Pasta panna e speck -Pasta cu smantana dulce si jambon afumat(speck)


 

pasta-cu-smantana-dulce-si-jambon-afumat-speck

Per avere un risultato migliore e bene usare una pasta al uovo ,e lo speck  deve essere tagliato molto fine .

Pentru acest tip de sos sunt indicate paste cu oua. Speckul sau jambonul afumat sa fie de calitate si taiat cat mai subtire. Daca va place puteti pune si ceapa, o prajiti in unt dupa care adaugati jambonul si mergeti inainte cu reteta.

Ingrediente/ingredienti

400 g pasta/ 400 g pasta
125 g jambon afumat (speck)/ 125 g speck
250 ml smantana dulce/ 250 ml panna
piper/ pepe
unt/ burro
sare/ sale

Preparare/Preparazione

  1. Intr-o oala punem apa la fiert, cand fierbe punem pasta si adaugam sare. Cand e fiarta pasta o scurgem si o punem in tigaia cu sosul.
  2. Punem intr-o tigaie untul la topit, adaugam feliile de jambon taiate si lasam sa se prajeasca usor avand grija sa nu le ardem. Presaram cu piper din belsug.
  3. Adaugam smantana, lasam 1 minut sa dea un clocot dupa care punem pasta.
  4. Presaram cu piper si servim.

ITALIANO

  1. mettiamo a cuocere la pasta  e poi prepariamo il sugo
  2. mettiamo in un tegame il burro ,appena sciolto aggiungiamo lo speck tagliato fine ,facciamo tostare ,attenti a non bruciare lo speck .
  3. aggiungiamo pepe a piacere  (attenti con il sale ,che lo speck di solito e salato)
  4. mettiamo la panna ,facciamo prendere consistenza e aggiungiamo la pasta
  5. portiamo in tavola

9 Risposte to “Pasta panna e speck -Pasta cu smantana dulce si jambon afumat(speck)”

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    […] Pasta panna e speck -Pasta cu smantana si jambon -perchè  nel dubbio, fai panna e speck – deoarece cand nu stiu  ce sa gatesc fac pasta cu smantana si jambon […]

  2. Pasta panna e speck -Pasta cu smantana dulce si jambon afumat(speck) Says:

    […] Follow this link: Pasta panna e speck -Pasta cu smantana dulce si jambon afumat(speck) […]

  3. angela Says:

    ciao, roxana,e buna si varianta descrisa de tine,ce pofta am de un risotto cu radicchio si vin rosu….

  4. roxana Says:

    e si mai buna daca impreuna cu speck saltati in tigaie si radicchio(salata rosie) taiat fin fin….si iata cum devine o alta reteta italiana foarte apreciata!…incercati!

  5. Ioana Muresan Says:

    Multumesc. Si de reteta de pe Messeger.:-)

  6. angela Says:

    raul-merita probat e buna!

    ioana-cand ma intorc in Milano am sa fac!

  7. Ioana Muresan Says:

    Am facut astazi si e chiar foarte simpla si buuna. Apropo de retete bune, te rog sa pui si reteta la supa Minestrone cand o faci.

  8. raul Says:

    😉 nu am incercat dar dupa cum arata ii super buna


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