Pui tandoori – Pollo tandoori


il pollo tandoori e una delle ricette indiane che a preso di più nel occidente ,a preso il nome dal forno di argila specifico dove si prepara ,ma beninteso noi lo prepariamo nel forno finche arriviamo in India ad assagiare la ricetta originale.

aceasta reteta specifica din India e una dintre retetele indiane care a avut succes mare in ocident.Numele i se trage de la cuptorul  de lut in care se pregateste aceasta mancare ,bineinteles ca neavand acest cuptor noi vom pregati mancarea in cuptorul normal ,iar cand vom avea ocazia sa vizitam India o sa gustam si varianta originala.

Ingrediente/ingredienti

  1. 1 kg carne de  pui / 1 kg pollo a pezzi
  2. 500 g iaurt  / 500 g yogurt naturale
  3. 1 lamaie / 1 limone
  4. 0 bucatica de ghimbir sau o lingura de ghimbir uscat  / un pezzo di zenzero fresco oppure un cucchiao di zenzero secco
  5. chimin / cumino
  6. coriandru / coriandolo
  7. praf curry / curry
  8. 1 ceapa / una cipolla
  9. un catel de usturoi / un spicchio d’aglio
  10. sare / sale

Preparare/preparazione

  1. Curatam puiul de piele si il taiem pana la os
  2. pregatim un amestec de suc de lamaie cu sare si curry ,trecem puiul prin acest amestec ,lasam circa 10-15 minute
  3. intre timp macinam ceapa ,usturoiul ,ghimbirul ,chiminul si coriandru cu iaurtul . Punem iaurtul peste carne si lasam la frigider pana a doua zi
  4. scoatem carnea din iaurt ,dam de-o parte iuartul si punem carnea intr-o tigaie  ,dam la cuptor la 200 C circa 30-40 minute
  5. servim cald cu orez basmati

ITALIANO

  1. togliamo la pelle dalla carne  e facciamo una incisione fino al osso
  2. prepariamo una salsa con succo limone,curry e sare ,passimao la carne dentro e facciamo riposare per 10 – 15 minuti
  3. tritiamo la cipolla con l’aglio ,zenzero ,cumino e coriandolo ,mescoliamo allo yogurt .Mettiamo lo yogurt sopra la carne e facciamo riposare fino al indomani nel frigo
  4. togliamo il pollo dalla marinatura e lo sistemiamo nella teglia ,mettiamo nel forno a 200 C per 30-40 minuti
  5. e buono caldo con riso basmati

6 Risposte to “Pui tandoori – Pollo tandoori”

  1. Angela Says:

    tine minte reteta pt . la toamna!

  2. dany Says:

    bunnnn, numai ca pe caldurile astea nu ma ispiteste deloc…deja cred ca am devenit erbivora, salate si pepene…nimic altceva…hahaha

  3. Angela Says:

    Habana s-a tinut de cuvant si mi-a trimis poza cu pasta pt condimentat puiul tandoori ,se gaseste in magazinele indiene si se unge carnea cu acest condiment .Mulumim Habana!

  4. Angela Says:

    Mirela -Daca folosesti garam masala nu mai este nevoie sa pui atatea condimente ,doar garam masala este deja un amestec de condimente .vezi ce contine ,ca sant si variante de garam masala cu putine condimente.

    Habana – am sa pun eu fotografia ,asa vom stii cu toti ca e un produs deja probat si e bun.Multam !

  5. Habana Says:

    Bravo Angela!
    Ador mancarea indiana! In magazinele de specialitate sau Supermercati (la specialitati) se gasesc borcanele, cu toate condimentele deja amestecate, un fel de paste, cu care se unge carnea.
    Iti trimit poza pe Forum…aici nu stiu cum s-o pun.
    Un bacio!

  6. Mirela Says:

    Asta da… Nu prea am mancat specialitati indiene de-a lungul timpului, dar condimentele incep sa-mi placa din ce in ce mai mult… cred ca asta vine odata cu varsta… Spune-mi te rog la reteta asta se poate folosi si garam masala?


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