Risotto cu taleggio si pere – Risotto taleggio e pere


 Il risotto pere e taleggio e un primo piatto ricco di gusto.Si consiglia l’uso di un taleggio DOP  e di nocciole del Piemonte!

Acest fel de mancare se serveste ca si felul unu .Taleggio este  o branza tipica din regiunea Lombardia ,este o branza cremoasa  pe langa coaja iar in mijloc e usor sfaramicioasa,are coaja rozalie cu vene de culoare verzuie. Gustul este duklce acrisor ,cu o usoara urma de aroma de trufe.

Ingredienti / ingrediente ( 4 pers)

  1. 360 g orez / 360 g riso
  2. 160 g  taleggio / 160 g taleggio
  3. 1 para / 1 pera
  4. o ceapa mica / una cipolla piccola
  5. 30 g alune / 30 g alune
  6. 1 l supa / 1 l brodo
  7. 150 ml vin alb / 150 ml vino bianco
  8. 50 g unt / 50 g burro
  9. rozmarin si salvie / salvia e rosmarino
  10. sare ,piper / sale ,pepe

Preparare/preparazione

  1. topim 30 g unt intr-o cratita ,adaugam ceapa si o calim dupa care punem orezul si amestecam bine cateva minute ca sa se prajeasca usor .
  2. Addaugam vinul si dupa 2-3 minte punem cate un polonic de supa calda ,amestecam bine si punem o ramurica de rozmarin si o frunza de salvie
  3. lasam pe foc circa 15 minute ,de fiecare data cand se evapora apa adaugam iarasi supa calda si amestecam ,gustati de sare si piper
  4. taiem para felii  si o punem intr-o tigaita cu restul de unt ,o prajim usor
  5. taiem taleggio bucatele ,eliminam coaja  si punem peste orez,amestecand energic ,punem capacul si lasam sa stea linistit cateva minute
  6. punem in farfurii ,risotto ,decoram cu o felie de para si presaram cu alune zdrobite grosolan

ITALIANO

  1. sciogliete 30 g burro i una casseruola ,aggiungete la cipolla tagliata fine e fatela rosolare ,unite il riso e tostatelo per 2-3 minuti .
  2. Irrorate con il vino e fate sfumare l’alcool ,dopo di che unite un mestolo di brodo caldo
  3. aggiungete la salvia e il rosmarino ,proseguite con la cottura per circa 15 minuti ,bagnabdo con il brodo caldo ogni volta che sia stata assorbito il precedente ,aggiustate di sale e pepe
  4. pulite il taleggio e aggiungetelo ,mescolate energicamente e coprite con un coperchio e fate mantecare
  5. tagliate la pera e fatela rosolare nel resto del burro in un piccolo padelino
  6. impiatate cosi : risotto ,una feta di pera e nocciole tagliate in modo grosolano

da Alina

12 Risposte to “Risotto cu taleggio si pere – Risotto taleggio e pere”

  1. Risotto taleggio, pere e nocciole - Orez Risotto cu branza si pere | Matrioska Blog Says:

    […] esere considerato un classico, l’idea di aggiungere anche le nocciole tostate l’ho vista da Angela, m’ha subito incuriosita e poi conquistata al primo assaggio, le nocciole tostate ci stanno […]

  2. Angela Says:

    E special la fel ca si tine ,nu?

  3. dany Says:

    azi l-am facut, dar cu mere si taleggio….este special

  4. Angela Says:

    Alina a adaugat si in risotto cubulete de para ,obtinand in acest fel un contrast mult mai puternic intre gusturi! Felicitari si toate cele bune!

  5. Angela Says:

    Sper ca o sa-ti placa!

  6. Ancutza Says:

    alta bunatate! azi am facut orez cu gorgonzola si pere, data viitoare incerc reteta asta care ma inspira foarte tare.

  7. Angela Says:

    Grazie!

  8. Terry Says:

    Taleggio e pere, che matrimonio d’amore!:)
    un risotto stupendo!!!

  9. Angela Says:

    Sa cumperi gorgonzola dulce ,o sa vezi ca e gustos!

  10. Mirela Says:

    Multumesc, Angela. Arata extraordinar risotto cu gorgonzola. O sa cumpar o bucatica de gorgonzola si o sa ma pun pe treaba. te tin la curent cu ce va iesi. Pusi

  11. Angela Says:

    Ciao Mirela ,daca doresti sa pregatesti cu gorgonzola ,am aici o reteta de risotto https://ilmenudiangela.wordpress.com/2009/11/27/risotto-cu-gorgonzola-si-nuci-risotto-zola-e-noci/
    Ai sa vezi ce bunatate ,Ca zau nu stiu cu ce alt tip de branza ai putea inlocui taleggio .

  12. Mirela Says:

    Uhu, ce orez elaborat. Tare interesant suna. Ar trebui sa incerc si eu. Cu ce as putea inlocui branza folosita de tine? Gorgonzola ar merge?


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: