ori pregatiti multe ori le gasiti un ascunzis bun!Reteta este de pe blogul lui Ina ,careia ii multumesc !

Ingrediente/ingredienti / (16 bucati / 16 pezzi )

  1. 120 ml lapte / 120 ml latte
  2. 280 g faina / 280 g farina
  3.  4 galbenusuri / 4 tuorli
  4. 40 g zahar / 40 g zuccher0
  5. 6 g drojdie uscata / 6 g lievito birra liofilizatto
  6. 60 g unt / 60 g burro
  7. vanilie / vanilina
  8. coaja lamaie / buccia limone
  9. rahat ,ciocolata,stafide sau ce umplutura doriti / gocce di cioccolato,lokum,uvetta oppure che ripieno volete

Preparare/preparazione

  1. In putin lapte caldut punem drojdia si o lingura de faina,amestecam si lasam 30 minute sa dospeasca
  2. lasam untul si 120 g faina deoparte ,iar restul ingredientelor le amestecam cu drojdia si lasam la dospit circa o ora in loc cald
  3. adaugam la aluat (care e foarte moale) untul topit si faina ,amestecand mereu punem alternat putina faina,putin unt….pana cand sant gata
  4. impartim aluatul in doua parti egale  si intindem doua cercuri pe care le taiem in 8
  5. luam fiecare parte de aluat o mai intindem putin cu sucitorul si punem umplutura dorita rulam si punem cornul pe tava acoperita cu hartie de copt
  6. lasam la dospit o ora acoperite cu un servet umed ,sau punem tava intr-o punga de plastic
  7. coacem la 180 C pana sant aurii
  8. le scoatem din cuptor si le decoram sau cu ciocolata topita sau cu un sirop concentrat de apa cu zahar fierte putin ,cu acest sirop ungem bine cornurile

ITALIANO

  1. in poco latte tiepido mettiamo il lievito e un cucchiaio di farina,mescoliamo e facciamo lievitare 30 minuti
  2. mettiam il burro e 120 g farina da parte ,e aggiungiamo il resto degli ingredienti al impasto ,mescoliamo bene e facciamo lievitare 1 ora
  3. aggiungiamo al impasto ( che sara molto morbido ) il burro fuso e la farina,mettiamo un po di farina,un po di burro e mescoliamo ,finche sono finite
  4. dividiamo l’impasto in due parti uguale che stendiamo con il mattarello ,in due cerchi
  5. ogni cerchio sara diviso in 8 triangoli
  6. prendiamo un triangolo lo passiamo ancora con il mattarello e riempiamo a piacere,lo arrotoliamo e mettiamo su una teglia coperta con carta forno
  7. la teglia la copriamo con un panno leggermente umido e lasciamo lievitare per un ora
  8. cuociamo a 180 C finche sono dorati
  9. per decorare possiamo usare del cuoccolato fuso oppure mettiamo in un pentolino tanto zucchero ,poca acqua ,facciamo bollire e con questo sciroppo spalmiamo le nostre briosche

13 Risposte to “Brioschine ripiene – Cornuri umplute”

  1. veronica drugas Says:

    Angela, am o intrebare care nu are de-a face strict cu retete gastronomice.
    De cateva saptamani am problema cu cuptorul! Tot ce pun in el (chiar si la temperaturi mici, de tip 150 grade) se arde! Inclusiv hartia speciala pentru cuptor!
    Care sa fie problema (tinand cont ca este un aragaz nou si performant)?
    VERONICA

    • Angela Says:

      Imi pare rau sa-ti dau o stire rea,dar ti s-a stricat sensorul care opreste rezistenta cand ajunge la temperatura dorita.Continua sa funtioneze rezistenta ,caldura creste si mancarea se arde!Sper ca este inca in garantie!Intreaba-ti prieteni cine are un termometru de cuptor si verifica acest fapt.

  2. Angela Says:

    Ileana- e drept aluatul e moale ,data viitoare daca chiar nu il poti lucra ,mai adauga putina faina.Oricum e bine ca ti-au iesit pufoase!

  3. ileana Says:

    angela,am respectat reteta(ianfara de drojdie,am folosit drojdie proaspata)dar aluatul mi-a iesit prea moale,gustoase si pufoase.

  4. Angela Says:

    sant perfecte si a doua zi ! tu aduci cafeaua ,eu pun cornuletele!

  5. Mirela Says:

    Ce pufoase sunt, perfecte pentru o cana de cafea sau un pahar de lapte cu miere. Merg reincalzite in cuptor a doua zi?

  6. Angela Says:

    multumesc,multumesc,multumesc!

  7. retete -ina Says:

    o primavara fericita,Angela,martisorul sa-ti aduca numai bucurii

  8. retete -ina Says:

    o primavara fericita,Angela,martisorul sa-ti aduca numai bucurii si sanatate

  9. Angela Says:

    Ina- sant foarte moi si bune ,o minunatie!
    Ancutza- fura ,fura ca eu te astept dupa usa!

  10. Ancutza Says:

    Irezistibile, pana le fac iti fur una!:)

  11. Brioschine ripiene – Cornuri umplute Says:

    […] Read more: Brioschine ripiene – Cornuri umplute […]

  12. retete -ina Says:

    multumesc ca ti-a placut reteta,pupici,ti-au iesit frumos,nu-i asa ca e o placere sa rulezi cornurile astea?


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