Mere a la Milano – Mele alla milanese


per preparare questo dolce abbiamo bisogno di mele renette oppure mele anurca.E un dolce che potete servire anche con della crema inglese ,salsa di frutti rossi…Io ho preparato una porzione doppia ,le mele sono buone calde oppure tiepide si possono riscaldare il secondo giorno nel microonde

pentru aceasta prajitura veti nevoie de mere renete sau anurca,mere care sa nu sa sfarame in cuptor.Daca doriti puteti sa serviti aceste mere cu un topping de fructe rosi sau o crema de oua.Eu am preparat portie dubla ,merele sant bune calde ,se pot incalzi a doua zi in cuptor sau in microunde.

Ingrediente /Ingredienti

  1. 6 mere renete / 6 mele renette
  2. 250 g faina / 250 g farina
  3. 125 g unt / 125 g burro
  4. 125 g zahar pudra / 125 g zucchero a velo
  5. vanilie / vanilina
  6. rom / rum
  7. scortisoara/ cannella
  8. coaja de lamaie / buccia limone
  9. 2 cuisoare / 2 chiodi di garofano
  10. 1-2 linguri de zahar tos / 1-2 cucchiai zucchero

Preparare/preparazione

  1. curatati merele si scoateti-le cotorul cu aparatul de scos cotoare ,presarati merele cu putin zahar tos
  2. intr-un vas puneti rom adaugati cuisoarele ,coaja de lamaie si scortisoara ,puneti merele ,invartiti-le mereu lasandu-le sa se aromatizeze cateva ore
  3. pregatim aluatul amestecand zaharul pudra cu faina si vanilia ,punem peste ele untul moale ,amestecam bine,lasam 15 minute sa se odihneasca aluatul  si  il impartim  in 6 parti egale ( circa 80 g )
  4. fiecare bucata de aluat o punem intre doua foi de pelicula pt alimente sau doua foi de hartie de copt si o intindem cu sucitorul
  5. luam foaia de deasupra si punem un mar in mijloc ,il invelim in aluat si il punem pe tava acoperita cu hartie de copt
  6. daca doriti puteti sa ungeti aluatul cu galbenus de oua amestecat cu o lingura de lapte si o lingurita de zahar
  7. punem la cuptor la 170 C cam 30-40 minute ,cand sant gata presaram cu zahar pudra

ITALIANO

  1. sbucciamo le mele e togliamo il torsolo con il levatorsoli ,
  2. mettetele a macerare in una terrina con qualche cucchiaiata di zucchero ,un bicchiere di ru ,chiodi di garofano ,cannella e buccia di limone.lasciate stare le mele per qualche ora voltandole ogni tanto
  3. prepariamo la frolla mescolando la farina con la vanilina e lo zucchero a velo ,aggingiamo il burro ammorbidito.Amalgamiamo bene ,facciamo riposare per 15 minuti e dividiamo in sei parti uguali ( 80 g )
  4. sendiamo una parte d’impasto tra due pezzi di pelicola trasparente  oppure carta forno ,ci aiutiamo con un mattarello
  5. mettiamo una mela sul impasto che chiuderemo tutto intorno alla mela,se piace passate su ognuna un pò di tuorlo di uovo mescolato con poco zucchero e una cucchiaiata di latte
  6. sistemiamo le mele sulla teglia coperta con carta forno e facciamo cuocere a 170 C per 30-40 minuti
  7. quando sono pronte le ricopriamo con zucchero a velo

6 Risposte to “Mere a la Milano – Mele alla milanese”

  1. Angela Says:

    Ciao Adry,aluatul e pasta frolla fara ou .Sper sa le prepari si mai ales sa iti placa!

  2. adry Says:

    Minunate merele tale , mai ales acum in prag de toamna!! N-ai scris nimic de aluat!!! Dupa ingrediente este pasta frolla nu-i asa?

  3. Angela Says:

    Ciao ,a tanti uomini piacciono i dolci con le mele ,a casa mia e una ricchiesta continua!

  4. angela Says:

    brava angela,non sono tanto amante dei dolci con le mele ma facio sempre per mio compagno che a lui piace.brava,ciaoooooo

  5. Mere a la Milano – Mele alla milanese Says:

    […] View original post here: Mere a la Milano – Mele alla milanese […]


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