Fregolotta – Prajitura simpla cu migdale


 La fregolotta é un torta rustica secca ,tipica del trevigiano.E bene tagliarla quando e calda e sistemare i pezzeti su un piatto dove si puo conservare anche per più giorni

Aceasta prajitura e ca un biscuite urias ,trebuie taiata in bucati imediat ce o scoatem din cuptor.Se pastreaza bine cateva zile.

Ingredienti/ingrediente

  1. 250 g faina alba / 250 g farina bianca
  2. 50 g faina de malai / 50 g farina di mais
  3. 300 g zahar / 300 g zucchero
  4. 300 g migdale macinate / 300 g faina di mandorle
  5. 4 oua / 4 uova
  6. 1 lamaie / 1 limone
  7. 200 g unt / 200 g burro
  8. un strop de sare / un pizzico di sale

 

Preparare/preparazione

  1. Amestecam faina alba cu faina de porumb  cu zaharul ,coaja razalita de lamaie ,un strop de sare,si migdalele macinate.
  2. Adaugam o lingura de suc de lamaie ,untul  moale (dar nu topit) si ouale.
  3. amestecam usor ,aveti grija ca nu trebuie sa devina  un aluat prea fin si punem intr-o tava 25/35 cm acoperita cu hartie de copt
  4. Punem in cuptor la 180 C circa 40 minute dupa care asa calda, taiem prajitura ,

ITALIANO

  1. mescoliamo le farine con lo zucchero ,la scorza di limone  ,un pizzico di sale e le mandorle .
  2. Aggiungiamo il burro ammorbidito ,le uova e un cucchiaio di succo di limone
  3. impastiamo gli ingredienti faccendo atenzione a non confeczionare una pasta compatta
  4. mettiamo il composto in una teglia con carta forno (35 cm /25 cm )
  5. facciamo cuocere a 180 C per una quorantina di minuti
  6. si taglia ancora calda

6 Risposte to “Fregolotta – Prajitura simpla cu migdale”

  1. Angela Says:

    sa stii ca se simte consistenta diferita ,mie mi-a placut!

  2. Ancutza Says:

    vreau si eu!:) sunt tare curioasa sa incerc faina de malai in dulciuri.

  3. Angela Says:

    e un biscuite urias si aromat!

  4. Mirela Says:

    OOO, trebuie sa fie perfecta. Daca spui ca e ca un biscuite urias, ce sa mai, un dezmat total🙂

  5. Angela Says:

    Grazie Terry ,da parte tua e un complimento molto gradito!

  6. Terry Says:

    Son di Venezia e la fregolotta la conosco eccome!
    che buona! ben fatta! :)))
    complimenti!!!


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