Friptura de vitel in lapte – Arrosto di vitello al latte


 

 e un arrosto  fatto con degli aromi forti ,addolcite della presenza del latte. Ma viene fuori un sughettino buono ,da leccarsi i baffi  ottimo per pucciare dentro un pezzo di pane fresco .E ditemi che non avete l’acquolina in bocca… 

 aceasta friptura se pregateste cu arome puternice care sant indulcite  de lapte.Se formeaza un sos bun,aromat ,care asteapta doar un colt de paine moale si pe domniile voastre .Sper ca v-am facut pofta…. 

Ingrediente / ingrediente 

  1. 1 kg carne vitel pt friptura / 1  kg di arrosto
  2. 500  – 600 ml lapte / 500 – 600 ml latte
  3. 200 ml vin alb / 200 ml vino bianco
  4. salvie si rozmarin / salvia e rosmarino
  5. 1 lingurita de chimin / 1 cucchiaino semi di cumino
  6. sare,piper  / sale ,pepe
  7. ulei masline / olio oliva
  8.  1 lingura faina sau amidon / 1 cucchiaio amido oppure farina

Preparare/preparazione 

  1. Intr-o cratita cu fundul gros punem uleiul la incalzit impreuna cu salvia,rozmarinul si chiminul ,adaugam carnea si o prajim pe toate partile ,cand intoarceti carnea sa nu folositi furculita sau alte tacamuri ascutite ,ca sa nu gauriti carnea si sa se scurga sucul din ea
  2. dupa ce carnea s-a prajit pe toate partile adaugam vinul si lasam 10  minute  sa se evapore ,saram si piperam dupa gust
  3. adaugam laptele si lasam sa fiarba la foc mic circa 1h 30 minute .Ca sa stiti cand e gata carnea de vitel ,sa stiti ca atunci cand o intepati cu dintii de la furculita trebuie sa iasa un suc alb ,daca e roz ,inseamna ca mai trebuie sa se coaca
  4. luati carnea si o puneti intr-o farfurie iar sosul il strecurati prin sita
  5. desfaceti faina cu putina apa rece sau lapte si crema obtinuta o puneti in sos ,incalziti usor pana se ingroasa ,gustati de sare
  6. taiati carnea felii subtiri si serviti cu pireu de cartofi si sos din belsug .Merg bine si niste castraveti murati

ITALIANO 

  1. Mettiamo in un tegame con fondo spesso ,l’olio e gli aromi e gli facciamo dorare,aggiungiamo la carne che facciamo rosolare su tutti i lati
  2. sfumiamo con il vino e dopo 10 minuti saliamo pepiamo
  3. aggiungiamo il latte e facciamo cuocere per 1h 30 minuti ,comunque la carne e cotta quando se punta con i rebbi di forchetta l’umore che esce e bianco
  4. mettiamo la carne su un piatto  e facciamo filtrare il sughetto ,
  5. scioliamo la farina con poca acqua (latte) fradda e la crema ottenuta la mettiamo nel sughetto ,che riscaldiamo a finche si addensa
  6. tagliamo l’arrosto a fette e portiamo in tavola con un buon purè di patate  .Se piace ci stano bene anche dei cetrioli in salamoia

8 Risposte to “Friptura de vitel in lapte – Arrosto di vitello al latte”

  1. Angela Says:

    Ma che c’entro io …golosona!

  2. dany Says:

    sunt bune si foile de la Alba ca zapada….iar mi-am facut pofte, uffa…

  3. Angela Says:

    Am impresia ca cauti foi cu miere de albine?alea se fac cu amoniac ! Daca da, o sa-ti scriu reteta!

  4. angela Says:

    ciao angela,cumva ma poti ajuta sa mi amintesc reteta de foi de prajituri?sunt ani ca nu le fac …tre sa fac o prajitura si nu mi mai amintesc exact reteta de foi.cea cu amoniac ptr prajituri.grazieeeeeeeeee,baci

  5. Angela Says:

    ai ghicit ,e fraged si aromat !Stai cuminte ca iti arunc acum o feliuta!

  6. Mirela Says:

    Ohh, mi-a lasat gura apaaaaa! Nu ti-a mai ramas pe acolo vreo bucatica, macar asa de gust. Arata incredibil de bine si, dupa ingrediente, cred ca e super super gustos si fraged!

  7. Angela Says:

    Multumesc,sa va fie de bine!

  8. Cocolina Says:

    F bun!Am incercat si eu!Bravo inca odata Angi>!!!


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