Chiacchiere – Minciunele


le chiacchiere gli preferisco fritte ,non c’e niente da fare ,con tanto zucchero a velo sopra e con pocchi coraggiosi che vogliono avvicinarsi al mio piatto,perchè a volte sono cattiva,molto cattiva!Queste chiacchiere gli ho preparati insieme a Barbara a casa sua ,cosi per una volta la mia casa nu puzza di fritto!

In Italia se obisnuieste sa se serveasca multe minciunele in perioada carnavalului ,eu prefer minciunelele prajite in ulei ,presarate cu mult zahar pudra si  e indicat sa nu  va atingeti de farfuria mea .Minciunelele le-am pregatit impreuna cu Barbara acasa la ea ,in acest fel bucataria mea a ramas curata si fara miros de prajeala.

Ingrediente /ingredienti

  1. 500 g faina /500 g farina
  2. 1 praf de copt / una bustina di lievito per dolci
  3. 4-5 linguri  tuica / 4-5 cucchiai grappa
  4. 100 g zahar / 100 g zucchero
  5. coaja lamaie / buccia limone
  6. o vanilie / una bustina vanilina
  7. 3 oua / 3 uova
  8. 60 g unt / 60 g burro
  9. un strop de sare / un pizzico di sale
  10. ulei pt prajit / olio per friggere
  11. zahar pudra / zucchero a velo

Preparare/preparazione

  1. Amestecam faina cu praful de copt si sarea,adaugam zaharul ,coaja de lamaie ,vanilia si amestecam bine
  2. punem ouale,tuica,si untul topit si amestecam bine. Aluatul obtinut il invelim in pelicula trasparenta si il lasam timp de 30 minute.
  3. luam bucati de aluat si le trecem prin masina de facut taietei ,presaram bine cu faina si intai folosim masina pe numarul unu ,dupa care trecem aluatul pe rand pana ajungem la numarul 5 .Aveti grija sa nu se raceasca aluatul ,mentineti o temperatura constanta in bucatarie
  4. taiem fasii din alautul trecut prin masina cu numarul 5 si le facem  doua taieturi pe mijloc , pe unde o sa se scurga uleiul cand le prajim
  5. punem la prajit in uleiul incins ,cand sant in ulei minciunelele se inmoaie  nu va speriati ,fiind subtiri se coc repede asa ca intoarceti-le repede dupa care le scurgeti de ulei si le puneti pe o farfurie acoperita cu hartie absorbenta.
  6. presaram cu zahar pudra si servim

ITALIANO

  1. mescoliamo la farina con la polvere lievitante ,il sale,zucchero ,buccia di limone ,la vanilina .mescoliamo bene
  2. aggiungiamo le uova ,la grappa  e il burro fuso.L’impasto lo ricopriamo con pellicola trasparente e lasciamo riposare per 30 minuti
  3.  prendiamo pezzi d’impasto e gli passiamo nella macchina per la pasta  ,i pezzi d’impasto devono essere spolverati con farina ,prima gli passiamo  nella macchina su numero 1 poi andiamo avanti fino alla numero 5 .Attenzione e bene non far prendere freddo al impasto ,quindi mantenete una temperatura costante in cucina.
  4. tagliamo le strisce d’impasto a misura che vogliamo e pratichiamo due tagli in mezzo ,oppure un taglio e passiamo la parte superiore della chiacchiera nel buco .A me piacciono lisce dato che si cuociono meglio.
  5. mettiamo a cuocere nel olio bollente ,bastano pocchi attimi ,giriamo ,attenti che l’impasto nel olio diventa molle ,poi tiriamo fuori le chicchiere su un piatto coperto con carta forno
  6. spolveriamo con zucchero a velo e Buon Appetito!

  

23 Risposte to “Chiacchiere – Minciunele”

  1. dany Says:

    guarda…ho dato la ricetta, al mio figlio….

  2. Angela Says:

    Si ,ci sono ,anzi ci sono un infinita di varianti e tutti con dei nomi stranissimi. Queste si chiamanno :minciunele! una specie di bugirdine

  3. anthonyb Says:

    Le chiacchere le fate anche a Romania Angela? In Polonia ci sono e si chiamano foworki o chrusty🙂

  4. Ancutza Says:

    si eu ador minciunele in toate formel-si siml, unplute, tip gogosi etc…doar ca nu-mi place mirosul de prajeala in casa si prefer sa renunt…asa ca ma delectez cu fotografia si-i pasez reteta soacrei:).

  5. Angela Says:

    Bine zici draga Dany,cat de bune mai erau in acei anii . De denumirea ureche babei nu am mai auzit ,dar e tare simpatica!

  6. dany Says:

    si uite asa, facem scovergi-minciunele sau la noi se mai spunea-urechea babei-… de unde numele asta, nu stiu, poate de la forma toata incovioata ce le ia, aceste simple bunataturi……

    ce bune mai erau, in anii intunecati

  7. Angela Says:

    Adry – probeaza cu incredere si nu uita sa le aromatizezi cu lamaie si vanilie ,e tare buna reteta asta!O cunostinta le face mult mai subtirele dar ,eu le prefer asa nici groase dar nici subtri . Si nu uita sa nu prinda frig aluatul ca nu se mai umfla asa de fain.

  8. adry Says:

    Angi, ti-au iesit ca cele din pasticcerie!!! Azi le-am cumparat si eu de pofta ca tare-mi plac!!
    Zilele astea o sa incerc reteta ta!

  9. Angela Says:

    vin se gaseste?ca merge si cu vin !daca nu pune lapte!

  10. matilda Says:

    a da ,astea sant foarte bune dar Angela,tuica?nu stiam
    oricum aici daca fac trebue sa ma gandesc la altceva,tuica nu se gaseste

  11. Angela Says:

    Nici soacra ta nu are?Daca nu gasesti ,te pui cu sucitorul si le intinzi cat poti de subtiri ,zic eu ,ca sa-ti fie mai usor intinzi aluatul intre doua foi de hartie de copt presarate cu faina.

  12. pichona Says:

    Angi ,eu nu am masina de taitei,cum fac?
    Vor si ai mei sa le fac dar si eu ca bunicuta mea mereu imi facea cand eram miticut….

  13. Angela Says:

    Veronica,e stata una cosa fatta al momento ,prima pensavammo di fare tutto un altra cosa!

  14. veronica Says:

    Caspita volevo assistere anch’io alla creazione…ci provero’ da sola….sigh..complimenti comunque alle mie due vicine cuoche..

  15. Chiacchiere – Minciunele Says:

    […] Link: Chiacchiere – Minciunele […]


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: