Chec -bignè -Plum cake bigne


chec-bigne

e un plumcake molto buono ma è  indicato seguire le indicazioni perchè si rischia di  ottenere un pasticcio se utilizate un altro tipo di zucchero

E un chec cu un gust foarte parfumat , si e indicat sa urmati pas cu pas indicatiile,altfel riscati  sa nu iasa .

Ingrediente

  1. 100 ml apa/100 ml acqua
  2. 150 g unt/150 g burro
  3. 10 g miere10 g miele
  4. 225 g faina/225 g farina
  5. 3 oua/3 uova
  6. 225 g zahar praf vaniliat/225 g zucchero a velo  vanigliato
  7. 5 g praf de copt/ 5 g lievito panedangeli
  8. 2,5 g amoniac/2,5 g ammoniaca per dolci
  9. un strop de sare/ un pizzico sale
  10. coaja de la 2 lamai/ buccia di 2 limoni

 

Preparare/ preparazione

  1. Apa impreuna cu untul,mierea si sarea se pun la foc ,cand fierbe adaugam dintr-o data faina ,stingem focul si amestecam bine
  2. lasam la racit dupa care adaugam ouale ,unul cate unul ,cu grija sa se incoporeze bine.
  3. Adaugam coaja de lamaie ,praful de copt si amoniacul stins in putina apa
  4. Punem zaharul praf ,eu am folosit zahar praf vanigliat ca da o aroma mai buna,se poate face doar cu zahar praf,nu incercati cu zahar tos.amestecam bine dupa care punem in tava unsa cu unt.se poate face intr-o tava de chec normala sau cum am facut eu intr-o tava mai mica
  5. Se coace la 170 C timp de cca 40 minute,controlati cu scobitoarea daca iese uscata puteti sa scoateti din cuptor si sa lasati la racit
  6. pentru o prezentare mai frumoasa eu l-am rasturnat l-am indreptat si l-am presarat cu zahar praf
  7. Va reamintesc ca e bun doar rece si mai ales nu e bun decat cu zahar praf de cumparat!

ITALIANO

  1. acqua, burro, miele e sale si mettono in un pentolino sul fuoco quando bolle mettiamo tutta la farina, spegniamo il fuoco e mescoliamo bene
  2. quando è fredda aggiungiamo uno a uno le uova e mescoliamo
  3. aggiungiamo la buccia di limone, il  lievito pane d’angeli, l’ammoniaca per dolci sciolta nell’acqua calda (pochissima)
  4. aggiungiamo lo zucchero a velo, solo quello si può usare, mescoliamo bene e mettiamo nella teglia imburrata, va bene qualsiasi teglia da plumcake.
  5. mettiamo in forno a 170 °C per 40 minuti
  6. si spolvera sopra la torta con lo zucchero a velo
  7. vi ricordo che la torta riesce solo con lo zucchero a velo vanilgiato che si trova in commercio.

 

8 Risposte to “Chec -bignè -Plum cake bigne”

  1. Angela Says:

    Toate cele bune si bafta!

  2. ileana Says:

    scuza-ma Angela,acum ca am citit reteta cu atentie,am vazut ca este scris zahar pudra normal sau vanilat asa ca intrebarea mea nu isi are rostul.multumes pentru reteta,zilele urmatoare o s-o probez.

  3. ileana Says:

    ciao Angela,pot folosi zahar pudra la care adaug vanilina sau este neaparat necesar sa folosesc zahar pudra vanilat,exact cum se gaseste in comert?

  4. Angela Says:

    Di solito 100 ml di acqua sono mezo bichiere,ma sai come è, dipende dalla grandezza del bichiere!L’uvetta ci sta benissimo!

  5. daniela Says:

    a quanto corrisponde 100 ml di acqua?potrei mettere l’uvetta nell’impasto?

  6. daniela Says:

    vorrei sapere di preciso a quanto corrisponde 100 ml di acqua;io ho fatto un mezzo bicchiere di giusta grandezza,potrei mettere l’uvetta ammollata?

  7. Angela Says:

    Sono contenta!,Ciao,Daniela!

  8. daniela Says:

    ho fatto questo dolce,è venuto bene!


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