Calamari prajiti – Anelli di calamari fritti


i calamari (e  i totani ) preparati in questo modo cosi semplice sono una goduria specie se portate in tavola anche una birra fredda.

Calamari pregatiti in acest mod sant foarte buni ,mai ales daca ii serviti cu o bere rece.

Ingrediente/ingredienti

  1. Calamari taiati rondele /anelli di calamari ,oppure di totano
  2. faina / farina
  3. ulei  pt prajit / olio per friggere
  4. sare / sale

Preparare/preparazione

  1. in caz ca folositi calamari congelati e bine sa-i decongelati acoperindu-i cu lapte ,in acest fel isi pierd mirosul de congelat .
  2. Spalati bine calamari ,ii uscati cu un servet si ii presarati cu faina.cel maisimplu este sa-i puneti n strecurator ,adaugati o lingura cu faina si scuturati strecuratorul deasupra chiuvetei ,surplusul de faina va cadea in chiuveta.
  3. Nu Sarati calamari sau faina ,trebuie sa.i sarati doar dupa ce sau prajit.
  4. Intr-o tigaie incapatoare ,eu am folosit wok-ul puneti uleiul la incalzit si cand e cald puneti cateva bucati de calamari ,le intoarceti si cand sant prajite le puneti pe o farfurie acoperita cu hartie asorbenta
  5. I sarati si i serviti cu o felie de lamaie si o bere rece.

ITALIANO

  1. nelcaso usate anelli di calamaro surgelati e meglio scongelarli nel latte ,che assorbira li odori sgradevoli.
  2. Lavate bene i calamari ,asciugateli con un panno pulito ,e conspargeteli di farina.Io gli ho messi nel scola pasta o aggiunto un cucchiaio di farina e sopra il lavandino ho scosso bene il scolapasta ,cosi la farina si e distribuita in modo uguale .
  3. Atenti ,non salare i calamari prima che sianno cotti
  4. In un tegame capiente,io ho usato il wok ,mettiamo l’olio ha riscaldarsi ,e poi aggiungiamo icalamari poco alla volta  per non farli attacare,
  5. gli giriamo e si mettono su un piatto can carta assorbente
  6. Gli saliamo e si portano in tavola con spicchiodi limone e una birra fredda.

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