Risotto orezarului – Risotto alla pilota


riso alla pilota è una specialita mantovana ,pilota e colui che pesta il riso .Come vedrete per questa ricetta c’e una modalita diversa per cuocere il riso .

orezarul  este aceea persoana care cultiva orez ,aceasta mancare este originara din Mantova ,unde se cultiva mult orez  si au un mod diferit pt a pregatit risotto.

Ingrediente/ingredienti ( 4 pers)

  1. 400 g orez / 400 g riso
  2. 300 g carnati proaspeti / 300 g salsiccia
  3. unt / burro
  4. parmezan razalit / parmigiano
  5. scortisoara / cannella
  6. sare,piper / sale ,pepe

Preparare/preparazione

  1. Punem intr-o oala  1 l de apa ,sarati si lasati sa fiarba ,dupa care turnati orezul ,in mod ca se formeaza  un deal cu varful care iese in afara (foarte putin)
  2. lasati sa fiarba 10 minute ,scuturati oala ca sa se aranjeze orezul frumos in oala ,acoperiti cu un capac si cu o fata de masa mare in asa fel incat sa stea la caldura si sa continuue sa se fiarba
  3. dupa circa 15-20 minute orezul este gata
  4. in acest timp puneti intr-o tigaie unt la topit si adaugati carnati curatati de pielita si rupti in bucatele mai mici ,presarati putina sare ,piper si scortisoara
  5. punem carnati peste orez,adaugam parmezan razalit amestecam bine iar dupa 2-3 minute putem sa servim

ITALIANO

  1. mettere in un recipiente un litro di acqua ,conditela con sale e portate a bollire ,versate il riso da un foglio di carta piegata in un modo che si formi al centro della pentola una montagnetta che sporga leggermente dal’acqua
  2. fate bollire per 10 minuti dopo di che togliete la pentola dal fuoco e scuotetela nel modo che il riso so assesti ,coprite la pentola con un copripentola e un grosso panno cosi che la cottura continua anche fuori dal fuoco
  3. dopo 15-20 minuti il riso e pronto
  4. nel fratempo mettete in un tegame del burro ,fate sciogliere aggiungete la salsiccia sbriciolata ,sale,pepe e cannella ,fate rosolare e dopo versate tutto nel recipiente del riso
  5. mescolate bene spolverate con abbondante parmigiano grattugiato lasciato riposare per 2-3 minuti e portate in tavola

7 Risposte to “Risotto orezarului – Risotto alla pilota”

  1. Angela Says:

    Ciao Marika,am mai auzit de sarmale fierte in acest fel ,cred ca sant tare bune…se fierb la foc incet si aromele au timp sa se intrepatrunda!

  2. marika Says:

    interesant,trebuie incercat,la noi in casa se mananca orez oricum pregatit,trebuie sa fie bun…la noi se fac sarmalele pentru nunti sau pomeni in asa fel,cand incepe sa fiarba se iau de pe foc si se baga in perini sau plapuma de pene si se lasa sa ferbe singure,sant foarte gustoase si se mentin calde mult timp.ceau

  3. Angela Says:

    ciao Stefania,prima di tutto spero che hai letto nella parte tradotta in italiana ,cosi tanto per capire …se non hai capito il procedimento basta chiedere informazioni in più sui passagi a te non chiari!

  4. stefania campagnuolo Says:

    NON HO CAPITO NIENTE !!!

  5. Angela Says:

    Dani – grazie!
    Ancutza – pupici lui Michi!

  6. Ancutza Says:

    ce interesanta e modalitatea asta de coacere, n-am auzit de ea, o s-o incec ca in perioada asta m-am saturat de paste si vreau sa experimentez cu orezul. o saptamana buna iti doresc-si Michi, evident:) -.

  7. dany Says:

    wauuuu…bun, bun, bun


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