Prajitura de post cu mere – Dolce vegan con mele


Questo dolce vegan con mele me la insegnato a fare la mia amica Antonela,Grazie cara mia e buono e sano questo dolce!La teglia che ho usato ha le dimensiuoni di 25 cm / 35 cm

Aceasta prajitura cu mere ma invatat sa o fac Antonela,e tare gustoasa ,usor de facut si mai ales e sanatoasa ca nu are grasimi deloc.Tava in care am facut prajitura este de 25 / 35 cm

Ingrediente/Ingredienti

  • Aluat /Impasto
  1. 20 linguri apa calduta / 20 cucchiai acqua tiepida
  2. 18 linguri ulei floarea soarelui /18 cucchiai olio girasole
  3. 1 cub de drojdie / 1 cubetto lievito fresco
  4. circa 500 g faina / al incirca 500 g farina
  5. 2 linguri zahar / 2 cucchiai zucchero
  6. un strop de sare/un pizzico di sale
  7. suc de la o lamaie / succo di un limone
  • Umplutura/Ripieno
  1. 2,5 kg mere / 2,5 kg mele
  2. 100 g zahar / 100 g zucchero
  3. suc de la 2 lamai / succo di 2 limoni
  4. scortisoara / cannela

Preparare/preparazione

  1. Amesteci intr-un castron apa calduta cu uleiul, zaharul si sarea si dizolvi inauntru drojdia. dupa ce a dospit 10-15 min pui faina cat sa obtii un aluat care sa nu se lipeasca de degete(in jur de 500 gr). Lasi 15-20 min la dospit.
  2. In acest timp curetzi merele, le dai pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratitza sau oala, pui merele, zaharul  , sucul de la lamaile stoarse si scortzisoara (cam 1 linguritza). Eu mai agaug o lingura de ulei si impreuna le pun la foc, cam 20 min.
  3. Incepi sa prepari aluatul. Il impartzi in doua partzi.
  4. Intinzi prima foaie, o pui  in tava ( tapetata cu hartie de copt), coci 5 min, o scotzi din cuptor, deasupra imprastii o mana de pesmet ( gris sau malai, daca nu ai pesmet) pui merele pe care le scotzi din oala cu o paleta cu gauri ( ca sa nu iei tot sucul), pui a doua foaia. Intzepi cu furculita  si coci la foc potrivit vreo 40-45min.
  5. Rece o poti pudra cu zahar sau scortisoara.

ITALIANO

  1. mescoliamo in una terrina l’acqua ,olio,zucchero e il sale .Scogliamo il lievito e facciamo lievitare per 10 -15 minuti ,dopo aggiungiamo la farina finche otteniamo un impasto elastico che non si apiccica.(al incirca 500 g farina)Lasciamo lievitare per 15-20 minuti
  2. Puliamo le mele e le gratuggiamo sulla gratuggia grossa,in una grossa pentola mettiamo sul fuoco le mele,un cuchiaio di olio,lo zucchero ,il succo di limone e la cannela ( 1 cucchiaino) ,lasciamo cuocere per una ventina di minuti
  3. dividiamo l’impasto in 2 parti
  4. stendiamo la prima parte in un foglio sottile e lo sistemiamo in una teglia coperta di carta forno e facciamo cuocere per 5 minuti nel forno a 180 C ,tiriamo fuori e la spolveriamo con del pannegratuggiato ,oppure semolino dopo di che aggiungiamo le mele che abbiamo  scolate del  loro sciroppo.Copriamo con l’impasto rimasto che abbiamo tirato a dovere.Punzechiamo la sfoglia con i rebbi di una forchetta e cuociamo per una 40 di minuti
  5. Quando e fredda si spolvera con zucchero a velo oppure cannela

19 Risposte to “Prajitura de post cu mere – Dolce vegan con mele”

  1. caty Says:

    Azi am facut aceasta placinta cu mere si a iesit foarte buna…la fel o facea si mama mea …

  2. Andreea Says:

    am s-o fac neaparat,mi-aminteste de reteta mamei mele

  3. Viola Says:

    Carissima Angela voglio solo complimentarmi con te ho fatto qualche tua ricetta devo dire che erano deliziose

  4. i5mondi Says:

    mi ispira proprio!
    un saluto e…….ti seguo, mi piace la cucina rumena!

  5. Angela Says:

    Caterina, complimente pt modul in care scrii!Te mai astept sa probezi si alte retete romanesti!

  6. Caterina Says:

    ho fatto la tua torta ,è meravigliosa, grazie per la splendida ricetta!

    • Angela Says:

      Grazie a te,mi hai fatto l’onore di provare la mia cucina!

      • Caterina Says:

        am invatat un pic limba romana si am multi prieteni romeni iar pot sa te spun ca romeni sunt persoane minunate pentru miine iar recetele sunt foarte bune,scusa scriptura mea am prea mult de invatat, noapte buna !

  7. Angela Says:

    e delizioso , cara Terry!
    Spor la treaba ,matrioska!

  8. matrioskasadventures Says:

    apetisanta, imi aduce aminte de o prajitura de-a bunicii, era printre preferatele mele. Abia astept s-o fac!

  9. Terry Says:

    sembra delizioso!!! adoro i dolci con le mele…anche questo si deve provare:)


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