Placinta umpluta cu sunca si branza – Foccacia panino


molto prattica per portare in gita ,come antipasto ,per preparare un buffe freddo….Tolgo ogni dubbio non si perde tanto tempo perchè non e neccesario farla lievitare .Come ripieno si può fare come vi piace ,salumi e formaggi ,verdure e formaggi ,solo verdure…

aceasta placinta umpluta e foarte buna de pus la pachet ,se poate servi ca si aperitiv  sau si asa simpla cu un pahar de bere,sau cand pregatiti un bufet suedez. Se pregateste repede deoarece nu trebuie lasata la dospit.Ca si umplutura folositi ce va place si ce gasiti in frigider:salam,branza,verdeturi….

Ingrediente/ingredienti

  1. 300 g faina / 300 g farina
  2. 2 oua / 2 uova
  3. 1 galbenus / 1 tuorlo
  4. 100 g margarina  sau unt / 100 g margarina opp. burro
  5. 200 ml lapte / 200 ml latte
  6. 10 g drojdie proaspata / 10 g lievito fresco di birra
  7. o jumatate lingurita de sare / mezzo cucchiaino di sale
  8. un strop de zahar / un pizzico di zucchero
  9. unt pt uns tava/ burro per la teglia

Umplutura / Ripieno

  1. 100 g sunca / 100 g prosciutto
  2. 5 felii de branza topita / 5 sottilette
  3. 100 g mortadella sau salam  / 100 g mortadella

Preparare/preparazione

  1. Topim drojdia in lapte impreuna cu zaharul dupa care amestecam cu restul ingredientelor ,puteti folosi un robot .
  2. intr-o tava unsa cu unt punem jumatate din aluat dupa care punem umplutura ,
  3. acoperim cu cealalta jumatate de aluat  ,ungem cu putin ulei si dam la cuptor la 160 C ,pana e coapta
  4. Daca va place puteti presara cu putin oregan

ITALIANO

  1. Sciogliamo il lievito nel latte con lo zucchero e dopo aggiungiamo resto degli ingredienti ,mescolando sempre,se volete potete usare un robo
  2. in una teglia unta con burro mettiamo metà impasto e aggiungiamo il ripieno copriamo con l’altra metà ,spalmiamo con olio e mettiamo nel forno
  3.  forno deve essere a 160 C finche e cotta, se vi piace spolverate del origano

12 Risposte to “Placinta umpluta cu sunca si branza – Foccacia panino”

  1. Angela Says:

    Deci pana la urma am masurat tava ,are dimensiunea de 29 cm / 18 cm ,Sper sa iti fie de folos ,chiar daca e cu intarziere!

  2. Angela Says:

    daca folosesti alt tip de tava pune linistita hartie de copt ca nu sant probleme.

  3. Angela Says:

    adry – duminica le-am folosit pe ultimele doua si nu pot sa masor ,imi pare tare rau ,sa stii ca am facut in tava mare de la aragaz si am folosit 2 portii jumate! poate te ajuta cu ceva,doar sambata cand merg la magazin pot sa aflu dimensiunea exacta.

  4. adry Says:

    Angela ce marime are tava ta? Vad ca ai folosit monouso si asa am sa fac si eu!!!

  5. adry Says:

    Angela portia asta este pentru o tava de cat/cat? Vad ca ai folosit monouso si asa am sa fac si eu!!!

  6. Angela Says:

    ieri pe varf de munte pt. noi a fost perfecta! am facut doua variante ,una cu sunca,salam picant si sottilete iar alta cu sunca,salam picant,branza de burduf,parmezan,masline si putin concentrat de rosii!

  7. gitana Says:

    abia astept sa facem un picnic!

  8. Angela Says:

    Adry – nu trebuie deloc lasata la dospit,las-o la cuptor la foc mic si sa vezi ce fain se coace,eu am facut-o de multe ori si am folosit si ulei aromatizat ramas de la rosii uscate ,am pus circa 80 ml de ulei si a iesit tare buna

    Pichona- o faci cand vrei sa mergi in escursie ,sa vezi ce buna e in varf de deal!

  9. adry Says:

    Super reteta!!! O s-o incerc si eu desi cam am probleme cu cuptorul!!!
    P.S nu trebuie lasat deloc la dospit?

  10. pichona Says:

    mmmm….si asta imi face cu ochiu…nu stiu cand dar am s-o fac sigur!!!

  11. Angela Says:

    menomale…

  12. veronica Says:

    che spettacolo! che acquolina!!!! mhhhhhhhhhhh..voto eccellente


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