Tarta cu fructe – Crostata con frutta farfalla


crostata frutta farfalla (11)

questo e un disegno semplice da fare ma molto carino,essendo che c’e poca frutta sulla torta e indicato aromatizare bene la crema

aceata tarta are un desegn usor de pregatit  dar foarte atragator.nu uitati din cauza ca sant putine fructe pe tarta e bine sa aromatizati puternic crema

Ingrediente/ingredienti

Aluat/Impasto

  1. 500 g faina/500 g farina
  2. 250 g unt moale/250 g burro morbido
  3. 200 g zahar/200 g zucchero
  4. 6 galbenusuri/6 tuorli
  5. vanile/vanilia
  6. coaja lamaie/buccia limone
  7. un strop de sare/un pizzico di sale

Crema /Crema

  1. 500 ml lapte/500 ml latte
  2. 6 galbenusuri/6 tuorli
  3. 50 g faina/50 g farina
  4. 30 g unt/30 g burro
  5. 180 g zahar/180 g zucchero
  6. vanilie/vanilia
  7. kiwi,prune,lamaie,capsuni/kiwi,fragole,limoni,prugne

Umplutura/Ripieno

  1. 3 albusuri/ 3 bianchi d’uovo
  2. 50 g zahar/50 g zucchero
  3. 2-3 linguri nuca macinata/ 2-3 cucchiai noci tritate(opp. nocioline,coco)
  4. 1 borcan de gem/ 1 vasseto confetura

Preparare/preparazione

  1. Aluatul-din cantitatea aceasta ies 2 tarte in forma dreptunghiulara de cca 18/30 cm
  2.  amestecam repede toate ingredientele facem un aluat si il acoperim cu pelicula dupa care il punem la frigider 24 h
  3. a doua zi punem aluatul intre doua harti de copt si il intindem cu un sucitor(in acest fel nu se lipeste de sucitor)
  4. punem aluatul in forme il gaurim cu dintii de la furculita si dam la rece timp de 30 minute
  5. daca umpleti tarta cu gem acoperiti aluatul cu hartie de copt si peste ea puneti orez sau fasole uscata(ca sa ramana gaura ) si dati la cuptor cca 170C ,lasati pana ce vedeti marginile aurii
  6. daca o umpleti cu crema ,pregatiti crema puneti in tava peste aluat si dati la cuptor cca 170C
  7. Crema-puneti laptele pe foc la incalzit impreuna cu untul si o pastaie de vanilie taiat in lungime
  8. amestecati galbenusurile cu zaharul pana nu se mai simte zaharul,adaugati faina si amestecati
  9. puneti incet laptele peste galbenusuri si amestecati incontinuu,puneti vasul in microunde timp de 1 minut ,amestecati ,alt minut …pana cand e vedeti ca crema s-a ingrosat ( in 2-3 minute e gata)
  10. turnati crema peste aluat si puneti la copt  cand e gata coapta lasati la racit si decorati cu fructe
  11. peste fructe e bine daca puneti gelatina pt. torturile cu fructe
  12. Umplutura-bateti bine albusurile,adaugati zaharul si continuati a bateti ,la sfasit puneti nuca macinata sau nuca de cocos
  13. in tava in care aluatul s-a copt doar cu foia de copt si orezul ,scoatem foaia si orezul si punem un borcan de gem(visine,zmeura)iar deasupra puneti albusurile cu nuca .dam la copt cca 10 -15 minute

ITALIANO

  1. Impasto-da la quantita data vengono fuori  2 crostate di 18/30 cm
  2. mescoliamo veloce gli ingredienti del impasto e dopo lo copriamo con la pelicola e si tiene in frigo per 24H
  3. il secondo giorno stendiamo l’impaso tra due foglie di carta forno per non atacarsi al matarello
  4. mettiamo impasto nella teglia e lo buccheregliamo con i rebbi di una forchetta,mettiamo in frigo per 30 minuti
  5. se riempiamo la crostata con la confetura allora dobbiamo coprire l’impasto con carta forno e fagioli secchi opp riso dopo di che mettiamo in forno a 170 C finche i bordi sono dorati
  6. se riempiamo con la crema ,prepariao l crema e la versiamo sul impasto e dopo si mette nel forno a 170C finche e cotta e si decora con la frutta
  7. Crema-mettiamo il latte a riscaldarsi insieme al burro e una bacca di vanilia
  8. mescoliamo i turoli con lo zucchero finche diventanno cremosi ,aggiungiamo la farina
  9. mettiamo piano il latte  sopra i gialli  mescolando .dopo mettiamo nel microonde per 1 mnuto e mescoliamo ,un altro minuto e mescoliamo…finche la crema e densa(di solito bastano 2-3 minuti)
  10. rovesciamo la crema sopra l’imapsto e si mete nel forno a 170 C finche e cotta ,raffredata si decora con frutta
  11. spalmate la frutta con gelatina per torte con frutta
  12. Ripieno montiamo i binachi con lo zucchero e  alla fine mettiamo le noci tritate opp farina di coco
  13. nella teglia che abbiamo usato i fagioli ,gli togliamo e mttiamo la confeturra e decoriamo con i bianchi montati
  14. facciamo cuocere per altri 10-15 minuti

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14 Risposte to “Tarta cu fructe – Crostata con frutta farfalla”

  1. Angela Says:

    draga mea sper ca data viitoare sa reusesc sa particip si eu la concursul tau …de data asta am aflat prea tarziu ,pup!

  2. matrioskasadventures Says:

    Ce haios si atragator arata! Angela, daca ai timp uita-te pe postul meu: http://matrioskadventures.wordpress.com/2010/08/14/ricette-dolci-per-bambini/, e vorba de un concurs cu retete de Craciun pentru copii, adica haioase si usor de facut…si tu ai o multime de retete faine cu care ai putea participa. Atentie ca ultima zi de participat e 15 august. pup, petrecere frumosa.

  3. Angela Says:

    grazie Romy! non dimenticare che e anche semplice da preparare e stupisce sempre!baci

  4. Romy Campidoglio Says:

    Mamma mia Complimenti ! Sei davvero brava,la torta è
    … BELLISSIMA …
    Si presenta molto bene, inoltre è fresca e di buon gusto.
    Ciao da Romy…

  5. Angela Says:

    asteptam cu nerabdare parerea oaspetilor ,dar e important ca iti place tie! Toate cele bune!

  6. iulia Says:

    Am facut crema si a iesit foarte buna la gust ,am pus faina pana la urma,si tortul a iesit foarte dragut am facut eclere mici dupa reteta ta pe care le-am umplut cu crema si am decorat tortul cu ele ,eu sunt incantata de rezultat astept sa vad ce spun invitatii diseara.Multumesc mult pt idei si pt sfat!

  7. Angela Says:

    Ciao Iulia ,e drept ca se poate pune si amidon in crema ,dar dupa mine cu faina iese mai gustoasa .Oricum e mai bun fecola de mais (amidonul de porumb ) decat cel de cartofi .
    Toate cele bune si spor la bucatarit!

  8. iulia Says:

    ciao,eu vreau sa fac un tort simplu umplut cu o crema de vanilie .Reteta pe care o am eu e la fel cu cea de aici ,doar ca la mine scrie ca daca inlocuiesc cantitatea de faina cu amidon iese crema mai fina,eu nu prea ma pricep si de asta vroiam sa te intreb daca fecola di patate e acelasi lucru cu amidonul de cartofi ,deci daca sa pun in crema, ca amidon nu am gasit ,sau sa pun faina.Retetele tale sunt super dar eu nu ma pricep la dulciuri asa ca incep cu ceva mai simplu

  9. Angela Says:

    multumesc Mariana!

  10. mariana Says:

    Am vazut multe tarte pe bloguri….dar a ta este f.aratoasa!

  11. Angela Says:

    fluturasi ii poti pune pe orice torta!

  12. natalia Says:

    e o fantezie “economà” foarte frumoasà, trebuie à fie si foarte gustoasà. pàcat cà sotului meu ìi plac mai mult tortele moi🙂

  13. Angela Says:

    exact!si sant si usor de pregatit!

  14. adry Says:

    Super bune ambele variante!


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