Supa de fasole verde – Zuppa di taccole


e una zuppa molto popolare in Romania ,specie di estate  quando e la stagione delle taccole,si possono usare anche le taccole di colore giallo .

binecunoscuta supa de fasole verde pregatita cu putin usturoi iar daca doriti serviti si un ardei iute verde .

Ingredienti/ Ingrediente

  1. oase afumate  / ossa affumicate oppure  biancostato
  2. 800 g fasole verde / 800 g taccole
  3. 200 ml smantana / 200 ml panna acida
  4. 1 lingura faina / 1 cucchiaio farina
  5. 2 morcovi / 2 carote
  6. patrunjel / prezzemolo
  7. telina / sedano
  8. 1-2 catei de usturoi / 1-2 spicchi d’aglio
  9. sare/ sale
  10. ulei / olio
  11. boia / paprika

Preparare/preparazione

  1. Intr-o oala incapatoare punem la fiert oasele ,dupa circa 30 minute adaugam fasolea spalata si curatata ,taiata bucatele
  2. adaugam si morcovul patrunjelul si telina taiate bucatele
  3. saram si lasam sa fiarba la foc mic
  4. cand e fiarta fasolea ,intr-o tigaie punem putin ulei si cand e cald punem faina si putina boia ,facem focul mic de tot si adaugam cate putina supica amestecand mereu ( eventual stingeti focul) pana cand rantasul e lichid,
  5. turnam in supa rantasul ,adaugam usturoiul zdrobit ,presaram cu frunze de patrunjel si telinasi lasam sa de-a un clocot
  6. dupa ce s-a racit adaugam smantana

ITALIANO

  1. in una grossa pentola mettiamo a cuocere le ossa ,dopo 30 minuti aggiungiamo le tacole lavate e tagliate a pezzi
  2. aggiungiamo le carote tagliate a cubetti e cubetti di sedano rapa
  3. saliamo e lasciamo cuocere a fiamma bassa,
  4. quando sono cotte le taccole ,prepariamo un tegamee con poco olio e mettiamo sul fuoco
  5. aggiungiamo la farina ,mescoliamo e mettiamo la paprika
  6. spegniamo la fiamma e piano piano mescolando sempre aggiungiamo del brodo caldo ,quando il composto e liquido mettiamo tutto nella pentola
  7. aggiungiamo l’aglio scchiaciato ,foglie di sedano e prezzemolo tagliate fine e dopo 5 minuti spegniamo il fuoco
  8. dopo che si sia raffreddato aggiungiamo la panna acida

8 Risposte to “Supa de fasole verde – Zuppa di taccole”

  1. Angela Says:

    Cu mare placere!

  2. ady Says:

    merci fain din turda

  3. Angela Says:

    acum depinde si de magazinele unde o gasesti ,eu acum cumpar in cutii albe cu scris rosu sau albastru!

  4. dany Says:

    normal, cine cauta gaseste…
    la inceput am memorat fotografia care ai puso si cautam borcanelele verzi…

  5. Angela Says:

    Waw ! ai gasit smantana!!! Forte!

  6. dany Says:

    am inteles, aici e bollito, simplu…dar ai mei nu mananca carnea asta…
    asa ca am sa o probez simpla, verduroasa, mai ales ca am smantana din aia ce cautam disperata…

  7. Angela Says:

    Dany -biancostato este carne de vita de pe piept .este o bucata de os -costita cu grasime si carne in straturi .Se foloseste in supa (bollito) In zona voastra are alta denumire cu siguranta.

  8. dany Says:

    unde se gaseste biancostato? este un os afumat??
    cred ca am sa o fac asa verduroasa fara nimic de carne…ca si asa e cald de mori..


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