Torta nicolotta veneziana – Budinca de paine ca la Venezia


Questa torta è originaria della contrada veneziana di San Nicolò dei Medincoli,abitata dai pescatori e artigiani  e veniva preparata per la festa del patrono.

Este o budinca aromata ,pare clicoasa dar asa e ea .Budinca se pregateste in special in Venetia in cartierul San Nicolo dei Medincoli.

Ingrediente/ingredienti

  1. 200 g paine veche / 200 g pane raffermo
  2. 100 g faina / 100 g farina
  3. 150 g stafide / 150 g uvetta
  4. 4 oua / 4 uova
  5. 500 ml lapte / 500 ml latte
  6. 100 g zahar / 100 g zucchero
  7. 50 ml rom  alb / 50 ml rum bianco
  8. 1 lingurita scortisoara / 1 cucchiaino cannella
  9. 1 lingurita seminte de fenicul sau chimin /  1 cucchiaino semi di finocchio
  10. putin unt / una noce di burro

Preparare/preparazione

  1. folosim doar miez de paine nu si coaja .Punem painea zdrobita la inmuiat in lapte impreuna cu stafidele .
  2. Cand s-a inmuiat bine amestecam cu o lingura de lemn ,adaugand cate putina faina si ouale batute usor cu zaharul .
  3. Punem scortisoara , romul  si semintele de fenicul sau chimin ,amestecam si punem in tava acoperita cu hartie de copt .
  4. deasupra punem cateva bucatele de unt dupa care dam la copt la 180 C  circa 45 minute.
  5. se lasa la racit dupa care se poate servi cu un pahar de vin dulce.

ITALIANO

  1. spezzettate il pane (senza la buccia) e mettetelo in una ciotola con il latte e l’uvetta
  2. quando il latte sara assorbito mescolate il composto con un cucchiaio di legno ,incorporando poco alla volta la farina
  3. aggiungete le uova sbattute con lo zucchero ,la cannella ,i semi di finocchio  e il rhum ,amalgamate bene il tutto
  4. versate l’impasto in una teglia coperta con carta forno e ,aggiungete qualche fiocchetto di burro
  5. infornate a 180 C per 45 minuti .
  6. togliate la torta dallo stampo  appena raffreddata e servite a piacere con vino dolce.

8 Risposte to “Torta nicolotta veneziana – Budinca de paine ca la Venezia”

  1. Ancutza Says:

    slurp si copiata!

  2. Angela Says:

    Fetelor sa stiti ca e intr-adevar buna,iar aromele de la fenicul ,stafide si rom sant foarte interesante!

  3. dany Says:

    wauuu, ce bunatate din paine veche… chiar ca este interesanta

  4. Mirela Says:

    Ce frumos a crescut, cred ca e foarte buna. Eu fac ceva similar cu cozonacul, dar cred ca romul alb pe care l-ai pus tu ii da o aroma foarte, foarte faina. Arata foarte bineeeee!

  5. veneziavive Says:

    Proprio come la faceva mia nonna! fantastico!

  6. Torta nicolotta veneziana – Budinca de paine ca la Venezia Says:

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