Bonissima – Prajitura umpluta cu nuci


by Danielfoto.it

Bonissima,un nome una garanzia.So che sembra esagerato ma e veramente buonissima.Io lo preparata per Natale ,dato che e un dolce natalizio originario di Modena.

Aceasta prajitura umpluta cu nuci este originara din Modena si se pregateste pt Craciun.Numele ei este :bonissima si inseamna :foarte buna . Si sa stiti ca asa si este,buna de tot   merita probata.

Ingrediente/ingredienti

  • Aluat / Frolla
  1. 300 g faina / 300 g di farina
  2. 150 g unt /150 g di burro
  3. 100 g zahar /100 g di zucchero
  4. 3 galbenusuri /3 tuorli d’uovo
  5. coaja lamaie / scorza di limone grattugiata
  6. sare /sale
  • Umplutura /Ripieno
  1. 220 g miere/220 g di miele
  2. 300 g nuci /300 g di gherigli di noci
  3. 30-40 ml  de rom /30-40 ml di rum (bianco
  • Glazura /glassa
  1. 100 g zahar/100 g zucchero
  2. unt cat o nuca/una noce di burro
  3. 1 1/2 linguri cacao/1 1/2 cucchiai cacao
  4. 2 linguri apa/  2 cucchiai acqua
  5. 50 g ciocolata amara / 50 g cioccolato fondente

Preparare/preparazione

  1. Folosim unt la temperatura camerei si il amestecam cu restul ingredientelor pana obtinem un aluat omogen .
  2. Impartim alutaul in doua ,o parte trebuie sa fie putin mai mare decat celalta
  3. Luam o tava rotunda cu diametrul de 27 cm o acoperim cu hartie de copt
  4. intindem din bucata mai mare de aluat o foaie groasa 3-4 mm ,avem grija sa o fame putin mai mare decat tava ,ca sa acopere putin si marginile tavii .
  5. pregatim umplutura amestecand mierea cu nucile macinate si cu romul .Daca nu aveti rom puteti pune si brandy.
  6. punem umplutura in tava ,nivelam frumos si acoperim cu un disc de aluat facut din cealalta jmatate de aluat.lipim bine marginile
  7. dam la cuptor la 180 C timp de circa 35 minute
  8. Cand e gata o scoatem din cuptor si pregatim Glazura :punem intr-o craticoara ,zaharul ,apa ,cacaoa si untul ,amestecam si cand e cald punem si bucatile de ciocolata ,cand e totul bine amalgamat punem peste prajitura ,lasam sa se raceasca si servim

ITALIANO

  1. usiamo burro a temperatura ambiente che mescoliamo con il resto degli ingredienti  finche otteniamo una frolla omogenea
  2. dividiamo la frolla in due parti ,una leggermente pui grande del altra
  3. prendiamo una teglia rotonda con diametro di 27 cm e copriamo con carta forno
  4. stendiamo la meta piu grande della frolla ,e facciamo una sfoglia 3- 4 mm  leggermente più grande della teglia nel modo che si possono coprire anche i bordi della teglia.
  5. prepariamo il Ripieno tritiamo le noci che mescoliamo con il miele ,e il rhum,caso mai non avete rhum ,usate del brandy.
  6. mettiamo il ripieno che sistemiamo per bene e copriamo con l’altra meta della frolla che tiriamo bene a sfoglia.
  7. mettiamo nel forno per 35 minuti a 180C
  8. quando e pronta tiriamo fuori dal forno e prepariamo la Glassa .in un pentolino mettiamo lo zucchero ,l’acqua,il burro il cacao e facciamo sciogliere,dopo di che aggiungiamo il cioccolato ,mescoliamo bene e copriamo la torta.E buona fredda

 

 

 

21 Risposte to “Bonissima – Prajitura umpluta cu nuci”

  1. Angela Says:

    Ciao Habana!mai, mai ca imi faci pofta de o minivacanta!Toate cele bunesi o imbratisare de la Milano!

  2. Habana Says:

    Ciao Angela!
    ….Am si uitat de aceasta praji…Era nelipsita de la masa de Craciun! Iti multumesc!
    O seara placuta…din Praga!
    P.S.
    Daca doresti sa faci o excursie la Praga, te rog sa ma contactezi!
    Un bacione!

  3. Angela Says:

    Spero che ti piaccia anche questa mia versione.

  4. veronica drugas Says:

    Da bambina mangiavo spesso una versione romena di dolce alle noci fatto in casa da mia mamma!!! Proverò anch’io a cucinare questa torta :)!

  5. ileana Says:

    ciao angela,am facut prajitura,doar ca neavand nuci in casa le-am inlocuit cu mandorle,a iesit super.multumesc de reteta!

  6. Ancutza Says:

    si eu am facut-o anul trecut, e intr-adevar super buna. Anul asta am facut baklavaua cu nuci si ciocolata:).

  7. Angela Says:

    pe unde ai umblat ,tanti ?

  8. dany Says:

    ce de bunataturiiiiii……

  9. paula Says:

    asteptam cu nerabdare Angela!

  10. Angela Says:

    Am rescris in reteta cantitatea de rom.Daca va plac dulciurile cu nuca ,maine o sa apara reteta de un dulce cu nuca ,clasic romanesc .

  11. paula Says:

    Reteta suna delicioasa pentru ca eu iubesc tot ce e cu nuca. cat rom trebuie mai precis?

  12. Angela Says:

    Mirela ,combinatia e perfecta ,totul se armonizeaza intr-un mod minunat!

  13. Mirela Says:

    Chiar ca are un nume binemeritat. Bonissima intr-adevar! Imi place tare mult si cum arata si compozitia pare delicioasa. Yammy yammy yammy!

  14. Angela Says:

    Ina -il poti inlocui cu coniac,brandy !Spor la treaba!
    Adry – te inteleg …si eu am avut mari probleme cand mi s-a struicat robotul pt macinat nuca! Acum il folosesc pe-al vecinei ,care insista sa mi-l cadoriseasca ,oricum ea nici macar nu stie cum se monteaza .

  15. adry Says:

    Am totul in casa, deci as putea sa ma apuc sa fac bunatatea asta peste cinci minute, dar totusi exista o problema!!! Mi s-a stricat robotelul pentru macinat nuci!!!
    Am salvat reteta!!! Sper sa reusesc s-o gust curand.

  16. ina Says:

    wow asta sigur imi place sa o fac,multumesc de reteta,cu ce poate fi inlocuit romul?

  17. Bonissima – Prajitura umpluta cu nuci Says:

    […] More: Bonissima – Prajitura umpluta cu nuci […]


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