Arrosto di maiale al limone – Ceafa de porc cu lamaie


Io ho usato del capocollo di maiale ,che al mio parere e piu buono della lonza che trovo troppo asciutta.

Pentru aceasta friptura puteti folosi o bucata intreaga de ceafa ,o sa vedeti ca lamaia ii mai “taie” di gustul de grasime.

Ingrediente / ingrediente

  1. 1 kg ceafa porc / 1 kg capocollo maiale
  2. 2-3 lamai / 2-3 limoni
  3. cimbru,rozmarin / timo  oppure santoreggia e rosmarino
  4. ulei masline / olio oliva
  5. sare si piper / sale ,pepe

Preparazione / preparare

  1. Punem carnea la marinat circa 2 h  ,intr-o marinada pregatita din :ulei masline cimbru si rozamarin  taiat marunt  ,sare si piper
  2. punem carnea in tava acoperita cu hartie de copt ,punem feliile de lamaie peste carne ,acoperim cu foaie de aluminiu si punem la cuptor la 220 C circa 1 h .
  3. luam feliile de lamaie de pe carne  si punem din nou la cuptor ,fara foaia de aluminiu ,inca 15- 20 minute ,
  4. daca aveti un termometru controlati temperatura in mijlocul carnii trebuie sa fie in jur de 85 C .
  5. staingem focukl ,acoperim carnea cu aluminiu si o lasam cam 15 minute sa se patrunda
  6. taiem felii si servim

ITALIANO

  1. saliamo e pepiamo la carne, poi la mettiamo a marinare in un misto di ,timo tagliato fine,rosmarino e olio oliva ,lasciamo 2 ore a riposare
  2. tagliamo il limone a fette ,mettiamo la carne in teglia coperta con carta forno e la copriamo con le fette di limone ,copriamo co alluminio e mettiamo in forno a 220 C per circa 1 h
  3. togliamo l’alluminio e il limone e mettiamo ancora nel forno per 15- 20 minuti.per controlare la cottura ,con un termometro per arrosti ,la temperatura al interno deve essere 85 C
  4. spegniamo i fuocchi ,copriamo con alluminio e lasciamo riposare per un quarto d’ora
  5. tagliamo a fette e portiamo in tavola.

da Pichona

 

da Pichona

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12 Risposte to “Arrosto di maiale al limone – Ceafa de porc cu lamaie”

  1. Angela Says:

    Perfect! Distractie placuta!

  2. pichona Says:

    Eu repet aceasta reteta pentru la cina,am invitati si vreau sa-i surprind cu ceva buuun…
    pupicei

  3. Angela Says:

    adevarul e ca eu as dori reteta cu mere ,asa ca iti zic sa o faci ca sa o pot pregati si eu….Dar sa stii ca varianta asta cu lamaie e tare buna.

  4. Ancutza Says:

    ce bunatate, o sa incerc cu carré de porc, ce zici?il luasem pentru a face carrè cu mere dar incerc reteta ta.

  5. Angela Says:

    Pichona,pofticioasa,a pregatit aceasta friptura si a facut si pozici! Sa va fie de bine!

  6. Angela Says:

    Astept!

  7. pichona Says:

    mmmmmm… maine dis dimineata imi trimit barbatelu la cumparaturi…revin maine cu fotografii…
    pwp

  8. Angela Says:

    Ina- am sa probez imediat!
    Mirela -multam fain!

  9. Mirela Says:

    Angela, e perfecta friptura asta. Are exact consistenta potrivita, e bine facute pe deasupra, imi place mult cum arata. Hmmm, ce pofta mi-ai facut.

  10. Arrosto di maiale al limone – Ceafa de porc cu lamaie Says:

    […] Original post: Arrosto di maiale al limone – Ceafa de porc cu lamaie […]

  11. ina Says:

    Angela,am facut iar setari in blog,te rog incearca sa comentezi,spune-mi daca acum e ok,multumesc

  12. ina Says:

    interesant,cu lamaie,cred ca e bun


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