Ghiveci cu orez – Verdure stufate con riso


Acest ghiveci este o mancare perfecta acum in aceste zile calduroase ,e asa de bogat ca nici nu se observa ca nu e pregatit cu carne,ceea ce nu strica .Reteta a fost pregatita de cumnata mea ,Dorica si ne-a fost servita intr-o frumoasa seara de august.Daca doriti puteti inlocui orezul cu cus-cus.Cantitatile sant din” ochi” important este sa folositi multa ceapa si ardei si cat mai multe sortimente de verdeturi.

Questo stufato di verdure e un piatto che  si prepara con le verdure di stagione usando un può quello che si ha nel orto.La ricetta e stata preparata da mia cognata Dorica in una bellissima sera d’agosto,a piacere potete sostituire il riso con del cuscus.Le quantita sono a piacere importante abbondare con le cipolle e peperoni e usare un vasto assortimento di vegetali.

Ingrediente/ingredienti

  1. ceapa/cipolle
  2. morcov / carote
  3. ardei / peperoni
  4. vanata/ melanzana
  5. dovlecel sau zuchini /zucchine
  6. cartof / patata
  7. rosii/pomodori
  8. ulei / olio
  9. patrunjel ,cimbru ,marar / prezzemolo ,aneto,santoreggia
  10. orez sau cuscus/ riso oppure cuscus
  11. sare,piper/sale,pepe

Preparare/preparazione

  1. spalam verdeturile si le taiem ,ceapa  si ardei -a la jullienne,morcovi si dovlecelul ii razalim,vanata,cartoful si rosiile ii taiem cubulete.
  2. intr-o oala incapatoare punem ulei si adaugam ceapa pe care o lasam la calit ,punem morcovul si ardeiul amestecam si punem restul de verdeturi
  3. punem sare si lasam sa fiarba sub capac ,daca e nevoie adaugam putina apa calduta ,avem grija sa amestecam mereu ca sa nu se prinda.
  4. catre sfarsit punem si aromele si adaugam orezul fiert separat
  5. amestecam si servim cald.

ITALIANO

  1. laviamo la verdura e la tagliamo :le cipolle e i peperoni gli facciamo a la jullienne ,la carota e la zucchina vanno grattugiate,la melanzana,la patata e i pomodori vanno tagliati a cubetti
  2. in una pentola mettiamo del olio e stufiamo le cipolle ,aggiungiamo la carota e i peperoni ,e poi piano piano il resto delle verdure.
  3. aggiungiamo del sale e facciamo cuocere sotto coperto ,se c’e bisogno aggiungiamo del acqua calda ,mescolando sempre senza far bruciare
  4. a la fine aggiungiamo gli aromi e il riso cotto separatamente
  5. mescoliamo il tutto e portiamo in tavola.

 

7 Risposte to “Ghiveci cu orez – Verdure stufate con riso”

  1. Angela Says:

    Cimbru in italiana este santoreggia au aceeasi denumire in latina, timo e cimbru de cultura,noi in tara nu il avem sau nu il aveam pe vremea mea,acum poate o fi,habar nu am .In Italia santoreggia se gaseste dar mai rar si lumea nu o prea cunoaste.In rest sant jiuste traducerile,eu am scris sedano din greseala,am sa corectez.

  2. aurora Says:

    cimbrul,din cate stiu eu,in italiana este ”timo”,iar mararul este”aneto”.sunt foarte sigura de asta.sedano este telina,iar santoreggia nu stiu,nu am auzit…sunt de 11 ani in italia.ciao

  3. Angela Says:

    cu placere draga Mirela!sa aveti pofta!

  4. Mirela Says:

    Genial! E perfect pentru o zi de vineri de post. Maine o sa fie felul principal pe masa noastra. Mersi!

  5. Angela Says:

    spor la treaba!ma bucur ca ti-am fost de folos!

  6. matrioskasadventures Says:

    mi-ai rezolvat dilema cu ce pregatesc acum la pranz sa fie gustos, sanatos si repede de facut! multumesc si fug in bucatarie sa-l prepar.


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: