Passatelli a modo mio – Pasta “passatelli “


Passatelli a modo mio …perchè a me mi manca il ferro per far i passatelli ,ma  mi piacciono tanto ,quindi come si dice : il bisogno aguzza l’ingenio ! e cosi mi son fatta i passatelli a mano…E son tanto buoni lo stesso !Per insaporire gli passatelli ,beninteso potete usare anche altri tipi di sughi.

Acest tip de pasta de obicei se pregateste cu un aparat special ,eu nu il am ,asa ca m-am apucat si i-am facut  cu mana ,deoarece imi plac mult si nu stiu de unde sa-mi fac rost de  respectivul aparat. In acest fel puteti sa-i pregatiti si voi ,merita intr-adevar un pic de efort .o sa aveti o pasta gustoasa cu ingrediente noi.Bineinteles ca acest tip de pasta poate sa fie condimentat si cu alt tip de sosuri .

Ingrediente/ingredienti

  • Passatelli
  1. 100 g parmezan razalit / 100 g parmigiano grattugiato
  2. 110 g pesmet / 110 g pane gratuggiato
  3. 30 g faina / 30 g farina
  4. 4 oua / 4 uova
  5. sare / sale
  6. nucsoara / noce moscata
  7. coaja lamaie / buccia limone
  • Sos / Sugo
  1. o ceapa mica / 1 scalogno
  2. o jumatate de vanata / mezza melanzana
  3. 1 zucchina / 1 zucchina
  4. 2 rosii / 2 pomodori
  5. 2 ciuperci pleurotus / 2 funghi pleurotus
  6. busuioc / basilico
  7. ulei masline /olio oliva evo
  8. sare / sale

Preparare/preparazione

  1. Amestecam parmezanul cu faina,pesmetul ,ouale ,sarea,nucsoara si coaja de lamaie pana ce avem o compozitie omogenea.lasam sa se odihneasc 5 minute dupa care controlam daca compozitia se poate lucra cu mainile pline de faina e bine daca nu mai adaugam putin pesmet sau faina
  2. pe masa presarata cu faina  facem aceste macaroane lungi circa 4-5 cm ,(daca sant mai lungi sant greu de mancat)
  3. le punem deoparte cand sant gata toate le punemla fiert in apa clocotita cu putina sare ,se fierb repede ,cand se ridica la suprafata sant deja buni ,II scoatem din apa si ii condimentam dupa plac .Eu am pregatit un sos de verdure ,daca doriti puteti inlocui ciupercile cu jambon afumat
  4. Pregatim sosul  taiem a la jullienne toate verdeturile (si ciupercile sau jambonul)si le punem la calit intr-o tigaie cu 4-5 linguri ulei masline ,saram si lasam sa se coaca la foc mediu . Adaugam frunzele de busuioc si passatelli amestecam si servim.

ITALIANO

  1. Mescoliamo il parmigiano con la farina ,il pangrattato  le uova,,sale,noce moscata e buccia di limone.Il composto lo lasciamo riposare per 5 minuti ,dopo controlliamo se il composto si può lavorare con le mani ,se no,aggiungiamo un po di farina.
  2. sul tavola infarinato modelliamo dei passateli lunghi 4-5 cm ( se sono troppo lunghi si fa fatica a mangiarli)
  3. sistemiamo i passatelli su un piano infarinato e gli facciamo cuocere in acqua bollente salata,hanno bisogno di pochi minuti per la cottura
  4. Il sugo  io ho condito i passatelli con questo sugo di verdure e funghi ,nel caso volete potete sostituire i funchi con dello speck. Tagliate tutte le verdure e la jullienne e le fate cuocere con 4-5 cucchiai di olio .aggiustate di sale,pepe  a fine cottura aggiungete il basilico ,aggiungiamo nella padella anche i passatelli scolati e dopo 1-2 minuti pronto in tavola!

9 Risposte to “Passatelli a modo mio – Pasta “passatelli “”

  1. Angela Says:

    Anto ,sai che ci vuole poco !

  2. anthonyb Says:

    Angela che pazienza che hai🙂
    Bravissima!

  3. Angela Says:

    Mirela al meu sot e disperat :inca nu ti-a trecut tusea? de o saptamana si tu ,tot tusesti!E drept dimineata nu ma mai opresc din tusit.ma doare stomacul de atata tuse.

  4. Mirela Says:

    :))) Angela, cu multa miere nu e chiar asa rau. Sper sa te faci bine cat mai repede!

  5. Angela Says:

    Mirela- nu-l beau nici moarta! De abia am reusit sa beau siropul de tuse.Au vrut sa imi vanda unul (foarte renumit ) cu bava de melc ,bleahhhhhhh

  6. Mirela Says:

    Pentru tuse recomand ceaiul de foi de ceapa, e cam scarbos, dar are efect. Bunicuta mea draga imi prepara cand eram racita si aveam tuse si ma repara de fiecare data. Sa ai grija de tine

  7. Angela Says:

    Mirela,in Italia sant foarte multe retete asa ca am de unde sa ma inspir.In ceea ce priveste sanatatea,sant mai bine ,dar am o tuse oribila .Multumesc de pupici!

  8. Mirela Says:

    Cat de fain arataaaaaaaa! Trebuie sa fie foarte bune! Angela, de unde iti tot vin retetele astea interesante. Ma uimesti de fiecare data. La tine totul este deosebit. Te pup cu drag!
    PS: Te simti mai bine?

  9. Passatelli a modo mio – Pasta “passatelli “ Says:

    […] Read the original: Passatelli a modo mio – Pasta “passatelli “ […]


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: