Tort cu mere – Torta di mele


i dolci con le mele a casa mia piacciono a tutti quanti ,questa torta rustica  a il profumo delle torta della nonna ,provare per credere.La ricetta e per una teglia con bordi bassi di 27 cm diametro E bene scegliere mele che tengono la cottura ,granny smith ,golden

prajiturile cu mere in casa la mine au succesul asigurat ,asa ca probez mereu tot felul de retete noi ,este o reteta simpla  cu un parfum minunat .Reteta este pt o tava cu marginea joasa si cu diametrul de 27 cm Folositi mere care rezista la copt :granny smith sau golden

Ingredienti / ingredienti

  • Umplutura / ripieno
  1. 3 mere / 3 mele
  2. 45 g unt / 45 g burro
  3. suc de lamaie /succo di limone
  4. coniac /brandy
  • Aluatul / Impasto
  1. 75 g unt  moale  / 75 g burro fuso
  2. 225 g faina / 225 g farina
  3. 1 praf de copt / 1 lievito per dolci
  4. 120 g zahar / 120 g zucchero
  5. 3 oua / 3 uova
  6. 225 ml lapte / 225 ml latte
  • Glazura / Glassa
  1. 60 g unt / 60 g burro
  2. 3 linguri zahar brun / 3 cucchiai zucchero di canna
  3. 1 lingurita scortisoara / 1 cucchiaino cannella

Preparare/preparazione

  • Umplutura
  1. curatam merele si le taiem cubulete ,le stropim cu suc de lamaie
  2. topim intr-o tigaie untul si punem merele ,le prajim usor pe  toate partile dupa care stropim cu coniacul
  3. le lasam pe foc maxim 10 minute dupa care stingem focul si pregatim aluatul
  • Aluatul
  1. amestecam faina cu praful de copt ,adaugam zaharul .laptele si ouale plus un strop de sare
  2. adaugam untul topit si amestecam pana obtinem un aluat omogen
  3. ungem tava cu unt din belsug si presaram cu pesmet sau gris dupa care punem aluatul si deasupra punem merele
  4. dam la cuptor la  180 C cam 30 minute
  • Glazura
  1. amestecam untul topit cu zaharul si scortisoara ,cand prajitura e coapta o scoatem din cuptor si intindem bine glazura peste tot
  2. punem din nou in ler timp de 2-3 minute dupa care o scoatem din cuptor
  3. Aceasta prajitura este buna calduta ,e bine sa nu o tineti in frigider,se poate incalzi in microunde si e buna atat cu frisca cat si cu iaurt natural

 

ITALIANO

  • Ripieno
  1. pelate le mele e tagliatele a cubetti,bagnate con succo di limone
  2. sciogliete il burro in un tegame ,aggiungete le mele ,fate cuocere su tutti i lati e bagnate con il brandy
  3. lasciate sul fuoce al massimo 10 minuti ,spegnete i fuochi e preparate l’impasto
  • Impasto
  1. mescoliamo la farina con il lievito ,il sale aggiungiamo il latte,lo zucchero ,le uova
  2. aggiungiamo il burro fuso e mescoliamo finche l’impasto e liscio
  3. imburrate una teglia con abbondante burro e spolverate con semolino oppure  pane grattugiato ,aggiungete l’impasto e le mele
  4. mettiamo in forno a 180 C circa 30 minuti
  • Glassa
  1. mescoliamo il burro fuso con lo zucchero e la cannella ,dopo di che la spalmiamo sulla torta appena tolta dal forno (a cottura ultimata)
  2. mettiamo la torta ancora nel forno e dopo 2-3 minuti la togliamo
  3. questa torta può essere consumata tiepida o fredda ,ma evitate di riporla in frigo .Si accompagna con panna fresca e yogurt naturale

 

6 Risposte to “Tort cu mere – Torta di mele”

  1. Angela Says:

    Ciao Dany ,exact sant simple si bune ,ce mai faci?tot pe fuga esti si tu?

  2. dany Says:

    buonaaaaaaa…..cele mai simple torte, cele cu mere…dar si cele mai bune

  3. Angela Says:

    Arrivooo!

  4. Ancutza Says:

    delicoasa! o fac zilele astea cum am putin timp, am primit cadou niste mere fenomenale. Vezi ca te astepta un premiu la mine pe blog.

  5. Angela Says:

    Ciao Chiara,benvenuta,sai come si dice basta volere e si fa tutto! ne vale proprio la pena ,quindi a lavoro!

  6. chiara Says:

    ciao!!
    la torta di mele!! uno dei miei dolci preferiti!!
    spero di riuscire a sfornare una bella profumata torta di mele nel pomeriggio!
    ho dato un’occhiata alle tue ricette, una più buona dell’altra!
    complimenti!!
    a presto!!!


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