Budinca de gris – Dolce di semolino inzuppato


questo dolce di semolino inzuppato nel latte ,e molto semplice da preparare ed e molto leggero ,infatti quando si mangia sempra mordere le nuvole!Era il dolce preferito da me quando ero incinta di mio figlio più piccolo.

aceasta budinca de gris  este usor de facut si foarte delicata ,cand musti din ea ti se pare ca ai muscat dintr-un nor.Cand eram gravida cu Cezar era prajtura mea preferata  sia cum as fi mancat-o eu toata ,dar nu m-au lasat !

Ingrediente/ingredienti

  1. 6 oua / 6 uova
  2. 150 g zahar / 150 g zucchero
  3. 4 linguri ulei / 4 cucchiai olio
  4. 180 g gris / 180 g semolino
  5. strop de sare / pizzico di sale

Sirop / sciroppo

  1. 900 ml lapte / 900 ml latte
  2. 100 g zahar / 100 g zucchero
  3. 3 vanilii / 3 bustine di zucchero a velo (io ho usato pane de angeli)

Preparare/preparazione

  1. Batem bine ouale cu zaharul si sarea,trebuie sa isi mareasca volumul de circa 3-4 ori
  2. adaugam uleiul ,dupa care punem cate o lingura de gris amestecand usor
  3. Ungem o tava cu unt si o presaram cu gris  dupa care punem aluatul si dam la cuptor la 180 C pana e copt (probati cu scobitoarea)
  4. intre timp fierbem laptele cu zaharul si vanilia ,
  5. scoatem prajitura din forma si dupa circa 5 minute punem peste ea laptele caldut.avem grija sa se insiropeze usniform.

ITALIANO

  1. Montiamo le uova con lo zucchero e il sale ,come per il pandispagna
  2. aggiungiamo l’olio e poco alla volta il semolino,mescoliamo delicatamente
  3. prendiamo una tortiera e la spalmiamo di burro e polverizziamo con del semolino ,mettiamo l’impasto dentro e cuociamo a 180 C finche lo stuzzicadenti esce pulito
  4. nel frattempo riscaldiamo il latte con lo zucchero e la vanillina
  5. togliamo il dolce dalla forma e dopo 5 minuti gli mettiamo il latte sopra con l’aiuto di un cucchiaio

da Pichona

8 Risposte to “Budinca de gris – Dolce di semolino inzuppato”

  1. Angela Says:

    Ciao ,sper sa-i placa fetitei tale ,cati ani are?

  2. e.hermina Says:

    arata foarte bine.am sa-i fac si eu fetitei mele.

  3. Angela Says:

    ca de obicei Pichona a probat si pozat , a umplut budinca cu o crema de ciocolata alba ,asteptam mai multe detalii …..

  4. Angela Says:

    Astept sa ne spui ce ai inventat! toate cele bune!

  5. ralu' Says:

    Am facut prajitura asta ieri, buna de tot! MI se pare ca se potriveste si ca blat de tort, pentru ceva crema usoara… o sa incerc candva sigur🙂

  6. Angela Says:

    eu ma gandeam sa probez data viitoare cu caramel pe imprejurul tavii ….dupa care coc aluatul

  7. Habana Says:

    Sirop caramelizat foarte lejer, cu putzin zahar si cu mult lapte!

  8. Habana Says:

    Hmmmm, Angi….trebuie sa fie foarte buna!
    O incerc sigur….poate cu un sirop din zahar caramelizat (fiul meu adora crema caramel)


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