Lasagne cu dovleac -Lasagna con zucca


le lasagne con zucca sono semplici da preparare ,vanno benissimo anche per una cena importante ,specie adesso che arriva l’autunno dove la zucca ci fa da padrona.Se volete potete aggiungere anche qualche cucchiaiata di ricotta.

aceste lasagne cu dovleac  sant usor de preparat ,merg bine chiar si daca aveti musafiri ,mai ales acum toamna cand dovleacul se gaseste peste tot.Daca doriti puteti sa adaugati si putina urda proaspata.

Ingrediente/ingredienti

  1. un dovleac de cam 1 kg / una zucca da 1 kilo
  2. 250 g lasagne proaspete/ 250 g lasagne fresche
  3. o ceapa mica / un scalogno
  4. ulei / olio
  5. sare / sale
  6.  sos bechamel / besciamella
  7. cateva nuci / qualche noce
  8. parmezan razalit / parmiggiano
  9. urda (facultativ) / ricotta (optional)

Preparazione/preparare

  1. taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei ,adaugam si dovleacul ,curatat si taiat cubulete ,
  2. lasam cateva minute sa se caleasca dupa care adaugam apa cat sa acopere dovleacul si un strop de sare.lasam sa fiarba
  3. cand e fiert dovleacul il zdrobim
  4. fierbem in putina apa lasagnele si asezam in tava putin ulei ,un rand de lasagne,un strat de crema de dovleac,lasagne,sos bechamel  si parmezan ,iarasi lasagne….Puneti si cativa miezi de nuca si daca doriti in startul de sos bechamel puneti si putina urda.
  5. dati la cuptor cam 20 minute la 180 C

ITALIANO

  1. tagliamo il scalogno e lo facciamo rosolare nel olio ,aggiungiamo anche la zucca ,pulita e tagliata a dadini
  2. lasciamo qualche minuto a rosolare e aggiungiamo del acqua ,facciamo bollire
  3. quando e cotta la zucca la frulliamo
  4. facciamo scotare le lasagne e sistemiamo nella teglia,olio,lasagne,crema di zucca,lasagne,besciamella e parmiggiano,lasagna….ogni tanto mettiamo anche qualche pezzetino di noce .A piacere quando mettete la besciamella aggiungete anche dela ricotta
  5. mettiamo nel forno per 20 minuti a 180 C

 

2 Risposte to “Lasagne cu dovleac -Lasagna con zucca”

  1. Angela Says:

    Pe aici dovleacul se manaca foarte mult ,noua ne place la nebunie ,uite si o reteta de supa crema de dovleac care o poti servi si de post ,smantana dulce nu e obligatorie https://ilmenudiangela.wordpress.com/2009/10/28/supa-crema-de-dovleac/

  2. Mirela Says:

    Interesanta reteta. Nu am mancat niciodata asa ceva, dar asr trebui si incerc. De unde iti vin ideile astea minunate, Angela?


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