Torta fresca alle pesche – Tort racoritor cu piersici


by Danielfoto.it

una torta decorata per il carnevale ,con stelle filanti,i rombi  colorati della Pulcinella ,con coriandoli e trombe rumorose!E visto tanto che in questo periodo si mangiano tanti fritti la torta e sul leggero con un gusto rinfrescante!Ho usato una teglia quadrata 27 /27 cm ,alta 8 cm ,va bene anche una teglia rotonda con il diametro di 26 cm .

In Italia si multe alte tari in aceasta  perioada se sarbatoreste Carnavalul ,perioada in care se poate manca de toate ,asta inainte de a incepe postul Pastelui.E obicei de a iesi pe strada imbracati in costume se fac procesiuni  cu muzica,costume si dansuri.In aceasta perioada se fac multe placinte ,dar eu va propun un tort racoritor decorat frumos pt ocazie ,ca sa va mai treaca  din arsurile provocate de atatea prajeli.Eu am folosit o tava patrata 27 /27 cm inalta de 8 cm .Pentru aceasta cantitate puteti folosi si o tava rotunda de 26 cm .

Ingredienti/Ingrediente

  • Base / aluat
  1. o foaie de aluat foietaj / una pasta sfoglia
  • Crema 1
  1. o cutie mare de compot piersici / una scatola grossa di pesche sciropatte
  2. 500 ml iaurt de piersici / 500 ml yogurt alla pesca
  3. 400 ml frisca batuta / 400 ml panna montata
  4. 14 g gelatina / 14 g gelatina
  • Crema 2
  1. 1 ou /1 uovo
  2. 50 g zahar / 50 g zucchero
  3. 2 lingurite  amidon / 2 cucchiaini amido
  4. 120 ml suc din compot / 120 ml succo delle pesche sciroppate
  5. 20 g unt / 20 g burro
  • Crema 3
  1. 100g ciocolata alba/ 100 g cioccolato bianco
  2. 1 oua/ 1 uova
  3. 150 ml frisca/150 ml panna da montare
  4. 30 g zahar/ 63 g zucchero
  5. 4 g gelatina/ 74g gelatina
  6. 75 g iaurt alb/ 75 g yogurt bianco
  7. esenta lamaie/ aroma di limone
  • Decor /Decorazioni
  1. fondant MMF / fondente MMF

Preparazione /preparare

  1. taiem foaia de foietaj pe masura tavii (aveti grija taiati putin mai mult ca de multe ori cand se coace se face mai mica ) dupa care o dati la cuptor si o coaceti ,dupa care o puneti in tava acoperita in prealabil cu pelicula trasparenta
  2. Pregatim  crema 1  : batem frisca si o amestecam cu iaurtul  si piersicile macinate cat mai fin .Punem gelatina la inmuiat in apa rece ,dupa 5 minute o punem intr-o craticioara cu putin lapte incalzit in prealabil .Cand e topita gelatina o punem in amestecul de iaurt,frisca si piersici  si amestecam bine.Golim jumatate din compozitie in tava ,peste aluatul foietaj
  3. pregatim repede Crema 2   punem pe baie de abur untul ,cand e topit adaugam oul amestecat cu zaharul ,sucul de piersici si amidonul.amestecam bine ,lasam pe baia de abur pana se ingroasa crema .O lasam sa se raceasca putin dupa care o punem peste crema.Eu am gresit ,am facut un strat de crema ,dar nu e bine ,trebuie sa puneti gramajoare de crema 2 in acest fel cand puneti restul de crema 1 o sa se lipeasca mai bine straturile intre ele ,daca nu riscati sa “fuga straturile “.Acoperiti  cu restul de crema 1 ramasa si nivelati
  4. dam la rece si pregatim crema 3  amestecam galbenusul cu zaharul, adaugam frisca nebatuta si punem pe baie de aburi. Punem foile de gelatina la inmuiate in apa rece, dupa cca 10 minute le stoarcem si le punem si pe ele in compozitia de pe baia de aburi si amestecam bine ca se incorporeze. Adaugam ciocolata alba si lasam sa se topeasca amestecand. cand s-a topit ciocolata luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam iaurtul si esenta de lamaie dupa care batem albusul spuma si il incorporam in crema .Cand e calduta o punem pe deasupra la tort si dam la rece
  5. dupa circa 3-4 ore se poate scoate din forma si o puteti decora
  6. eu am folosit fondant MMF colorat in mai multe culori pe care l-am taiat in forme de romburi si buline colorate.Pentru a face spiralele colorate am folosit masina pt facut taietei ,cu care am taiat fasiile de fondant .Am luat fasiile si le-am rasucit pe creioane ,unde le-am lasat la uscat pana a doua zi .Se scot usor de pe creion daca inainte de a folosi creioanele le treceti prin putin zahar pudra.

ITALIANO

  1. tagliamo la sfoglia a misura di teglia ,leggermente piu grande (perche cala con la cottura) ,la facciamo cuocere  e appena raffreddata la sistemiamo nella teglai ricoperta con pellicola trasparente
  2. prepariamo la Crema 1  montiamo la panna e la mescoliamo con lo yogurt e le pesche tritate finemente ,mettiamo la gelatina a mollo e dopo 5 minuti la strizziamo e la mettiamo in un pentolino dove abbiamo riscaldato poco latte,appena sciolata la gelatina la mescoliamo al resto della crema .mettiamo metà crema nella teglia
  3. prepariamo veloce la Crema 2  in un pentolino per bagno maria mettiamo il burro a scioglersi ,aggiungiamo l’uovo mescolato con lo zucchero e il succo delle pesche ,mescoliamo e aggiungiamo la fecola ,dopo di che mescoliamo con una frusta finche si addensa.appena tiepida la mettiamo a cucchiaiate sulla prima crema .Io ho fatto una sbaglio stendendo  la crema ,voi lasciatela a cucchiaiate .sopra mettete l’altra meta di crema 1  e poi sistemate la teglia in frigo
  4. prepariamo intanto la crema 3 :mescoliamo il tuorlo con lo zucchero ,aggiungiamo la panna non montata e mettiamo a bagno maria,mettiamo la gelatina  nel acqua fredda e dopo 5 minuti la strizziamo e la mettiamo nell composto ,mescoliamo bene per amalgamare bene,aggiungiamo la ciocolata bianca ,quando e sciolta ,mescoliamo e togliamo dal fuoco.quando si e raffredata aggiungiamo lo yogurt e aroma di limone e l’albume montato .mettiamo questa crema nella teglia e sistemiamo nel frigo per 3-4 h
  5. togliamo la torta dalla teglia ,togliamo la pellicola  e prepariamo la decorazione
  6. usando fondente MMF di diversi colori ho tagliato rombi e paline colorate ,per fare le stelle filanti  ho tagliato il fondente con la macchina per la pasta ,e poi le strisce gli ho arrotolate sulle matite .E bene passare le matite nello zucchero a velo ,cosi le stelle si staccano facilmente.Per togliere le stelle aspetatte un giorno cosi si induriscono.

12 Risposte to “Torta fresca alle pesche – Tort racoritor cu piersici”

  1. Ancutza Says:

    ce vesela e prajitura asta, super!

  2. uleiuri hidrogenate, alimente nocive, zaharul alb | tratament candida Says:

    […] cârnați, șuncă, crenvuști, pastramă, salam, etc. Mai mult poti vedea in acest post: https://ilmenudiangela.wordpress.com/2011/01/19/torta-fresca-alle-pesche-tort-racoritor-cu-piersici/ Tags: alimente nocive, uleiuri hidrogenate, zaharul […]

  3. Angela Says:

    multumesc Ina!

  4. ina Says:

    felicitari angela,cred ca e foarte bun si vesel colorat

  5. Angela Says:

    Adry – am vrut sa fie o decoratie vesela ,simpla de pregatit si care sa atraga ochiul ,imi pare bine ca am reusit ! Sa stiti ca e migaloasa decorarea,dar e usor de facut chiar si pentru cei care nu au talent la facut trandafiri si alte floricele.
    Mirela – te asigur eu ca e bun tortul ,e racoritor ,toti cei care au mancat din el au fost incantati si nu au comentat ,iar eu am cativa critici in casa care stiu sa bage de vina.

  6. Mirela Says:

    Angela, nu-mi vine sa cred cat poate fi de frumos si dupa ce am citit reteta am inceput sa-mi imaginez cat trebuie sa fie si de gustos. Arata superb! Felicitari, ai nota zece cu plus de la mine, asta pentru ca nu-ti pot acorda 11. Ohhhh, ce-as manca si eu o felie!

  7. adry Says:

    Cand am vazut poza, m-am gandit ca l-ai facut la comanda pentru ziua unui copilas!
    E asa de colorat si vesel si cu toate astea n-am facut legatura ca suntem aproape in perioada carnavalului!
    Ce sa zic m-ai lasat fara cuvinte! Complimenti, este decorat cu multa maiestrie si sunt sigura ca gustul e super!

  8. Angela Says:

    Paula si sa stii ca totul e foarte bun,multumesc mult pt complimente!
    Veronica – grazie mille!

  9. veronica Says:

    caspita e’ bellissima, come al solito il maestro dimostra la sua abita’ complimenti!

  10. Torta fresca alle pesche – Tort racoritor cu piersici Says:

    […] Continued here: Torta fresca alle pesche – Tort racoritor cu piersici […]

  11. paula Says:

    Doamne ce minunatie! si cand ma gandesc ca totul se mananca chiar si ghirlandele! Felicitari Angela!


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