Pizza


 

pizza

La pizza fatta nel forno a legna ha un sapore unico,ma questa ricetta si avicina molto a quel sapore e una cosa molto importante sappiamo quel che contiene .e semplice da fare quest impasto non si deve lavorare tanto e in 2 h la pizza e sul tavolo,manca solo la birra e gli amici!

Pizza pe care o pregatim in casa nu e la fel ca cea pregatita pe vatra cuptorului de lemne, dar e gustoasa si stim sigur ce contine! Acest aluat e la mare moda in ultimul timp printre gospodinele italiene care sunt multumite de rezultat. E simplu de realizat, nu trebuie sa framantati, in aproximativ 2 h aveti pe masa pizza buna pentru toata familia! Mai lipseste o bere rece si va puteti simti ca la restaurant!

Ingrediente/Ingredienti

Aluat/Impasto

500 g faina/500 g farina
370 ml apa/370 ml acqua
1 lingurita miere/ 1 cucchiaino di miele
13 g drojdie proaspata/13 g di lievito
1 1/2 lingurita cu sare/1 1/2 cucchiaino di sale
ulei masline pt uns tava/olio di oliva per spalmare sulla teglia

Umplutura/Riempimento    

passata de rosii/passata di pomodoro
oregano/origano
mozzarella/mozzarella
carnat proaspat picant/salsiccia piccante
salam/salame
ardei grillati/peperoni grigliati
ulei picant sau chili/olio piccante

Portii: 3 – 4  Porzioni: 3-4

Preparare/Preparazione

  1. Amestecam faina cu sarea intr-un vas incapator.
  2. Intr-un alt vas amestecam apa (usor incalzita ) cu mierea si drojdia.
  3. Incet turnam apa peste faina si amestecam cca 2-3 minute, o sa obtinem un aluat moale, lipicios.
  4. Acoperim vasul cu folie de plastic si lasam la dospit cca 1 h.
  5. Pe o tava puneti hartie de copt si o ungeti cu ulei masline. Cu mainile pline de ulei luati o parte din aluat si il intindeti pe toata suprafata tavii, eu dintr-o portie am facut tava mare de la cuptor (unde am pus aluatul un pic mai grosut) si am mai facut si o pizza rotunda unde aluatul a fost intins mai subtire. Lasati la dospit 30 minute.
  6. Amestecati passata de rosii cu putin ulei masline, sare si oregano dupa care puneti pe toata suprafata aluatului.
  7. Fiecare pune dupa cum ii place de mult: daca folositi carnati proaspat il puneti pe pizza; in caz ca folositi salam, crenvursti, sunca le puneti cand se pune si mozzarella. Mozzarella se pune cand pizza este aproape coapta, in acest fel nu se arde.Eu pe pizza rotunda am pus ardei grillat, sos de rosii, carnati si cateva bucatele de rosie, iar catre sfarsit am adaugat mozzarella.
  8. Lasam sa dospeasca inca cca 20 minute dupa care punem in cuptorul fierbinte la 240 C.
  9. Cand vedem ca aluatul a inceput sa fie aproape copt scoatem tava afara si punem mozzarella. Eu am razuit-o ca sa se topesca mai usor. Stropim cu ulei picant sau chili, punem inca putin la cuptor pana ce se coloreaza frumos si servim fierbinte.

Italiano

  1. Mescoliamo la farina con il sale in un contenitore grande.
  2. In un altro contenitore mescoliamo l’acqua  (leggermente riscaldata) con il miele e il lievito.
  3. Lentamente versiamo l’acqua nel contenitore con la farina e mescoliamo per circa 3 minuti, otterremo un impasto molto molle e appiccicoso.
  4. Ricopriamo il contenitore, e lasciamo l’impasto a lievitare per 1-2 h.
  5. Su una teglia mettiamo della carta da forno, spalmiamola con l’olio d’oliva. Ci versiamo dell’olio sulla meni e iniziamo a stendere  l’impasto su tutta la teglia e lasciamo lievitare per 30 minuti.
  6. Mescoliamo la passata di pomodori con dell’olio d’oliva, sale e origano dopo di che spalmiamola su tutta la superficie,  a seconda del gusto si decide la quantita.
  7. Se si utilizza la salsiccia fresca, questa si mette sulla pizza subito, altrimenti se usiamo wurstel o salame li mettiamo insieme alla mozzarella quando la pizza e quasi pronta in modo che non si bruci.
  8. Lasciamo lievitare ancora 20 minuti, e la mettiamo in forno caldo  a 240°c.
  9. Appena vediamo che l’impasto e quasi pronto tiriamo fuori la teglia e mettiamo la mozarella, aspetttiamo che prenda un po di colore e tiriamo fuori tutto.

29 Risposte to “Pizza”

  1. Angela Says:

    Fa poze si spune cum ti-a iesit!

  2. paula Says:

    vai ce foame mi s-a facut! dar de pizza… maine fac si eu!

  3. Angela Says:

    Me too !

  4. Angela Says:

    Ciao Adela,sa stii ca e usor de pregatit!

  5. adela Says:

    Ce bine arata ,mi-e pofta rau!

  6. Angela Says:

    poi ci fai sapere come e andata!

  7. veronica Says:

    stampata appena riesco provo a fare anche la tua versione!!

  8. Angela Says:

    cu placere, draga Ancutza,si eu azi la pranz am avut pizza am facut si o bucata de foccacia cu acest aluat ,a iesit foarte bine,moale ,pufoasa !

  9. Ancutza Says:

    Ciao , super bun aluatul si rapid de facut. L-am facut aseara tarziu, l-am lasat la dospit si inainte de culcare l-am pus la frigider. Dimineata intr-o ora jumate am avut pe masa o pizza super gustoasa.Sa sti ca renunt la aluatul meu clasic pe care il faceam pana acuma pentru pizza. Mersi!

  10. Angela Says:

    sa stii ca e simpla de pregatit si are un gust pe masura !

  11. Andi Radiu Says:

    bestial arata pizza…imi ploua in gura!!!

  12. Angela Says:

    sa va fie de bine! sper ca o vei reface! eu am probat doar o singura data fara hartie de copt ,dar s-a prins nitel de tava!

  13. alinutza Says:

    yaaamy, aluatul a iesit perfect. Mi era teama de un semi esec caci mi am adus aminte dupa ce l am facut ca nu mai aveam hartie de copt…am uns in mod clasic tava cu ulei/faina si totul a fost ok, nu s a lipit deloc

  14. angela Says:

    si nu ne -o spui si noua?🙂

  15. ramona derosi Says:

    eu stiu una si mai buna reteta proprie =P~

  16. angela Says:

    ciao Gela-ma bucur ca ne-ai gasit!asa cum zicea si Ioana,e important si cat manainci nu numai ce maninci!

  17. Ioana Says:

    important e sa stii sa combini mancarurile.

    cum eu sunt obisnuita cu mancarea romaneasca nu o sa ma dau in laturi de la o farfurie cu fasole cu ciolan niciodata desi stiu ca ingrasa. dar am invatat sa gatesc si altceva, mancaruri mai dietetice care echilibreaza astfel dieta noastra.

    plus eu gatesc putin, portii mici, astfel si daca am vrea nu ne putem “indopa” cu mancare… ca si francezii, si ei au mancare calorica dar au portii mici… astfel se compenseaza

    poate solutiile mele te ajuta sa gatesti sanatos si in acelasi timp sa nu renunti la bucataria romaneasca, avem retete bune

  18. IORDACE GELA Says:

    am lcrat si eu in italia si as mai dori sa lucrez . sunt as med. dar am lucrat la o casa f buna unde se preg. mese gustoase Am invatat cateva retete E bine sa stii ca nu mam ingrasat cum am venit in tara am inceput sa ma ingras deci mancarea noastra ingrasa si nu-i bine cu respect Gela care a lucrat in Cyti GELA-SICILIA V-am trovato astazi 4 /4/ 2009

  19. angela Says:

    irina -certo che la pizza non e come quella che si trova in pizzeria con forno a legna,ma te assicuro che e migliore di tante pizze che fai a casa ! fino adesso e stata assagiata a casa mia da tanti italiani ,nessuno si e mai lamentato! anzi ,hanno preso la ricetta!

  20. angela Says:

    sa va fie de bine!ce ma bucur ca a iesit buna!🙂

  21. natalia Says:

    E foarte bunà, am fàcut-o astàzi. prima am làsat-o un pic mai mult si a iesit crocatà pe margini, a doua a iesit mai moale. mersi pentru rezetà!

  22. Adrian Micle Says:

    Arata foarte bine, cred ca e si ff delicioasa datorita carnatilor.Eu o sa incerc cu blatul de pizza un pic mai subtire , poate nu imi va reusi dar ..

  23. angela Says:

    nu stiu daca poti sa congelezi acest aluat. e drept ca dureaza aproximativ 2 h ,pana e gata ,dar in astea 2 ore ,efectiv muncesti cca 15 minute.

  24. natalia Says:

    mìine merg sà cumpàr drojdie! =P~ Am o ìntrebare: pentru cei ce au putin timp, existà posibilitatea dea pàstra acest tip de aluat la congelator? Asa faci mai mult si-l folosesti cìnd vrei…

  25. angela Says:

    simina-ma bucur mult ca reteta aceasta ti-a placut ,sper sa o mai faci si mai ales sper sa mai gasesti printre retetele noastre si altele pe placul tau!

  26. simina Says:

    am facut ieri si a iesit absolut delicioasa.

  27. ally Says:

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