Kurtos Kolacs – Cannoli giganti


by Danielfoto.it

e da un classico italiano con le noci passiamo a un classico rumeno, di origini ungherese i Kurtos Kolacs hanno un profumo inebriante e un sapore di zucchero caramellato mescolato con delle noci tostate.La ricetta me la passata Habana ala quale mando i miei saluti.

Dupa cum bine stiti aroma acestor  kurtos kolacs te innebuneste de fiecare data cand treci pe langa un cuptor unde sant pregatiti .Cu aceasta reteta ii puteti pregati si voi ,o sa va placa cu siguranta ,la mine in casa au avut un succes enorm .Reteta mi-a trimis-o  Habana caruia ii multumesc din suflet ,draga mea baiatul meu cel mare ii adora.

Ingrediente/ingredienti

  1. 500 g faina / 500 g farina
  2. 25 g drojdie,/ 25 g lievito di birra
  3. 150 grame zahar / 150 g zucchero
  4. 1 plic zahar vanilat / 1 bustina con vanilina
  5. 2 galbenusuri/ 2 tuorli
  6. 225 ml lapte caldut / 225 ml latte tiepido
  7. 3 linguri ulei / 3 cucchiai olio
  8. un varf de sare, / sale
  9. coaja de la o lamaie/ buccia grattugiata di limone
  10. nuci macinate ,scortisoara,nuca de cocos  si zahar pt glazura / noci tritate,cannella,farina di coco e zucchero per glassare

Preparare/preparazione

  1. desfacem drojdia in putin lapte caldut cu o lingura de zahar ,dupa 15 minute adaugam restul  ingredientelor si framantam un aluat . Daca aveti masina pentru facut paine o puteti folosi .
  2. lasam aluatul la dospit circa 1,30 h  dupa care il impartim in 4
  3. intindem foi rotunde ,e bine sa le faceti putin mai groase decat le-am facut eu ,cam  6-7 mm.taiem circular fiecare foaie in asa fel incat sa obtinem fasii inguste si cat mai lungi .
  4. folosim sticle bine spalate si unse cu ulei pe care rasucim fasiile de aluat ,lasam sa dospeasca inca 15 minute
  5. facem un amestec din 20 ml lapte cu 2 lingurite zahar si ungem bine kolasci dupa care ii acoperim cu un amestec de nuca macinata fin si zahar sau scortisoara si zahar sau nuca de cocos si zahar
  6. punem in tava acoperita cu hartie de copt si dam la cuptor la 175 C pana sant aurii ,e bine se puneti in cuptor  inainte o tavita cu apa in acest fel aluatul ramane mai pufos  .
  7. Se iau de pe sticla cand se racesc putin

ITALIANO

  1. sciogliamo il lievito in poco latte tiepido con un cucchiaino di zucchero ,facciamo lievitare per 15 minuti dopo di che aggiungiamo il resto degli ingredienti e mescoliamo finchè abbiamo un impasto omogeneo .Se avete la macchina per fare il pane fatevi aiutare da lei .
  2. lasciamo lievitare l’impasto per 1,3 h dopo di che lo dividiamo  in 4 parti
  3. stendiamo una sfoglia rotonda un pò più spessa di come ho fatto io ( 6 -7 mm )  e la tagliamo in modo continuo cosi risulta una fascia lunga
  4. usiamo delle bottiglie di birra (in vetro ) ben lavate e unte con olio ,su ogni bottiglie rotoliamo delle stringhe d’impasto ,lasciamo lievitare per 15 minuti
  5. prepariamo una bagna con 20 mm latte e 2 cucchiaini di zucchero  la spalmiamo sui nostri dolci
  6. tritiamo molto fine le noci e le mescoliamo con dello zucchero ,facciamo rotolare  i dolci ,schiaciamo un pò cosi le noci si attaccano per bene
  7. possiamo fare una glassa con della cannela mescolata con zucchero oppure farina di coco mescolata con zucchero
  8. mettiamo i dolci sulla teglia coperta con carta forno e mettiamo in forno  a 175 C finche sono ben dorate.Nel forno sistemate anche una teglia con  acqua ,in questo modo l’impasto rimane più morbido
  9. si tolgono dalle bottiglie quando sono tiepide.Io ho usato anche bastoni di metallo per fare cannoli.

20 Risposte to “Kurtos Kolacs – Cannoli giganti”

  1. Angela Says:

    Te invidiez!Ce buni sant proaspeti…

  2. dany Says:

    in seara asta ne-am delectat cu un colac(eu si ragazzina cu care stau)… pe Canale Grande a Trieste era un chiosc unguresc, cu colaci…. buni, buni buni

  3. Angela Says:

    Sant curioasa cum sant prajiturile astea de care zici tu ! Asteptam reteta!

  4. elena Says:

    Adevarat foarte aspectosi,dar mi-au adus aminte de fapt de prajiturile pe bat,acasa aveam de la mama mea,bete de lemn aproximativ diametrul a celor de tabla doar ca erau drepte,faceam aluatul le infasuram le bat la cuptor,le scoteam frumos rumenite apoi le umpleam cu crema care se lasa o noapte sa moaie aluatul,sunt foarte bune si promit ca voi face intr-o zi

  5. Angela Says:

    NU este greu!

  6. Ancutza Says:

    stii ca esti un geniu? ador colacii astia, eu ii mancam foarte rar, doar in excursii,pentru ca prin Munteania nu se gaseau deloc. Ti-au iesit superb!abia astept sa-i fac, din reteta ta nu pare greu.

  7. Angela Says:

    Is curioasa foc ,cum ti-au iesit kurtos colasci?

  8. daniela Says:

    angela ma apuc imediat sa fac kurtos kolacs sper sa imi iasa mia bine decat tie ca altfel stricam prietenia

  9. Angela Says:

    Mirela – poti sa te servesti linistita!
    Adry – stai linistita ,sticlele in cuptor nu sufera ,doar nu ajunge cuptorul tau la 1000C sa se topeasca sticla.Eu am probat de multe ori , am facut pui pe sticla de n ori si nu s-a intamplat nimic.Formele metalice sant cele pt cannoli siciliani!

  10. adry Says:

    Waw!!!! Ti-au iesit super, super!!!
    Mie imi e cam frica cu sticlele sa nu se sparga la cuptor!!As opta pentru formele metalice chiar daca au un diametru mai mic! Ale tale sunt cele pentru “cannoli siciliani”?

  11. Mirela Says:

    Sunt sigura ca sunt mai buni, de aia ma si milogesc pentru o portie. Si sunt si foarte frumosi, ti-au iesit perfect!

  12. Angela Says:

    Mirela,macar tu ai posibilitatea sa-i gasesti proaspeti ,facuti numai buni de mancat!dar ai mei sant mai buni ,hahaha

  13. Mirela Says:

    Dumnezeule, ce iese din manutele tale. O bunatate de kurtos, ce sa mai zic. Ceva de vis… Yammyy, deja visez cu ochii deschisi la o portie

  14. Angela Says:

    eu am folosit sticle mai lunguiete de 0,66 l .Si eu am pierdut o gramada de timp pana am gasit sticlele potrivite .Le aveam in casa dar erau pline cu bere ,iar noi nu santem bautori de bere…

  15. dany Says:

    de mult le am in gand, dar aceiasi problema ca Paula am avut…adica nu am sticle, trebuie sa le fac rost neaparat… de care sticle ai folosit, de 0,5l, sau din alea de bere mai mici

  16. Angela Says:

    iti urez sa strangi repede sticlele necesare,sant intr-adevar buni de tot kurtos kolasci astia!

  17. paula Says:

    vai ce frumosi sunt! imi amintesc ce gustosi sunt am simtit chiar si mirosul la ce pofta mi-ai facut Angela! am sa colectez si eu niste sticle si o sa incerc reteta!

  18. Kurtos Kolacs – Cannoli giganti Says:

    […] Read the original here: Kurtos Kolacs – Cannoli giganti […]


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