Pasca jidoveasca – Pane ebreo


Nei tempi del dopo guerra  la vicina di mia nonna ,una signora ebrea ,faceva questo pane. Ha imparato anche mia nonna a farlo e guarda che la ricetta va avanti anche oggi.Il pane e buono anche freddo ,io raccomando di mangiarlo in giornata  con dei salumi.

La putini ani dupa razboi bunica avea o vecina evreie,ea a invatat-o pe bunica sa faca acest tip de paine ,iar bunica m-a invatat si pe mine.Pasca e buna si rece eu insa va recomand sa o mancati proaspata cu o felita de salam sau slaninuta.

Ingrediente /ingredienti

  1.  500 g faina / 500 g farina
  2. 1  lingurita sare  / 1 cucchiaino sale
  3. 1 lingurita bicarbonat / 1 cucchiaino bicarbonato
  4. 1 lingura otet /1 cucchiaio aceto

Preparare/preparazione

  1. amestecam faina cu sarea ,punem bicarbonatul si il stingem cu otetul
  2. adaugam apa calduta  ,ca sa obtinem un aluat elastic care nu se lipeste de maini
  3. il punem intr-un vas si lasam la odihna cam 20 de minute
  4. presaram masa cu faina ,intindem aluatul  la o grosime de 7-8 mm
  5. taiem bucati cat ne place de mari ,fiecare bucata o crestam usor in 1-2 locuri .
  6. punem aluatul intr-o tigaie antiaderenta incinsa si prajim pe amandoua partile
  7. cand o luam din tigaie e bine sa o punem intr-un stergar curat

ITALIANO

  1. mescoliamo la farina con il sale ,aggiungiamo il bicarbonato e sopra di lui mettiamo l’aceto
  2. aggiungiamo acqua tiepida finche otteniamo un impasto elastico che non si attacca alle mani
  3. lasciamo riposare l’impasto per 20 minuti ,coperto con un panno pulito
  4. spolveriamo il tavolo con della farina ,stendiamo l’impasto alto 7-8 mm
  5. tagliamo pezzi grandi a piacere , a ogni pezzo pratichiamo un taglio
  6. mettiamo l’impasto in una teglia antiaderente  calda ,e facciamo tostare il nostro pane sui ambi lati
  7. il pane caldo lo sistemiamo in un panno pulito

 

da Pichona

 

da Pichona

da Pichona

20 Risposte to “Pasca jidoveasca – Pane ebreo”

  1. diana Says:

    se fac foarte mult..in zona mea..zona moldovei..bunica mea le facea foarte des si le mancam ci cirese amare….amintiri frumoase..

  2. Angela Says:

    Am primit pozele ,stai linistita ca Michele nu a gresit cu nimica,eu nu am fost la datorie ! Pun acuma pozele de la painicile fantazie pregatite de tine!Pa

  3. pichona Says:

    Pai ti le-am trimis ieri in hotmail….nu le ai?
    mmmm…. sa vezi ce-i fac lu Michele ca este vina lui daca nu au ajuns,haaaa…
    astept sa-mi raspunzi si daca nu le ai, le trimit EU ,noroc ca nu am sters pozicile ca panicile le-am papacit pe toate si nu mai aveam cum sa le fotografiez,am facut doar trei ,ingredientele am pus la jumate.
    Angi sa nu te astepti la pozici super frumoase ca eu aveam chef de joaca ieri….ai sa vezi tu,haa…haaaa
    p.s. de maine trec la capitolu toruri….yupyyyy
    pupicei

  4. Angela Says:

    Pichona de abia astept sa vad pozele!brava!

  5. Angela Says:

    Paula ,iti multumesc mult!

  6. pichona Says:

    Sa te pupacesc eu pe tine…uite asa ,na!
    Le-am facut, am si gustat si sunt bune…mai tarziu iti dau de lucru cu pozici,na!
    p.s .sa vezi ce m-am jucat eu cu aluatul,heeee
    pupicei

  7. paula Says:

    frumoase amintiri Angela! si acestea sa te tina in putere acum cand o conduci pe ultimul drum pe aceasta bunica minunata! sunt cu gandul alaturi de tine!

  8. david Says:

    makes me want to drink alchoholic beverages

  9. Angela Says:

    Anche a me piacciono le ricette che hanno una loro storia…

  10. Terry Says:

    Stupendo questo pane senza lievito! ricco di storia!

  11. bet365 Says:

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    Cu marmelata nu le-am incercat niciodata!trebuie probat!

  13. dany Says:

    scuza-ti,…( tinerete)

  14. dany Says:

    si uite asa ne amintim de timpurile din tinetete…le faceam destul de des, apoi puneam marmelada pe ele….calde erau superrrrr

  15. Angela Says:

    Ancutza ,e foarte simpla!

  16. Ancutza Says:

    ce bunatate! paine in casa inca n-am facut dar reteta asta e faorte invitanta si pare simpla.

  17. Angela Says:

    Chisr sa stii ,rapida si gustoasa ,te poate salva in ziua cand e inchisa brutaria si ai oaspeti!

  18. Mirela Says:

    Foarte gustoasa, e de senzatie painica asta!

  19. Pasca jidoveasca – Pane ebreo Says:

    […] More: Pasca jidoveasca – Pane ebreo […]


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