Cheesecake


Il cheesecake e una delle piu rinomate torte americane.Si prepara con formaggio ,biscotti e panna acida ,e se seguite atentamente i consigli state certi che avrete anche voi un bell cheesecake da adentare.Per chi non trova al supermercato la panna acida la puo preparare molto semplicemente a casa:mescolate del yogurt bianco con della panna e succo di limone ,dopo 2 ore avrete della buona panna acida.

Aceasta prajitura americana,cheesecake, se pregateste cu branza ,biscuiti si smantana ,e simplu de preparat si daca urmariti cu atentie sfaturile mele o sa aveti o minunata prajiturica de savurat.

Ingrediente /Ingredienti

  1. 250 g biscuiti Digestive / 250 g biscotti Digestive
  2. 1 lingura de zahar brun / 1 cucchiaio zucchero di canna
  3. 150 g unt / 150 g burro
  4. 20 g amidon / 20 g amido di mais
  5. 100 ml smantana dulce /100 ml panna
  6. 2 oua / 2 uova
  7. 1 galbenus / 1 tuorlo
  8. 100 g zahar tos / 100 g zucchero bianco
  9. 660 g branza Philadelphia / 660 g formaggio Philadelphia
  10. 2 vanilie / 2 bustina vanilina
  11. suc de la jumatate lamaie/ succo di mezzo limone
  12. 200 g smantana / 200 g panna acida
  13. 1 lingura de zahar pudra / 1 cucchiaio zucchero a velo

Preparare/preparazione

  1. Zdroim biscuiti bine de tot si punem zaharul brun si untul topit ,amestecam bine
  2. Pregatim o tava cu diametrl de 24 cm , ungem cu unt si deasupra punem hartia de copt ,avem grija sa fie bine lipita hartia de margini
  3. Punem compozitia cu biscuiti in tava si o aranjam in asa fel incat sa acopere toata tava si marginile.Punem tava in congelator 30 minute
  4. Batem bine ouale si galbenusul cu  zaharul tos  si o vanilie .Adaugam  branza ,amidonul, sucul de lamaie  si smantana dulce .Compozitia obtinuta o tunam in tava si dam la cuptor la inceput  la 180 C timp de 30 minute (daca vedeti ca se arde acoperit cu foaie de aluminiu) dupa care alte 30 minute la 160 C .Stingeti focul si lasati prajitura in cuptor sa se racesca cu usa cuptorului usor deschisa.E bine sa nu deschideti cuptorul pana se coace prajiura
  5. Cand e rece  prajitura o acoperiti cu smantana amestecata cu vanilia si zaharul pudra.nivelati bine si dati la frigider pt o noapte .Serviti cu ciocolata topita ,topping de capsuni ,caramel

ITALIANO

  1. Sbriciolate i biscotti e mescolateli con lo zucchero di canna e il burro fuso
  2. Coprite una tortiera diametro 24 cm con burro e poi con carta forno ,fate aderire bene la carta ai bordi.
  3. Versate il composto dei biscotti sul fondo e sui bordi della tortiera ,poi mettela nel freezer per 30 minuti
  4. Sbatete bene le uova,il tuorlo con lo zucchero bianco e una bustina di vanilina,aggiungete il formaggio,l’amido ,la panna e il succo di limone.
  5. Il composto si sistema nella tortiera che poi mettiamo nel forno a 180 C per 30 minuti dopo di che abbasiamo la temperatura a 160 C  per altri 30 minuti.Lasciamo raffreddare la torta nel forno con la porta leggermente aperta
  6. Quando si sia raffreddata la copriamo con la panna acida mescolata con una bustina di vanilina e lo zucchero a velo.
  7. Si lascia nel frigo per la notte e si porta in tavola con della ciocolata fusa,oppure una salsina di ragole,caramello fuso…

14 Risposte to “Cheesecake”

  1. Cheesecake con frutta – Cheesecake cu fructe « Il Menu di Angela – Homepage Says:

    […] cheesecake con la frutta somiglia tanto, in quanto alla preparazione ,con il cheesecake ,ma ha in aggiunta un mix di frutta che da una nota di sapori diversi e dei colori […]

  2. Angela Says:

    No ,noi diamo un 10 alla torta e un 4 al frigorifero!a ogniuno il suo …

  3. veronica Says:

    grazie angela del prezioso consiglio di ieri.la torta e’ venuta buona, peccato solo che il frigorifero della mia amica non ha raffreddato bene la crema,e quindi possiamo dargli un 8 invece che un 10 e lode che si meritava….

  4. Angela Says:

    ce frumos! eu pe balcon nu am nimic! si am un balcon enorm ,mi-e rusine dar asta e!sa-i faci o poza lui matrioska cu capsunelele!

  5. matrioskasadventures Says:

    multumesc,esti o dulce, abia astept reteta! azi am luat agar-agar (pentru a inlocui gelatina)dar o sa fie un weekend fara dulciuri compensat cu munca asidua in gradina mea de pe terasa. p.s. superb, am plantele de capsuni inflorite, sunt asa delicate si frmoase… sunt curioasa daca apoi imi vin si capsuni.

  6. Angela Says:

    Grazie Gitana!

  7. gitana Says:

    Chiar zilele trecute ma uitam dupa aceasta reteta prin internet.

    Arata foarte bine!!!!! Din nou brava Angela🙂

  8. Angela Says:

    Ciao Danyyyy!!!pai zau ca nu stiu pe unde umbli !Deci ,daca iti place o reteta apesi pe stelute si votezi in functie de cat de mult iti place!Pa si toate cele bune!

  9. dany Says:

    ce de bunatatzuri…se vede ca nu am dat demult timp pe aici…au aparut si stelutzele…

  10. Angela Says:

    Silvia – cu placere!
    Matrioska- peste putin o sa iti pun o prajiturica special pregatita pt. tine ca stiu ca nu iti place gelatina!o sa te incante cu siguranta!
    veronica – ciaoooo!

    Adry – deci cumperi panna si iaurt simplu si lamaie. Pui 200 ml de panna si jumatate suc de lamaie si adaugi cam 100 ml de iaurt ,dupa 2 h gusti si vezi daca mai trebuie iaurt .Eventual lasa sa stea mai mult timp ,faceam foarte mult pe vremuri ,acum gasesc smantana si nu mai fac .

  11. adry Says:

    Angela si eu prefer varianta de cheesecake care se da si la cuptor!!! Feliuta arata atat de bine!!!
    P.S te rog mult imi spui si mie cum faci smantana (panna acida?).
    Am incercat asa cu smantana dulce si iaurt dar nu prea am fost incantata de ceea ce mi-a iesit!! Nu mai tin minte daca am pus si lamaie! Deci as vrea sa stiu cat iaurt si cata smantana trebuie asa incat sa am ceva asemanator cu smantana de acasa???

  12. veronica Says:

    spettacolooooooooooooooooooooooooooooooo!!!

  13. matrioskasadventures Says:

    si eu vreau sa fac o cheesecake weekendul asta dar majoritatea retetelor sunt cu gelatina-si mie gelatina nu-mi place deloc-. reteta ta e tare faina plus ca n-are gelatina.

  14. Silvia Says:

    Ce bine arata acest dulce!

    Merci mult Angela.


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