Bradulet de Craciun – Albero di Natale


 

by Danielfoto.it

Un albero di Natale dolce , pieno di nutella  che trova un posto d’onore sia come centro tavola natalizio ,che come dolce nelle fredde giornate d?inverno .Nel caso non disponete di una teglia a forma di albero  potete disporre le palline a mo’d’albero e il risultato sara bello lo stesso.

Acest brad de Craciun ,in versiune dulce , se poate umple dupa plac cu nutella,rahat,nuci,gem….Poate sa va impodobeasca masa de Craciun  sau sa-l puneti pe masa la micul dejun in zilele reci de iarna. Daca nu aveti forma de brad ,puteti pune bilutele de aluat in forma de brad ,o sa aveti oricum un brad minunat.

Ingrediente / ingredienti

  1.  250 g faina manitoba /250 farina manitoba
  2.  250 g faina 00 /250 farina 00
  3. 100 g zahar /100 zucchero
  4. o jumatate lingurita sare /mezzo cucchiaino di sale
  5.  75 ml ulei /75 ml di olio di semi
  6.  un cubulet de drojdie/1 cubetto di lievito
  7. 150 ml apa /150 ml d’acqua
  8. 150 ml lapte/150 ml di latte
  9. nutella sau alte umpluturi / nutella oppure quello che vi piace di piu (uvetta,crema…)
  10. 1 ou pt uns  / 1 uovo per lucidare l’impasto

Preparare/preparazione

  1. desfacem drojdia in laptele caldut  impreuna cu o lingura de zahar ,lasam la dospit 20 minute
  2. adaugam faina,uleiul,sare, restul de zahar,apa si uleiul .Framantam bine aluatul ,daca este prea moale mai adaugati putina faina.
  3. lasam la dospit 1 ora dupa care impartim aluatul in bilute de 50 g una ,umplem fiecare biluta cu nutella si aranjam frumos in tava in forma de brad ,lasam la dospit 20 minute acoperite cu un stergar umed
  4. ungem bradul cu un galbenus de ou amestecat cu o lingurita de zahar si 1-2 linguri de lapte
  5. dam la cuptor la 170 C pana e auriu .

ITALIANO

  1. sciogliamo il lievito nel latte tiepido  con un cucchiaio di zucchero,facciamo lievitare per 20 minuti
  2. aggiungiamo farina,zucchero rimasto,il sale,acqua,olio e lavoriamo l’impasto con tanto impegno, se l’impasto e troppo molle aggiungiamo poca farina.facciamo lievitare per un ora
  3. dividiamo l’impasto in palline di 50 g una ,che riempiamo con nutella ,e poi sistemiamo sulla teglia  a forma di albero di Natale.Facciamo lievitare per 20 minuti coperti con un panno umido
  4. mescoliamo il tuorlo con 1 cucchiaino zucchero e 1-2 cucchiaiate di latte ,e poi lucidiamo l’albero
  5. mettiamo in forno a 170 C .

12 Risposte to “Bradulet de Craciun – Albero di Natale”

  1. Lily Says:

    Mii de multumiri pt. precizari, dar mai ales pt. promptitudine! Sarbatori Fericite si un Nou An mult mai bun!

  2. Angela Says:

    Ciao Lily ,faina manitoba este o faina ,originara din Canada care are o mare cantitate de proteine .In Romania este chiar daca nu are acest nume ,te uiti pe eticheta la faina si vezi cate grame de proteine contine daca trece peste 10 g proteine la 100 g faina ,atunci o poti folosi ca si faina de manitoba .Acest procent de proteina ajuta aluatul sa dospeasca mai bine .Nu se folosesate doar faina de manitoba ,trebuie folosita mereu in amestec cu alt tip de faina alba ,deoarece faina de manitoba are un gust fad cand e folosita singura.

  3. Lily Says:

    Scuze, dar care este faina manitoba? O putem gasi si aici? Multumesc!

  4. Angela Says:

    Mi spiace ma su la duratura in tavola non si offrono garanzie!Dipende tutto da la vostra golosita! Ciao a tante cose buone!

  5. noolyta Says:

    Oddio, questa ricetta è spettacolare!! dovrò farla sicuramente, anche se non garantisco su quanto durerà in tavola!!

  6. Angela Says:

    Cu vremea urata care e afara ,chiar ca e nevoie sa mai ridicam un pic moralul

  7. dany Says:

    bunnnnn, si un pic de ciocolata,pt moral….

  8. Angela Says:

    Grazie mille!

  9. grazia Says:

    che idea fantastica!!!
    Bravissima!!


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