Fenicul cu portocale – Contorno di finocchi con arance


I finocchi con arance sono un contorno insolito ,profumato e di facile preparazione.

Aceasta mancarica se poate servi asa simpla sau pe langa o felie de carne.

Ingrediente/ingredienti

  1. 2 fenicul / 2 finocchi
  2.  2 portocale / 2 arance
  3. ulei masline / olio oliva evo
  4. sare,piper/ sale,pepe
  5. otet de mere / aceto di mela
  6. nucsoara / noce moscata

Preparare/preparazione

  1. Taiem fenicolul felii si il punem la fiert in apa sarata ,cand e fiert il scurgem de apa si lasam la racit
  2. taiem cu un cutit coaja de pe portocale ,taiem felii cu ajutorul unui cutit
  3. pregatim dressingul amestecand ,uleiul cu sare ,piper ,otet si nucsoara
  4. amestecam fenicolul cu feliile de portocala,stropim cu dressingul preparat si decoram cu frunzulite de fenicul proaspat taiate

ITALIANO

  1. Tagliamo a spicchi i finocchi  e gli facciamo cuocere
  2. speliamo l’arance e gli tagliamo a fette
  3. preparaiamo la salsina mescolando energicamente ,l’olio con sale,pepe,noce moscata e aceto di mele
  4. sistemiamo nel piatto le arance,i finocchi ,spruziamo la salsina e decoriamo con foglioline di finocchio

About these ads

9 Risposte to “Fenicul cu portocale – Contorno di finocchi con arance”

  1. Angela Says:

    Grazie Arance!

  2. Angela Says:

    Dany – si eu ador fenicolul,cum zici tu ,iarna ma salveaza.
    Mirela – eu zic sa incepi sa gusti fenicolul,ca e bun si aromat,la inceput pregateste o salata simpla ,tai bucati si pui sare.,dupa care poti proba sa-l fierbi si sa-l gratinezi (ca esti specialista in gratin) dupa care poti proba si alte retete,si aici pe bolg sant cateva ,cu nuci si stafide sau cu urda si migdale…

  3. Fenicul cu portocale – Contorno di finocchi con arance Says:

    [...] Originally posted here: Fenicul cu portocale – Contorno di finocchi con arance [...]

  4. Arance Says:

    Una tipica insalata d’arance con finocchi. Prelibata.

  5. Mirela Says:

    Ce interesant! Am tot vazut retete cu fenicul, dar nu am gustat niciodata. Cred ca o sa incerc cat de curand

  6. dany Says:

    wauuu, che bontà….finocchi, verdura mea preferata, pe timp de iarna-vara, mereu primul pe lista…si salveaza casa, dar si pe noi….


Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

Iscriviti

Ricevi al tuo indirizzo email tutti i nuovi post del sito.

Unisciti agli altri 217 follower

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: