Ragù cu carne macinata si carnati – Ragu di macinato con salsiccia


questo tipo di ragu e ottimo per preparare la pasta  al forno ,dovete cucinarlo con calma che ci vuole un pochino di più di tempo.

acest tip de ragu este potrivit ca sa faceti pasta la cuptor ,este nevoie de de mai mult timp  ca sa fie gata ,asa ca aveti rabdare!

Ingredienti / ingrediente

  1. 800 g carne macinata de vita / 800 g macinato manzo
  2. 400 g carnati / 400 g salsiccia
  3. 6 linguri  concentrat de rosii / 6 cucchiai concentratto di pomodoro
  4. 100 ml vin alb / 100 ml vino bianco
  5. patrunjel / prezzemolo
  6. ceapa / cipolla
  7. 750 ml passata rosii / 750 ml passata pomodoro
  8. sare,piper / sale,pepe
  9. ulei masline / olio evo

Preparare/preparazione

  1. Taiem ceapa si patrunjelul marunt ,luam pielea de pe carnati si taiem carnatul bucatele
  2. intr-o oala punem uleiul carnea,carnatul ,ceapa si patrunjelul.Punem pe foc si amestecam ,pana cand se usca apa de pe carne
  3. stropim cu vin si dupa ce se evapora adaugam concentratul de rosii ,sare si piper dupa gust
  4. adaugam passata de rosii si lasam sa fiarba la foc mic circa 3 h

ITALIANO

  1. Tagliamo la cipolla e il prezzemolo ,togliamo la pelle alle salsicce e le sbricioliamo
  2. in una grossa pentola mettiamo dell olio ,la carne,la salsiccia sbricciolata,la cipolla e il prezzemolo ,mettiamo sul fuoco ,mescoliamo finche si asciuga
  3. sfumiamo con il vino ,aggiungiamo il concentratto di pomodoro ,regoliamo di sale e pepe
  4. mettiamo anche la passata e facciamo cuocere per circa 3 h

7 Risposte to “Ragù cu carne macinata si carnati – Ragu di macinato con salsiccia”

  1. Angela Says:

    Asteptam parerea ta ! pa si spor la treburi!

  2. dany Says:

    am sa-l incerc si eu, acest ragù al Antonelinei…obisnuita cu retetele masaielor, ca trebuie sa-l fierbi de la 2 ore in sus…ragù-ul il fac numai iarna si cand am timp sa stau de el…

    va spun, in curand cum e…numai ca la mine in casa orezul nu se mananca, asa-l pun la pasta

  3. Angela Says:

    Ahha,deci am sa las si eu carnea mai mult la foc ,pana e buna.Multumesc ,cred ca am sa servesc cu orez basmati facut la abur ,in ultimul timp ne-am indragostit de orez!

  4. Habana Says:

    Da, Angi! L-am gatit de multe ori.
    In legatura cu reteta, ti-am pus originalul, nici nu am dat impotanta la timp. Imi cer scuze. Dar, eu nu prea respect “regulile”, gatesc dupa instinct si experienta.
    Cand pregatesc acest tip de ragù, las pe foc cca 20-40 min, depinde de carne (de porc, de vita).
    Asa ca, s-ar putea sa fie o greseala in reteta, nici mie nu-mi suna bine. Pupici!

  5. Angela Says:

    Habana – e interesanta reteta ta ,ceea ce ma uimeste e timpul de 7 minute in care trebuie sa se coaca carnea ? dar daca zici tu ca ai probat fac si eu cat de curand! multumesc!

    Ancutza dupa cum vezi ,retete sant destule ,trebuiesc doar probate!

  6. Habana Says:

    Draga Angi, aici am o reteta cubaneza, foarte asemanatoare. De fapt, este un ragu. L-am facut aseara si l-am servit alaturi de cartofi natur (in Cuba se serveste alaturi de orez). Incearca si tu. Te pup. O zi buna!

    Picadillo a la habanera

    500 grammi di carne di manzo tritata
    1 cipolla
    2 peperoncini piccanti
    4 spicchi di aglio
    4 pomodori
    2 cucchiai di passata di pomodoro
    vino secco (eu pun mereu vin rosu)
    4 cucchiai di olio di oliva
    sale quanto basta

    Scottare la carne di manzo a fuoco vivo per 5 minuti.
    Preparate un soffritto con l’olio, la cipolla, l’aglio, i pomodori e i peperoncini preventivamente puliti e tritati.
    Quando il composto inizia a dorarsi aggiungere la passata di pomodoro e il vino secco, mescolando di tanto in tanto, lasciare sulla fiamma per un paio di minuti.
    Aggiungere la carne tritata, mescolando e aggiustando di sale.
    Dopo duie minuti è pronto da servire.

  7. Ancutza Says:

    ce bun, imi place la nebunie ragu’, o sa incerc reteta asta cu carnati.


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