Granita de piersici – Granita di pesche


la granita di pesche e piena di freschezza e profumi! Con questo caldo e un alternativa a tutte quelle bibite gasate che altro non fanno che male.E poi  si conserva bene in frigo e se avete ospiti improvvisi fate una bellissima figura.

aceasta inghetata de piersici e proaspata si plina de energie .Acum ca e asa de cald e indicat sa serviti o inghetata pregatita de voi decat sucuri gazate care nu sant deloc sanatoase.Si apoi nu uitati ca e bine sa aveti o inghetata mai speciala in frigider ,ca nu se stie niciodata cine bate la usa pe neasteptate.Acest tip de inghetata se serveste in pahare cu pai .

Ingrediente/ingredienti

  1. 8 piersici / 8 pesche gialle
  2. 350 g zahar / 350 g zucchero
  3. 2 lamai / 2 limoni
  4. putina vanilie / un pizzico di vanilina

Preparare/preparazione

  1. punem zaharul in 500 ml de apa  dupa care punem pe foc ,adaugam coaja de la o lamaie iar cand clocoteste stingem focul si lasam la racit
  2. intre timp curatam piersicile de coaja si le punem in blender ,le macinam fin de tot
  3. amestecam siropul de zahar cu piersicile zdrobite si putina vanilie.Adaugati sucul de la lamai  si amestecati
  4. puneti intr-o forma  acoperita cu pelicula si dati la congelator .
  5. Se taie felii subtiri si se pune in pahare ,se servete cu paiul

ITALIANO

  1. versate lo zucchero in 500 ml di acqua e mettete a bollire con la scorza di un limone,lasciate raffreddare
  2. pelate le pesche e poi si devono frullare
  3. mescoliamo le pesche con lo sciroppo e la vanilina ,aggiungiamo anche  il succo dei limoni
  4. raccogliamo il succo  in uno stampo foderato con pellicola trasparente e mettiamo nel frigo.
  5. spezzettatela e tritatela ,distribuite in calici freddi  e servite subito

3 Risposte to “Granita de piersici – Granita di pesche”

  1. Angela Says:

    Terry – ormai in casa mia c’e sempre la granita pronta ,sia questa che quella al limone ,quando torno a casa mi rinfresca in un attimo!

  2. Terry Says:

    Semplice e deliziosa granita… ottima per queste temperatura! che idea stupenda!


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