Gnocchi di patate – Galuste de cartofi


i gnocchi di patate si devono preparare con  delle patate farinose . Si possono condire a piacere con salsa di gorgonzola,sugo di pomodorini, oppure cu pane gratuggiato fritto nel olio e poco zucchero come si usa da noi

Aceste galuste cu cartofi se pregatesc folosind cartofi farinosi ,in caz contrar o sa aveti probleme deoarece aluatul o sa ceara faina in cantitate mult mai mare si ramane lipicios. Galustele sant bune cu sos de gorgonzola,pesmet si zahar ,sos de rosii ….

Ingrediente /Ingredienti

  1. 1 kg cartofi / 1 kg patate
  2. 300 g faina / 300 g farina
  3. 1 ou / 1 uovo
  4. sare / sale

Preparare/preparazione

  1. Punem cartofi la fiert cu coaja  in apa sarata
  2. cand sant fierti ii curatam de coaja si ii trecem prin zdrobitorul de cartofi
  3. amestecam cu faina,sare si oul batut facem un aluat elastic ,in caz ca e prea lipicios aluatul mai adaugam faina
  4.  luam bucati mici din aluat si le intindem  ca sa obtinem suluri de aluat lungi groase cam ca si un cabanos
  5. le taiem la circa 2 cm si presaram cu faina
  6. fierbem galustele in apa  fierbinte cu sare iar cand se ridica la suprafata sant fierti si puteti sa-i condimentati dupa plac

ITALIANO

  1. Facciamo cuocere le patate con la buccia in acqua salata
  2. quando sono cotte le sbucciamo e le passiamo nel schiacciapatate
  3. le mescoliamo con la farina il sale e l’uovo sbatutto ,finche otteniamo un impasto elastico che non si apiccica ale mani ,caso mai aggiungete farina
  4. dividete l’impasto in tanti filoni dello spessore di 2-3 centimetri e iniziate a tagliare i vostri gnocchi riponendoli su una superficie o un vassoio infarinato
  5. fateli cuocere in acqua bollente salata ,quando salgono in superficie sono pronti da scolare e condire.

5 Risposte to “Gnocchi di patate – Galuste de cartofi”

  1. Angela Says:

    rosablu – cred ca si in tara gorgonzola se numeste la fel si mai ales se gaseste in toate magazinele.

  2. Angela Says:

    multumesc mult! ciao si iti doresc duminica placuta!

  3. Mirela Says:

    Care e cea mai buna combinatie? Gnocchi cu…? Arata foarte bine, par foarte pusi, iar cum eu sunt innebunita dupa paste, cred ca in curand o sa ii incerc si eu. Te-am pupat, chef Angela, si iti doresc un weekend minuna!

    • Mirela Says:

      par foarte pufosi, vreau sa spun, nu pusi:)))

    • rosablù Says:

      Buna Mirela!
      Parerea mea in legatura cu cea mai buna combinatie?
      Gnocchi cu speck (slanina afumata) gorgonzola (sincer,habar n-am cum ii spune in romaneste dar seamana la gust si miros cu branza de burduf) si panna (smantana).🙂


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