Pasta e fagioli – Pasta cu fasole


Oggi ho preparato una pasta fagioli senza grassi animali ,una pasta fagioli vegan .Buona e anche sana ,che non guasta mai  visto l’abbondanzza dei grassi animali che usiamo in cucina tutti giorni.Io ho usato fagilio occhio ma ,preferisco i borlotti

Aceasta mancare pasta cu fasole,era considerata pe vremuri mancare saraca ,deoarece nu se folosea carne sau cel mult se folosea putin soric sau in cazuri fericite putina costita de porc.Eu am preferat sa gatesc varianta fara carne , a fost foarte buna si sanatoasa .Eu am folosit un tip de fasole boabe patate,dar sant mai bune boabele de fasole alba sau de culoare inchisa.

Ingrediente/ingredienti

  1. 250 g fasole / 250 g fagioli
  2. 1-2 cepe / 1-2 cipolle
  3. ulei masline / olio oliva
  4. 300 ml sos de rosii / 300 ml salsa pomodori
  5. 300 g taietei lati / 300 g tagliatelle
  6. un catel de usturoi / 1 spicchi aglio
  7. rozmarin / rosmarino
  8. sare ,piper / sale ,pepe

Preparare/preparazione

  1. Punem fasolea la inmuiat in apa rece ,timp de 12 h ,dupa care scurgem apa ,punem alta curata si fierbem ,impreuna cu un catel de usturoi
  2. cand e fiarta  taiem ceapa solzisori si o calim in ulei ,adaugam sare ,rosmarin si sosul de rosii ,lasam sa fiarba cam 10 minute dupa care adaugam jumatate din cantitatea de fasole boabe impreuna cu putin lichid in care au fiert ,restul de boabe le macinam si crema obtinuta o punem peste ceapa.
  3. amestecam lasam sa fiarba ,daca este nevoie mai adaugam supa in care a  fiert fasolea.
  4. Punem taietei  la fiert separat ,cand sant gata ii scurgem de apa si ii punem peste fasole ,saram,piperam .
  5. servim cu putin chili pe deasupra si parmezan daca va place.

ITALIANO

  1. mettiamo a mollo i fagioli per 12 ore ,dopo di che gli facciamo bollire insieme a uno spicchio d’aglio
  2. quando i fagioli sono cotti ,taggliamo la cipolla a fette e le facciamo passare nel olio caldo ,aggiungiamo rosmarino,la salsa ,saliamo e pepiamo ,facciamo cuocere per una decina di minuti
  3. aggiungiamo meta dei fagioli  ,l’altra meta la passiamo con il passaverdure  e l’aggiungiamo al resto dei fagioli,completiamo con il brodo dei fagioli e facciamo cuocere
  4. intanto mettiamo a cuocere le tagliatelle ,le scoliamo e le mettiamo nella pentola con i fagioli
  5. aggiustiamo di sale e pepe, aggiungiamo del peperoncino e portiamo in tavola

10 Risposte to “Pasta e fagioli – Pasta cu fasole”

  1. Angela Says:

    Chili cu carne ,e o minunatie ,probeaza fara fasole alba ,doar o cutie de fasole rosie si e perfect!

  2. Mirela Says:

    Pfoai, Angela, cat de bine arata si chili cu carne, o sa-l incerc neaparat. O sa caut si tortila, intai, ca sa fie ca la mama lui acasa. Sper sa gasesc. Pusi

  3. Angela Says:

    am inteles ,eu fasolea rosie o folosesc cand fac chili cu carne https://ilmenudiangela.wordpress.com/2010/01/18/chili-cu-carne-chili-con-carne/

  4. paula Says:

    eu o sa folosesc fasole rosie ca am la cutie.

  5. Angela Says:

    Adry – depinde de cum avem pofta ,de multe ori folosesc si eu tubetti ,dar cu pasta al uovo ,parca e mai bun!

  6. adry Says:

    Noua ne place mult de tot si iarna fac cam odata pe saptamana!! Folosesc in general tubetti ca tip de pasta! Singura modificare pe care am facuto (retetei originale) e ca am pus putin tarhon (uscat, nu in otet) si-i da un gust deosebit!
    P.S Tu folosesti pasta all’ uovo? Mi se pare o idee interesanta!

  7. Angela Says:

    Paula- vrei sa folosesti fasole rosie sau neagra?
    Mirela- in Italia mancarea asta e un clasic ….fiecare regiune are variantele ei !

  8. Mirela Says:

    Ce interesant. Nu am mancat niciodata o asa combinatie… Cred ca o sa incerc ca sa vad cum e. Arata foarte bine, dar is curioasa de gust.

  9. paula Says:

    ceva in genul asta mancam in Anglia pe post de salata. era buna doar ca fasolea nu era bine fiarta. o sa incerc si eu cu fasole mexicana ca mi-ai starnit amintiri cu reteta asta!

  10. Pasta e fagioli – Pasta cu fasole Says:

    […] Originally posted here: Pasta e fagioli – Pasta cu fasole […]


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