Margele de zahar – Granella di zucchero


la granella di zucchero e facile da preparare in casa,pensando poi quanto costa comprarla e che in questo periodo serve sempre per addobbare i dolci natalizi …io dico di preparala in casa.

aceste margelute de zahar se pregatesc usor si sant tare bune  pentru decorat ,mai ales acum in prag de sarbatori.

Ingrediente/Ingredienti

  1. zahar pudra/zucchero a velo
  2. coloranti alimentari naturali / coloranti alimentari naturali

Preparare/preparazione

  1. Amestecam zaharul pudra cu cateva picaturi de apa si amestecam pana obtinem o pasta omogena.Daca doriti sa faceti margele colorate ,in loc de apa  folositi coloranti alimentari naturali.
  2. Pasta de zahar  obtinuta o razaliti pe razatoarea mare pe o tava acoperita cu hartie de copt ,puteti folosi si razatoarea mica pt margelute mici .Asezati tava cu margele in cuptor ,la o temperatura de 50 C si stingeti imediat focul ,lasati sa stea linistite pana cand sant uscate ,
  3. se pastreaza in cutiute inchise ermetic si le folositi la decorat

ITALIANO

  1. amalgamiamo il zucchero con pocche gocce d’acqua finche otteniamo un impasto compatto.Se volete ottenere della granella colorata al posto dell acqua  usate coloranti alimentari naturali
  2. grattugiate la pasta di zucchero con la grattugia grossa ,oppure con una grattugia piccola  su un foglio di carta forno .Sistemate la teglia nel forno caldo a 50 C e spegnete subito il forno ,lasciate la granella dentro fino alla completa essiccazione (qualche ora)
  3. la granella si mantiene nei baratolli chiusi

8 Risposte to “Margele de zahar – Granella di zucchero”

  1. Camille Says:

    Buna,

    Va urmaresc de ceva timp, doresc sa va felicit pt ideile originale pe care le prezentati. Am o intrebare legata de aceasta reteta. Ce coloranti alimentari naturali putem folosi pentru a obtine aceste frumoase culori?

    Va multumesc pt raspuns si continuati in acst mod, este o mare placere sa descoperim saptamanal sfaturile dvs.

    C.B

    • Angela Says:

      Ciao Camille,eu folosesc culori pe care le cumpar de la magazinele Decora .Sau daca vrei le poti ordina de pe internet pe situl de la Wilton .Sant culori in gel de foarte buna calitate .Sa stii ca am obtinut rezultate la fel de frumoase si folosind coloranti alimentari de la magazine ,uite aici in reteta de la biscuiti veseli (https://ilmenudiangela.wordpress.com/?s=anguriotti ) am folosit coloranti cumparati de la supermarket

  2. Angela Says:

    Cu mare placere,tare as vrea sa stiu si eu cum e kanelbullar?O sa ma uit eu si pe google dar reteta de la voi direct sigur e mai buna!

  3. paula Says:

    la noi se foloseste foarte mult acest tip de zahar in varianta alba si chiar ma intrebam daca se poate face si acasa. aici toti au in casa acest zahar. poti spune ca e traditional in Scandinavia. kanelbullar fara pärlsocker nu se poate. plus zeci de retete de alte prajituri. Multumim Angela!

  4. Angela Says:

    Multumesc ,Ina!

  5. ina Says:

    super,pentru sarbatori e buna ideea

  6. Margele de zahar – Granella di zucchero Says:

    […] Originally posted here: Margele de zahar – Granella di zucchero […]


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: