Anche se sono un piatto autunnale ,visto che le zucche si trovano con facilita ,vale la pena preparare questi gnocchi delicati .A me piace condirli con sugo di pomodoro mantecato con burro.Si possono surgelare ,pero non dimenticate si mettono a bollire cosi surgelati non si scongelano prima.
Chiar daca e o mancare mai tomnatica ,putem sa pregatim si acum iarna aceste galuste ,ca doar dovleacul se gaseste si acum pe piata si e tare bun si sanatos.Eu condimentez aceste galuste cu sos de rosii in care adaug la sfarsit putin unt.Se pot congela ,insa atucni cand le veti folosi nu uitati ca trebuie fierte asa congelate fara sa le decongelati in prealabil .
Ingrediente /Ingredienti
- 500 g pulpa de dovleac/ 500 g polpa di zucca
- 500 g cartofi / 500 g patate
- 300 g faina / 300 g farina
- 1 ou / 1 uovo
- putina scortisoara/ cannella
- sare / sale
Preparare/preparazione
- fierbem cartofi in apa sarata,dupa care ii curatam de coaja si ii zdrobim cu zdrobitorul de cartofi
- intre timp punem dovleacul in cuptor acoperit cu foaie de aluminiu pana se coace,zdrobim si pulpa de dovleac cu zdrobitorul
- amestecam cartofi cu dovleacul ,adaugam sare,putina scortisoara,oul si faina ,amestecam bine pana obtinem un aluat omogen
- luam bucati din aluat ,le intindem suluri dupa care taiem bucati cam de 2 cm
- presaram cu faina si le punem la fiert in apa sarata fierbinte
- sant fierti cand incep sa pluteasca ,ii scoatem cu o paleta si ii condimentam dupa plac ,in ultima foto ,sant condimentati cu un sos pregatit cu :branza gorgonzola si putin smantana dulce incalzite .
ITALIANO
- facciamo bolire le patate in acqua salata ,dopo di che le sbucciamo e le passiamo nel schiaccia patate
- nel fra tempo facciamo cuocere la zucca nel forno ,appena cotta la passiamo nel schiaccia patate
- mescoliamo le patate con la zucca ,aggiungiamo l’uovo,sale,cannella e la farina ,mescoliamo per ottenere un impasto che no si appiccica ,caso mai aggiungete della farina
- dividete l’impasto in tanti filoni dello spessore di 2-3 centimetri e iniziate a tagliare i vostri gnocchi riponendoli su una superficie o un vassoio infarinato
- si mettono a cuocere in acqua bolente salata ,sono cotti ,quando cominciano a salire a galla
- condite a piacere,io gli ho conditi con una salsa di gorgonzola
17 gennaio 2011 alle 17:18
how do i join
19 gennaio 2011 alle 14:58
You have to write your mail in the box on the top of the left menu bar.
10 gennaio 2011 alle 20:52
Mirela – ai gusturi bune,intr-adevar cu gorgonzola e o nebunie!
10 gennaio 2011 alle 19:08
Ohhh, da, cu sos de gorgonzola pare a fi o nebunie. Felicitari pentru o reteta asa inventiva!
10 gennaio 2011 alle 17:52
se servesc cu aceleasi tipuri de sos ca si pasta .Sant bune cu sos de rosii ,cu sos de gorgonzola,cu sos de smantana,cu rosii si mozzarella.
10 gennaio 2011 alle 12:05
Tare interesanta reteta, aceeasi intrebare o am si eu, cu ce sa le servim?
10 gennaio 2011 alle 09:16
foarte bune,angela,dar cum le servim?garnitura la ceva?sau le mancam ca pe galustele cu prune?
10 gennaio 2011 alle 04:55
[…] See the original post: Galuste cu cartofi si dovleac – Gnocchi di patate e zucca […]