Vitel umplut – Tasca di vitello ripiena


by Danielfoto.it

La tasca di vitello ripiena e un piatto importante che si prepara nei giorni festivi .A piacere i ripieni possono essere diversi ,insomma ognuno lo riempie con quello che più gli piace.La tasca  lo comprata come al solito dal macellaio Goi di Torriano.

Pentru a pregati aceasta mancare avem nevoie de o bucata de carne pregatita de macelar in asa fel incat sa formeze un buzunar ,unde sa putem pune umplutura.De obicei aceasta bucata de carne este pe burta ,unde se termina coastele .”buzunarul umplut” se face de obicei in zile de sarbatoare ,iar umplutura poate sa difere,dupa gustul si placerea fiecaruia.Ca de obicei eu am cumparat carnea de la macelarul Goi din Torriano.

Ingrediente/ingredienti

  1. o bucata de “buzunar ” de vitel de circa 1 kg / una tasca di vitello di circa 1 kg
  2. 200 g carnati / 200 g pasta di salame
  3. 100 g mortadella / 100 g mortadella
  4. 1 ou / 1 uovo
  5. 5-6 crakers sau grisine / 5-6 cracker
  6. sare,piper /sale ,pepe
  7. ulei masline /olio oliva e.v.o.
  8. vin alb / vino bianco

Preparare/preparazione

  1. luam pielita de pe carnaciori si amestecam bine cu oul ,mortadella taiata cubulete si crackerul zdrobit.Gustam de sare si piper ,deoarece carnatul e sarat in prealabil
  2. umplem “buzunarul” dupa care coasem gura buzunarului cu ata pt fripturi .
  3. punem buzunarul intr-o tava ,il saram ,punem cam un deget de ulei ,stropim cu putin vin alb si dam la cuptor la 200 C .E bine sa acoperiti “buzunarul” cu hartie de aluminiu.
  4. e gata atunci cand daca il intepati cu dintii de la furculita ,iese un lichid care nu are urme roz de sange.

ITALIANO

  1. se usiamo delle salsicce togliamo la pelle e mescoliamo la pasta di salame con uovo,mortadella tagliata a cubetti e i crackers sbriciolati,assaggiamo per i condimenti ,dato che le salamele sono condite
  2. riempiamo la tasca ,dopo di che la dobbiamo cucire con spago per cucina
  3. sistemiamo la tasca in una teglia ,la saliamo ,aggiungiamo un dito d’olio ,spruzziamo con del vino e mettiamo nel forno caldo a 200 C .Coprite con carta alluminio
  4. e pronto quando se punzecchiate con i rebbi della forchetta ,viene fuori un liquido bianco senza che sia rosastro

10 Risposte to “Vitel umplut – Tasca di vitello ripiena”

  1. Angela Says:

    Bineinteles ca merge si cu carne de porc ,poti cumpara pulpa de porc si ceri la macelar sa ti-o taie ca pentru a face rulada .Ai nevoie de o bucata de carne grosime circa 2 cm care sa fie intinsa , pui peste ea umplutura si o rulezi,dupa care o legi ca pe un salam ( sau arrosto).Merge si carne de pe langa coaste dar trebuie sa stie bine macelarul sa o taie fara oase si fara multa grasime.

  2. Geta Says:

    Buna Angela, mi-a atras atentia reteta . Dar ce zici merge si cu carne de porc, si daca da ce anume imi recomanzi. Multumesc, Geta

  3. Angela Says:

    Mirela – ai dreptate ,merge bine si ca aperitiv ciao!
    Liliana -Multumesc!

  4. liliana Says:

    Ce bine arata ! Felicitari!

  5. Carla Says:

    Astept cu nerabdare reteta de casuta de Craciun si alte retete de prajituri pentru sarbatori.

    • Angela Says:

      Ciao Carla ,anul acesta nu fac casuta de Craciun ,o sa gasesti insa alte retete care sper sa te atraga! Toate cele bune si Sarbatori fericite!

  6. Mirela Says:

    Ce interesanta reteta. E perfecta de sarbatori. Ma gandesc ca poate fi servit atat ca fel principal, cat si la aperitiv. Yammy, Yammy

  7. ina Says:

    foarte frumos,sigur gustos

  8. Vitel umplut – Tasca di vitello ripiena Says:

    […] Go here to see the original: Vitel umplut – Tasca di vitello ripiena […]


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