Supa de hribi – Zuppa con porcini


Questa zuppa lo preparata dopo averla assaggiata in  un ristorante in Romania.Ho provato a chiedere la ricetta al cuoco ma figurati se me la concessa ,si vede che aveva poche idee e le teneva tutte per se.Comunque alla fine non era una grande filosofia ,bastava assaggiare la zuppa e si capiva come era fatta ,caro cuoco segretoso.

Am pregatit aceasta supa dupa ce am gustat-o la un restaurant in tara,am cerut reteta la bucatar dar nu mi-a facut onoarea de a mi-o da ,se pare ca avand putine idei ii era frica sa nu ramana si fara alea asa ca tacea din gura.Oricum nu era chiar asa de greu de ghicit cum se face ,am gustat din supa si am pregatit-o si eu ,ha ha ha.

Ingrediente/ingredienti

  1. 2 morcovi mari / 3 carote
  2. telina / sedano rapa
  3. o ceapa / una cipolla
  4. 2 ardei mici (unul rosu si unul verde) / 2 peperoni piccoli (rosso e verde)
  5. frunze de telina /sedano
  6. patrunjel / prezzemolo
  7. 3-4 hribi / 3-4 funghi porcini
  8. 5 rosii / 5 pomodori
  9. sare,piper/sale,pepe
  10. ulei /olio
  11. samntana/panna acida
  12. boia iute  / paprika picante
  13. pasta de marime mica /pastina

Preparare/preparazione

  1. se curata zarzavatul si se taie bucatele,
  2. crestam putin rosiile si le punem in apa fiarta circa 1 minut dupa care le curatam de pielita ,le taiem in 4 si le scoatem samburi ,le taiem si pe ele bucatele
  3. punem la calit in ulei zarzavatul  si rosile ,adaugam putina boia si acoperim cu apa ,lasam sa fiarba ,cand sant aproape fierte adaugam hribi taiati felii  ,frunze de telina si patrunjel..In caz ca aveti putini hribi proaspeti si doriti un gust mai intens puteti adauga cativa hribi uscati ,pe care ii tineti in apa cateva ore .Puneti si o mana de pasta .
  4. se serveste cu smantana si se presara cu patrunjel.

ITALIANO

  1. si lava la verdura e si taglia a cubetti
  2. speliamo i pomodori e gli svuotiamo dei semi dopo di che gli tagliamo .
  3. facciamo rosolare nel olio ,la verdura e i pomodori ,aggiungiamo della paprica,copriamo con acqua e facciamo cuocere ,a meta cottura aggiungiamo i funghi tagliati a fette ,il sedano e il prezzemolo.Nel caso volete un sapore più deciso aggiungete anche dei funghi secchi.Verso la fine aggiungete anche un pò di pastina.
  4. e buona cosi oppure con della panna acida e foglie de prezzemolo fresche.

4 Risposte to “Supa de hribi – Zuppa con porcini”

  1. Angela Says:

    bineiteles,ai grija sa le hidratezi inainte .ciao!

  2. marika Says:

    oare se pot face si cu hribi uscate,trebuie sa fie gustoase si asa ,pana vine sezonul de acelea proaspete.

  3. Angela Says:

    Mirela, eu in tara am vazut ca sant la tigani pe marginea drumului .E drept in zona Izvorul Crisului ,dar cred ca sant si in alte zone unde este padure.

  4. Mirela Says:

    Wai, ce fain arata ciupercile astea. Numai ca eu nu am de unde sa iau asa ceva, asa ca ma multumesc cu o degustare vizuala din pozele tale🙂


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: