Cum pregatim supa de carne – Come prepariamo il brodo di carne


il brodo che si usa per fare i risotti,che si aggiunge per la cottura della carne,per preparare diverse salse e intingoli ,e bene il Brodo e bene che lo preparate in casa e dimenticate il clasico brodo preparato con un dado.l brodo puo essere di carne ,di vegetali o dei pesci bolliti in questo caso si chiamo court bouillon oppure fumetto.

Se il pezzo di carne viene posto in una pentola con acqua in ebbolizione la perdita di sali minerali e di vitamine e minima per i primi 30 minuti ,col passare del tempo il passaggio di sostanze nell’acqua aumenta sino a egualiare dopo circa 90 minuti la quantita di sostanze estratte quando la carne si pone direttamente in acqua fredda.E bene usare un brodo non grasso ,e per ottenerlo e meglio ricorere a una succesiva “sgassatura”piuttosto che usare una carne magra che renderebe il brodo meno saporito.

Supa pe care o folosim ca sa pregatim ,risotto  sau sa pregatim carnea ,sau sosuri ei bine ,Supa este  bine sa o pregatiti in casa  si sa uitati de cubuletul sau praful pregatit in mod industrial .Supa poate fi pregatita cu carne,verdeturi sau peste fiert ,in cazul in care pregatiti supa de peste aceasta se mai numeste si court bouillon.

Daca puneti carnea la fiert direct in apa fierbinte in primele 30 de minute o sa lase o cantitate minima de saruri minerale si vitamine, cu cat timpul de fierbere este mai lung cantitatea de substante care trece din carne in supa este mai mare  iar dupa 90 de minute ajunge sa fie egala ca si atunci cand puneti carnea la fiert in apa rece. Eu va sfatuiesc sa folositi o supa care sa nu fie grasa ,iar ca sa o obtineti e mai bine sa o degresati ulterior .Bineinteles se poate obtine si folosind oase si carne fara grasime dar in acest caz se pierde mult din sapoarea supei.

Ingrediente/ingredienti

  1. 1,2 kg de oase cu carne  vita si daca se poate cu maduva / 1,2 kg carne manzo   con ossa con midollo
  2. 1 ceapa /1 cipolla
  3. 2 cuisoare / 2 chiodi di garofano
  4. 1 catel de usturoi / 1 spicchio d’aglio
  5. 2 morcovi/ 2 carote
  6. 2-3 frunze de telina / 2 -3 coste di sedano
  7. boabe de piper / pepe in grani
  8. sare / sale
  9. 4,5 l apa / 4,5 l acqua

Preparare/preparazione

  1. Punem carnea in apa rece minim o ora ca sa se curete de sange
  2. curatam verdeturile si punem cuisoarele in ceapa
  3. punem carnea intr-o oala ,adaugam verdeturile,condimentele  si apa rece .nu exagerati cu sarea ,mai bine puneti mai putina si adaugati la sfarsit  daca mai este necesar
  4. punem la fiert la foc mic ,cam 3 h
  5. din cand in cand cu paleta luam spuma deoparte
  6. cand e gata scurgem supa deoparte si dupa ce s_a racit o punem in frigider ,a doua zi luam stratul de grasime de deasupra .Filtram din nou supa  si punem supa in paharele acoperite cu pelicula .Punem paharelele in congelator si folosim cand avem nevoie.
  7. Carnea si verdeturile folosite le puteti servi calde cu putin ulei pe deasupra si daca  va place putin  iute -dulce

ITALIANO

  1. mettiamo la carne e le ossa a spurgare in acqua fredda
  2. puliamo la verdura e stecchiamo la cipolla con i chiodi di garofano
  3. mettiamo tutto nella pentola aggiugiamo l’acqua ,fate attenzione a non salare troppo ,meglio assagiare verso la fine cottura e aggiungere a quel punto il sale
  4. lasciamo cuocere a fiamma bassa per 3 h
  5. ogni tanto schiumiamo con la schiumarola
  6. a cottura finita mettiamo da parte la carne e la verdura e lasciamo raffreddare il brodo che mettiamo nel frigo fino al indomani quando possiamo togliere la crosta di grasso che e sulla superficie
  7. fitriamo il brodo con un collino e lo mettiamo nei biccherini di plastica coperti con pelicola transparente.Sistemiamo nel freezer
  8. la verdura e la carne si possono servire con del olio sopra oppure se piace con la mostarda ,picante-dolce

3 Risposte to “Cum pregatim supa de carne – Come prepariamo il brodo di carne”

  1. Risotto cu taleggio si pere – Risotto taleggio e pere « Il Menu di Angela – Homepage Says:

    […] Cum pregatim supa de carne – Come prepariamo il brodo di carne […]


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