la tagliata di roast beef e buona quando avete una buona carne .Io ,ringraziando il mio macellaio (Goi, di Torriano ) trovo sempre la carne giusta per fare i miei manicaretti!
Pentru acest tip de mancare se foloseste vrabioara taiata destul de gros (peste 1 cm ) si e neaparat sa fie de buna calitate .De obicei o portie trebuie sa aiba cam 300-400 g .
Ingrediente / ingredienti
- 2 bucati de vrabioara sau antricot / 2 pezzi di roast beff per tagliata ,va bene anche la costata
- sare mare / sale grosso
- ulei extravirgin de masline / olio evo
- salvie si rozmarin / salvia e rosmarino
- rucola / rucola
- felii de parmezan / parmigiano a scaglie
Preparare/preparazione
- punem pe grill un strat de sare mare ,lasam sa se incalzeasca la maxim
- adaugam carnea ,nu apasati prea tare capacul grillului peste carne ca sa nu se deformeze fibrele din carne
- o coacem circa 2- 3 minute ,depinde de gustul fiecaruia daca ii place mai in sange sau nu
- intre timp intr-o tigaie mai mica incalzim bine uleiul cu salvia si rozmarinul
- punem carnea pe farfurie si o taiem felii de circa 0,5 cm si stropim cu uleiul aromat fierbinte
- servim cu salata rucola si felii subtiri de parmezan
ITALIANO
- sistemiamo il sale grosso su grill e lo riscaldiamo al massimo
- aggiungiamo la carne ,non schiacciate troppo la carne con il coperto del grill
- fatte cuocere 2-3 minuti ,a piacere se piace al sangue oppure no
- in un piccolo tegamino fatte riscaldare del buon olio d’oliva con gli aromi
- sistemate la carne sul piatto ,e tagliatela a fette di 0,5 cm che dovete irrorare con l’olio bollente
- servite con rucola e scaglie di grana
27 settembre 2010 alle 14:39
Te cred ca nu o maninci ,eu ador carnea in sange dar daca nu e de calitate nu o pot manca ,Asta a reusit si sotul sa o mance si crede-ma nu exista unul mai mofturos ca el !
27 settembre 2010 alle 14:36
eu nu ma omor cu carnea cruda, insa in Toscana am mancat cu placere aceasta carne.
26 settembre 2010 alle 09:40
Ciao Mirela,daca ai carne de calitate ,e mult mai simplu sa o mananci in sange ,stii cum se zice :se topeste in gura !
25 settembre 2010 alle 21:21
Eu inca nu m-am obisnuit cu carnea in sange, dar o sa perseverez :).
25 settembre 2010 alle 17:47
Pt Liliana – mie imi place la nebunie asa in sange si mai nou si sotul s-a obisnuit ,cand carnea e de calitate se topeste in gura.
Pt Ancutza – si noua ne place la nebunie! multumesc!
25 settembre 2010 alle 16:02
La tagliata e felul meu preferat de carne, ai gatit-o perfect, brava!
24 settembre 2010 alle 21:12
Vai ,ce in sange este aceasta friptura!Trebuie sa o tii bine cu furculita ca sa nu fuga din farfurie! Am sa-i arat si sotului ca lui ii place carnea asa vie!