Tort Pavlova – Torta Pavlova


 

tort-pavlova

Con questa ricetta participo insiema a Anca   a una gara di cucina a copie!Il concorso e quello di Genny del blog :Al cibo comestibile , ed e un concorso che fa uscire allo scoperto le amicizie create grazie ai blog di cucina!

Come tutti voi sapete in internet ci sono  un’ infinità di persone che scrivono le ricette provate oppure no. Con l’esperienza impariamo a sciegliere le ricette che ci piacciono, che possiamo preparare e si crea una sorta di fiducia verso una persona che ti ha passato una buona ricetta, e quindi continui a cercare le sue ricette, hai sempre piu fiducia nei suoi consigli e piano piano pensi a quella persona come a un amico, anche se non l’hai mai vista  e non l’hai mai sentita. Anca mi è stata subito simpatica con il suo balcone pieno di erbe aromatiche, con la sua amica Matrioska e il cane Michi, che tra altro e molto fotogenico, le sue ricette che spiega nei minimi dettagli, cosi di sicuro uno non può sbagliare. Spero che un giorno riusciremo anche a trovarci, di sicuro quello sara un bel giorno. Baci cara Anca!

La Pavlova è una torta per gli amanti delle meringhe, è stata creata in Australia in onore della ballerina russa Pavlova. La versione originale richiedeva mango e fragole, io ho utilizzato ciliege e fragole.

RUMENO

Cu aceasta reteta particip impreuna cu Anca ,la un concurs de retete in copie! Concursul este pe blogul lui Genny  : Al cibo comestibile  si este un concurs care scoate la iveala prieteniile creata datorita blogurilor de retete.

Cum bine stim cu totii in internet sant o multime de persoane care scriu retete probate sau nu .In timp si cu un pic de experienta invatam sa alegem retetele care sant pe placul nostru ,care putem sa le pregatim si se creaza un respect pentru persoana care ti-a dat o reteta buna asa ca continuii sa cauti retetele ei ,ai incredere in sfaturile ei si dupa catva timp te trezesti ca te gandesti la aceea persoana ca la o prietena chiar daca nu ai mai vazut-o si nu ai vorbit niciodata cu ea.Anca mi-a fost simpatica de la inceput ,cu balconul ei plin de plante aromatice,cu prietena ei Matrioska  e il suo cane Michi ,che printre altele fie spus e foarte fotogenic si cu retetele ei pe care le explica cu lux de amanunte .Sper ca intr-o zi vom reusi sa ne intalnim,cu siguranta acea o sa fie o zi frumoasa.Te imbratisez cu drag !

Este un tort pentru cei care iubesc bezelele. A fost creat in Australia in onoarea cunoscutei balerine Pavlova deci este un tort diafan ca si ea. Versiunea originala cere capsuni si mango, dar eu am in casa persoane care nu iubesc mango insa le place bezeaua, asa ca… Pavlova cu capsuni si cirese.

Ingrediente/ingredienti

 3 albusuri/3 albumi
200 g zahar/200 g zucchero
1 lingurita amidon/1 cucchiaino amido
3-4 picaturi otet/ 3-4 gocce aceto
400 ml frisca,/400 ml panna
capsuni si mango sau cirese ca mine/ fragole e mango opp ciliege

Preparare/preparazione

ITALIANO

  1. Pesiamo  180 g zucchero ,
  2. raccogliete gli albumi a temperatura ambiente in un recipiente e iniziate a lavorare con le fruste eletriche a bassa velocita
  3. aggiungete a poco a poco metà dello zucchero pesato e continuate a sbatere aumentando la velocita delle fruste finchè gli albumi saranno montati e si staccheranno a fiochi,dalle fruste
  4. Incorporate a pioggia l’altrà metà dello zucchero pesato ,continuate a montare fino a ottenere un composto denso ,a questo punto aggiungete l’aceto e l’amido
  5. disegnate un cerchio di 20 cm diametro su un foglio di carta ,stendetevi il composto lasciando i bordi un pò alti . Cuocete a forno 140C  per 75 minuti .Spegnete il forno e lasciatevi la meringa ancora per un ora
  6. Un attimo prima di servirla riempite con panna montata con 20 g zucchero e decorate con la frutta spolverizzata con 20 g zucchro

RUMENO

  1. Cantarim 180 g zahar, punem albusurile in robot si incepem sa le batem adaugand zaharul putin cate putin, pana obtinem o compozitie densa (cca 20 minute).
  2.  Bezeaua trebuie sa fie tare si sa nu cada de pe lingura.
  3. Adaugam amidonul si otetul mai batem putin si punem compozitia pe hartie de copt in forma de cerc cu diametrul de 20 cm avand grija sa aiba bordul putin mai inalt iar in mijloc sa se formeze un mic crater.
  4. Dam la cuptor la 140 grade timp de 75 minute dupa stingem focul si mai lasam inca 1 ora la racit in cuptor.
  5. Intre timp batem frisca cu 20 g zahar (daca este frisca indulcita nu mai punem zahar).
  6. Inainte de a servi punem peste bezea frisca acoperim cu capsuni si felii de mango sau alt fruct si servim!

26 Risposte to “Tort Pavlova – Torta Pavlova”

  1. Ricetta Pavlova « Matrioska's Adventures Says:

    […] poi, quando stavo per rinunciare, ho trovato la ricetta della Pavlova da Angela, l’ho fatta ormai quattre volte e la dichiaro la ricetta perfetta per la Pavlova: è davvero […]

  2. Angela Says:

    Te cred,cu asa ceva dieta fuge de una singura!

  3. surubaruflorin Says:

    ESTE BUN CU ASA CEVA IMI CAM TREC GINDURILE DE DIETA

  4. Angela Says:

    Ina nu cred ce din cauza calculatorului ,trebuie sa controlezi in blogul tau ca sa vezi de ce e asa lent cand cineva scrie un raspuns

  5. ina Says:

    Angela,nu stiu,eu am doar retete,si catelusii care sant nonprofit
    o sa curat calculatorul,multumesc de sfat

  6. Angela Says:

    Multumim! In special pt pupici!

  7. dany Says:

    multa, multa bafta…pupici la amandoua pasticiere…

  8. Angela Says:

    Si eu sant fericita! Bafta!

  9. Ancutza Says:

    super, sunt asa de fericita!!!!! si bafta:)

  10. Angela Says:

    Mirela ai dreptate,pare simpla dar nu e chiar asa,trebuie multa rabdare si un bun robot de bucatarie .

  11. Mirela Says:

    Yammmyyy, cat de bine arata! Eu nu prea am curaj sa o incerc, desi pare simplu de facut, mie mi se pare cam dificil

  12. Tort Pavlova – Torta Pavlova Says:

    […] See more here: Tort Pavlova – Torta Pavlova […]

  13. angela Says:

    bafta!si Paste fericit!

  14. Ramona Says:

    aha…merci frums oricum. sambata il fac si eu, abia astept =P~

  15. angela Says:

    ramona-ori pui amidon de cartofi ,ori amidon de porumb,dar amidonul e necesar!

  16. Ramona Says:

    amidonul nu poate fi inlocuit cu altceva?

  17. angela Says:

    nu avem inca reteta de tiramisu … trebuie sa mai astepti! sau sa-i faci creme brulee ca cei din zona ta sant amatori!

  18. roxana Says:

    bunnnnnnnnnn, eu mor dupa bezele!…aveti si reteta de tiramisu de pus pe site??va rog!!asa impac si capra si varza!

  19. corne Says:

    l-am facut si eu sotului meu,i-a placut f mult,este iubitor d bezele,dar din pakte nu am o reteta sa-i fac bezele.dak ma puteti ajuta kreva va rog

  20. cornelia Says:

    * Doua “secrete” :

    – pentru ca forma rotunda a tortului sa iasa perfecta, pe hartia de copt trasam un cerc cu creionul, cu ajutorul unui vas de marimea necesara (un bol, un platou etc); intoarcem hartia pe partea cealalta (sa nu amestecam carbonul creionului cu bezeaua 😉 ) si, pe urma care ramane totusi vizibila, asezam cu lingura compozitia de bezea ;

    – cel mai bun amidon pentru bezea este cel de porumb🙂

  21. angela Says:

    multumesc!

  22. yryna Says:

    felicitari e ffff bun :p

  23. angela Says:

    felicitarile mele! ma bucur ca a avut asa un succes!🙂

  24. paula Says:

    am facut si noi acest tort dar in cantitati duble ca banuiam ca o sa ne batem de la el! l-am pregatit seara la ora 8 iar a doua zi la amiaza nu mai era nici urma…am folosit doar zmeura ca fructe iar blatul l-am picurat cu o ciocolata topita! inainte de a pune frisca asta ca design😉

  25. angela Says:

    🙂 🙂

  26. ionelaaaaa Says:

    miamaaaa


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