Kanelbullar – Painici cu scortisoara – Panini svedesi alla cannella


Questa ricetta e stata preparata e fotografata da Paula che vive in Svezia da diversi anni .Lei ci dice che in Svezia  questi panini dolci si mangiano la matina con il caffe .Gli svedesi usano fare una pausa con caffe e dolcetto ,che si chiama “fika”.A quanto pare i kanelbullar piacciano anche al cane Colt che aspetta vicino al forno che siano pronti!Un grazie mille a Paula che ha condiviso con noi questa ricetta!Si possono congelare ,dopo la Paula dice che sono ancora piu buoni ,basta scaldarli nel microonde.Dalla quantita data vengono fuori al in circa 50 panini .

Aceasta reteta a fost pregatita si fotografiata de Paula care ne spune ca ceste painici cu scortisoara  sunt traditionale in suedia si se consuma de obicei cu cafea. suedezi isi beau cafeaua insotita de o prajiturica sau un biscuite iar asta numesc ei “fika”. a lua o fika se traduce in a lua o pauza de o cafea insotita de o bunatate. e un cuvant unic care nu are omolog in alta limba.Dupa cum se vede in fotografie chiar si Colt  catelul ,e mort dupa ele. el asteapta langa cuptor sa fie sigur ca primeste!Multumesc mult draga Paula deorece ne-ai  impartasit aceasta reteta . Paula zice ca painicile se pot congela ,pentru a le decongela putem folosi microndele .Din portia scrisa ies cam 50 de painici.

Ingrediente / ingredienti

  • Aluat /Impasto
  1. 5 00 ml  lapte/ 500 ml latte
  2. 180 gr margarina/ 180 g margarina
  3. 1 cub drojdie pt aluat dulce / un cubetto lievito birra
  4. 180 gr zahar tos/180 g zucchero
  5. 2 lingurite cardemuma/ 2 cucchiaini cardamomo
  6. 1 lingurita sare/ 1 lingurita sale
  7. 1 lingura zahar vanilat/ 1 bustina vanilina
  8. 850 gr faina alba/ 850 g farina
  • Crema/ Ripieno
  1. 200 gr margarina/200 g margarina
  2. 100 gr zahar/ 100 g zahar
  3. 2 linguri scortisoara/ 2 cucchiai cannella
  4. margele de zahar / granella di zucchero

Preparare/preparazione

  1. punem la dospit ,drojdia cu putin lapte caldut si 1-2 linguri zahar ,dupa 15 minute adaugam restul ingredientelor si framantam bine aluatul ,dupa care lasam la dospit o ora
  2. dupa ce aluatul a dospit se imparte in doua parti pentru a se putea lucra mai usor.
  3.  se intinde aluatul in forma dreptunghiulara, se unge cu crema de scortisoara obtinuta  amestecand bine ingredientele, apoi se ruleaza ca o rulada si se taie in felii late cam de 2 cm.
  4.  se aseaza in tava si dupa 10 minute se ung cu ou si se presara cu  margele de zahar .
  5. se da la cuptorul preincalzit la 250 grade. sunt coapte dupa 8-10 minute.
  6. cealalta parte de  aluat o poti pregati la fel sau poti dupa ce ai intins crema sa o impachetezi in doua si sa o tai fasi de 2cm late pe care sa le rasucesti si apoi sa formezi niste melcisori care la fel dupa 10 min se ung cu ou, se presara cu margele de zahar si se da la copt.

ITALIANO

  1. mettiamo a lievitare, il lievito con poco latte tiepido  e 1-2 cucchiai zucchero ,dopo 15 minuti aggiungiamo il resto degli ingredienti e lavoriao bene l’impasto ,lasciamo lievitare per 1 h
  2. dopo che l’impasto e lievitato si divide in due parti per poter lavorare meglio
  3. stendiamo l’impasto con matarello ,e sopra si spalma la meta della crema di cannella,(la crema si fa cosi ,mescoliamo tutti l’ingredienti in modo omogeneo)dopo di che si fa un rotolo che tagliamo con un spessore di 2 cm
  4. si sistemano sulla teglia coperta con carta forno ,lasciamo lievitare per 10 minuti ,spalmiamo con uovo sbatuto e decoriamo con granella di zucchero
  5. mettiamo nel forno riscaldato a 250 C per 8-10 minuti
  6. l’altra parte d’impasto si prepara nello stesso modo ,oppure si stende la sfoglia si copre con la crema si piega in due ,dopo di che tagliamo strisce larghe 2 cm che giriamo arrotolandole .Si spalmano con l’uovo sbatuto e granella di zucchero e si mettono in forno a 250 C per 8-10 minuti

15 Risposte to “Kanelbullar – Painici cu scortisoara – Panini svedesi alla cannella”

  1. Angela Says:

    Grazie James!

  2. Angela Says:

    Adry – nu uita ca vine Befana ,iar melcisori astia sant tare potriviti ca sa-i duci cadou la famiilile cu copii!

  3. adry Says:

    Melcisorii asta suedezi mi-au facut o pofta!!!! Acum am cam abuzat cu dulciurile dar dupa sarbatori o sa-i incerc!!!!

  4. Angela Says:

    Spor la treaba!

  5. Ancutza Says:

    Slurp! ador scortisoara si cardamomul, sigur le incerc!

  6. Chris Cannella of Jackson Custom Shop talks about the new Jackson guitar line | Buy Guitars Online Says:

    […] Kanelbullar – Painici cu scortisoara – Panini svedesi alla cannella « Il Menu di A… […]

  7. Angela Says:

    Paula -multumesc inca odata pt frumoasa reteta si iti doresc tie si familiei un Craciun fericit si multa sanatate!

  8. paula Says:

    multumim de complimente si de mangaieri. Colt e si el suedez ca si kanelbullar. asculta comenzi in 3 limbi si face paza la cuptor cand se fac bunatati. Craciun fericit la toti!
    Gud Jul och gott nytt år!

  9. Angela Says:

    Vanessa- Grazie mille dei complimenti!
    Habana – sper sa-l mngaie Paula ,ca si ea si Colt sant tare departe de mine!

  10. Habana Says:

    Angi, draga mea… painile ca painile!….insa cainele din poza seamana atat de mult cu fostul meu Nero…. Dai o mangaiere din partea mea!
    Si pe tine te pup!
    Salutari familiei si SARBATORI FERICITE!

  11. Vanessa Says:

    Ma come sono belle ,anzi bellissime!Complimenti!

  12. Angela Says:

    Dany -nu-i al meu din pacate…Colt e cainele fetei lui Paula!

  13. dany Says:

    se vede ca-s bune…dar nu am inteles, cainele al cui este ???
    e frumos de mori

  14. Kanelbullar – Painici cu scortisoara – Panini svedesi alla cannella Says:

    […] Read the original post: Kanelbullar – Painici cu scortisoara – Panini svedesi alla cannella […]


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