Pasta de peste – Antipasto di mare


Questo antipasto di mare e stato preparato dal padre di una mia amica ,lui e bravissimo nel preparalo  quindi me lo manda ogni Natale da assaggiare .

Aceasta pasta de peste a fost pregatita de tatal unei prietene ,in fiecare an de Craciun ne trimite si noua o portie ,drept pentru care ii multumim.

Ingrediente/ingredienti

  1. 1 cutie de ton in ulei masline/ 1 scatola di tonno al olio oliva
  2. 1 cutie cu pulpa de rac / 1 scatola polpa di granchio
  3. 1/2 cutie de somon afumat in ulei / 1/2 scatola somone affumicato in olio oliva
  4. 100 g somon afumat  plus inca cateva felii pt decorat / 100 g salmone affumicato piu altre fette per la decorazione
  5. ceapa in otet / cipolline sottaceto
  6. castraveti in otet / cetriolini sottaceto
  7. capere sarate (spalate de sare) / caperi salati  lavati
  8. paste anchois // pasta di acciughe
  9. 200 g creveti fierti / 200 g gamberi gia cotti
  10. 4 linguri mari cu maioneza / 4 cucchiaiate di maionese
  11. gelatina dizolvata in supa  / gelatina sciolta in poco brodo

Preparazione / preparare

  1. Punem in mixer continutul din conserve ,cu tot cu ulei ,adaugam si somonul si aproape toti gamberi (lasam cativa pt decorat)
  2. mai adaugam un pumn de ceapa in otet ,cativa castraveciori ,caperele si putina pasta de anchois .
  3. Mixam (nu trebuie sa fie foarte fin),adaugam maioneza si gustam sa vedem daca mai adaugam ,castraveti sau ceapa ..ce va doreste sufletul.
  4. .Pregatim gelatina ,avem nevoie de circa 200 ml asa ca punem gelatina in foi in apa rece dupa care o stoarcem si o punem in supa calda (sau eventual apa cu putina vegeta)
  5. udam cu putina apa rece cateva cupe ,punem cu o pensula un strat de gelatina si punem in mijlocul cupei un crevete iar pe margini cateva felii de castravete  si de felii de somon afumat ,umplem cupa cu pasta de peste ,acoperim cu putina gelatina ,avem grija sa curga gelatina si pe peretii interiori
  6. punem la rece timp de 5-6 ore dupa care servim

ITALIANO

  1.  Frullare il tonno,il salmone,la polpa di granchio,le cippolline,i cetriolini,capperi,pasta acciughe grossolanamente ,usate anche l’olio delle scatolete .
  2. Aggiungere la maionese ,assaggiate per vedere se serve ancora cippolline,oppure cetriolini…
  3. bagnare delle piccole coppette con acqua fredda.
  4. mettiamo la gelatina a mollo in acqua fredda ,dopo di che la facciamo sciogliere nel brodo caldo.
  5. Mettere un pò di gelatina sul fondo della coppetta ,aggiungiamo un gambero in mezzo ,guarniamo i bordi con fette di cetriolo ,e foderiamo  con  fette di salmone
  6. riempiamo le coppe con il composto ,mettiamo sopra della gelatina e la facciamo entrare anche nei  bordi
  7. mettiamo nel frigo per 5-6 ore

5 Risposte to “Pasta de peste – Antipasto di mare”

  1. Angela Says:

    Ina – ai grija ca pe langa ca e buna iese destul de multa ,asa ca cheama si niste musafiri sa te ajute!
    Mirela – sa stii ca e o bunatate,merita sa vi sa o gusti!

  2. Mirela Says:

    Astept si eu o portie din asta de la tine, ca eu nici intr-un an nu reusesc sa gasesc ingrediente proaspete si sa reusesc sa fac asa ceva, astfel ca ma las pe mana ta.

  3. ina Says:

    wow ,asta e super,mulumesc pentru reteta,trebue sa gasesc ingredientele sa fac

  4. Pasta de peste – Antipasto di mare Says:

    […] See the article here: Pasta de peste – Antipasto di mare […]


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