Castraveti murati – Cetrioliniin salamoia ( fermentati)


Castraveti murati ii cunoasteti cu toti ce sa va mai explic ce sant…va spun doar ca asa ii pregateste soacra si ca pana acum nimeni din numeroasa familie nu s-a plans ca nu sant buni castraveciori pusi pe iarna de dumneaiei ,asa ca puteti proba cu incredere.

Si chiamano cosi dato che si formano dei fermenti  al interno del vaso ,che aiutano a la conservazione dei cetrioli per tutto l’inverno ,sono diversi dai soliti cetriolini sottaceti ,come sapore e come modalita di preparazione.E una modalita di conservazione che si usa spesso in Romania.

Ingredienti /Ingrediente

  1. castraveti de gradina / cetriolini freschi ( se possibili da giardino personale)
  2. hrean / radice di rafano
  3. anis sau marar  / foglie di anason oopure di finocchietto
  4. dafin / alloro
  5. usturoi / aglio  cimbru / santoreggia
  6. sare / sale

Preparare/preparazione

  1. spalam castraveti si borcanul
  2. incepem sa aranjam in borcan anisul sau mararul,cimbrul,si cateva bucatele de brean,aranjam frumos si castraveti .Daca va place puteti adauga ,cativa catei de usturoi sau foi de dafin ,frunze de visin sau cateva boabe de porumb bine uscate.
  3. umplem bine borcanul alternand condimentele cu castravetii ,ultimul rand trebuie sa fie de condimente
  4. punem apa in borcan pana e plin ,dupa care scurgem apa intr-o oala iar daca borcanul pe care l-am folosit e de 3 l  punem in apa 3 linguri de sare ,daca folosim un borcan de 5 l punem 5 linguri de sare
  5. fierbem apa dupa care o punem peste castraveti ,lasam pana a doua zi cand scurgem apa din borcan in oala ,o fierbem din nou punem peste castraveti si legam bine borcanele cu celofan .
  6. ducem borcanele in camara sau beci

ITALIANO

  1. laviamo i cetrioli e un grosso vaso di vetro
  2. cominciamo sistemando sul fondo del vaso gli aromi ,dobbiamo mettere per forza pezzi di radice di rafano , foglie e rami di anason oppure di finocchietto , a piacere aggiungiamo santoreggia,alloro,aglio…
  3. riempiamo bene il vaso alternando i strati di cetrioli con i condimenti ,l’ultimo strato deve essere di condimenti
  4. riempiamo il vaso con acqua che poi svuoteremmo in una pentola .Se abbiamo usato un vaso di 3 l aggiungiamo nella pentola 3 cucchiai di sale ,se abbiamo usato un vaso di 5 l mettiamo 5 cucchiai di sale
  5. facciamo bollire l’acqua che poi la mettiamo sui cetrioli ,lasciamo riposare un giorno  dopo di che facciamo bollire din nuovo l’acqua (svuotandola dal vaso) la rimettiamo nei vasi e chiudiamo ermeticamente.
  6. i vasi si conservano nella cantina

 

7 Risposte to “Castraveti murati – Cetrioliniin salamoia ( fermentati)”

  1. Friptura de vitel in lapte – Arrosto di vitello al latte « Il Menu di Angela – Homepage Says:

    […] taiati carnea felii subtiri si serviti cu pireu de cartofi si sos din belsug .Merg bine si niste castraveti murati […]

  2. Angela Says:

    stiu cum se fac dar nu am ingredientele potrivite aici ,am incercat de cateva ori sa pun muraturi si nu au reusit nicicum ,parca se blocheaza la un moment dat si nu se mai mureaza deloc ,odata am lasat un borcan dezlegat si nici dupa 2 luni nu s-au murat dar nici nu s-au stricat ,au facut putin mucegai deasupra si gata.Mi-ar face placere daca mi-am trimite reteta ta si macar 1-2 poze ,le-as posta si ar ramane reteta si pt altii pofticiosi.

  3. Ancutza Says:

    Din pacate asa se intampla pe marginea drumului in Ungaria, si eu am patit asta. Ca sa nu te am pe constiinta , iti spun reteta si iti faci tu vreo 2 borcane de 5 litri , ce zici? Dar cred ca si tu sti cum se fac …

  4. Angela Says:

    aoleu ….pai tu pomenesti de lucruri sfinte:ardei umpluti cu varza”….nu am mai mancat cam de vreo 6 ani!acum ma ai pe constiinta!am vazut in Ungaria dar nu au vrut sa imi vanda pe euro ,vroiau doar forinti…m-am consolat spunandu-mi ca nu erau buni ca erau de cumparat ,dar m-am mintit ca sa nu mor de pofta .Si acum tu imi amintesti din nou de ei…uffff!

  5. Ancutza Says:

    Ciao Angela, si noi ii facem dupa aceasta reteta de ani de zile si ne plac foarte mult , vorba tatalui meu “castravetii sunt mama muraturilor”. Mie imi mai plac in mod deosebit si ardei umpluti cu varza alba / rosie taiata marunt.

  6. Angela Says:

    mie imi plac mai mult in varianta asta decat castraveti in otet.


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