Chiftele de manzat cu urda in sos de rosii – Polpette manzo e ricotta nel sugo di pomodoro


per le polpette e meglio usare una trita di manzo magra e la ricotta fresca non troppo umida.

pentru acest tip de chiftelute e buna carnea de vita fara grasime si urda care trebuie sa fie mai uscata .

Ingrediente/ingredienti

  1. 500 g carne de vita / 500 g trita di manzo
  2. 1 ou / 1 uovo
  3. 100 g de urda / 100 g ricotta
  4. 2-3 rosii uscate in ulei / 2-3 pomodori sechi al olio
  5. 1 lingura de parmezan razalit / 1 cucchiaio di parmigiano gratugiatto
  6. sare,piper / sale ,pepe
  7. 1 ceapa / 1 scalogno
  8. sos de rosii / passata di pomodoro
  9. ulei masline / olio oliva

Preparare/preparazione

  1. Amestecam carnea cu urda,oul,sare,piper,parmezan si rosiile uscate taiate marunt
  2. din aceasta compozitie pregatim chiftelutele,le facem bilute dupa care le apasam putin ca sa se coaca mai repede.
  3. intr-o tigaie prajim in ulei ceapa taiata marunt ,adaugam sosul de rosii saram si punem chiftelutele ,lasam sa se coaca la foc mic ,din cand in cand le intoarcem .

ITALIANO

  1. amalgamiamo per bene la carne con la ricotta ,l’uovo ,il parmigiano ,sale ,pepe e il pomodoro secco tagliato fine .
  2. prepariamo le polpette che facciamo leggermete piatte per una cottura rapida
  3. in un tegame facciamo rosolare lo scalogno tagliato a cubetti ,aggiungiamo la passata e le polpette,facciamo cuocere a fiamma bassa,e ogni tanto giriamo le polpette

18 Risposte to “Chiftele de manzat cu urda in sos de rosii – Polpette manzo e ricotta nel sugo di pomodoro”

  1. Angela Says:

    multumesc si spor la treaba!Duminica placuta!

  2. matrioskasadventures Says:

    azi le-am luat de la piata -rosiile uscate-pentru chiftlutele tale, le fac diseara. Pup, duminica placuta!

  3. gitana Says:

    andry, frumoasa zona si bogata d.p.d.v. gastronomic. Imi place!

    • adry Says:

      Multumesc!! Este o zona minunata cu avantajele (mare, soare, gastronomie, peisaje superbe…etc) dar si dezavantaje legate mult de criza actuala!!!
      P.S dar cand deschid ferestrele si vad marea la cativa metri imi trece orice stress!!!

  4. Angela Says:

    Adry – am facut chiftelutele de vinete in sera asta ,din pacate nu mai aveam pesmet asa ca am improvizat si am pus niste crakers si putina paine inmuiata in lapte .Sant foarte bune ,le-am servit cu salata de rosii,am facut si fotografii .Multumesc!

    • adry Says:

      Ai facut foarte bine!!! Multe variante sunt cu paine inmuiata in lapte si stoarsa bine!!! Ideea cu crackers este secretul tau si functioneaza “alla grande” !!!
      Brava Angela!!! Astept cu nerabdare sa publici reteta!!

      • Angela Says:

        Adry – am facut schimb cu budinca de gris ,asa ca chiftelutele o sa apara pe 8 mai .Multam fain inca odata!

  5. Angela Says:

    matrioska- rosiile proaspete lasa umiditate in compozitie ,asa ca dupa mine ar trebui oparite ca sa le cureti de coaja ,sa scoti sucul si samburi dupa care le folosesti ,sau astepti si cumperi un borcanel de rosii uscate.

    gitana – eu mi-am cumparat vinete.asa ca in seara asta fac chiftelutele.

    adry am sa folosesc reteta ta de chiftelute de vinete! Multumesc!

  6. adry Says:

    Gitana, zona mea este Salerno!!! Bucataria este similara cu ceea napolitana!!
    Retete de chiftele de vinete este foarte simpla!!!
    Se curata vinetele de coaja, se taie bucati si se fierb circa 15 minute!! se pun la scurs in strecuratoare, iar odata racite se storc bine!
    In cazul in care folositi vinete amare dupa ce sunt taiate se presara cu sare si se lasa 15 minute (tot in strecuratoare sa piarda sucul amar, apoi se clatesc si se fierb asa cum am scris mai sus!
    Eu folosesc varietatea de vinete violet (cele siciliane) care nu sunt amare delic!
    Sa revin la reteta! Deci vinetele fierte si stoarse se pun in blender pentru a obtine o pasta (sau se maruntesc cu cutitul).
    Se adauga un ou sau doua! (depinde de cantitatea de vinete) putin usturoi, patrunjet tocat sau busuioc, parmezan si pesmet asa incat sa obtinem o pasta omogena.
    Se dau prin faina si se prajesc! Se servesc simple sau cu sos de rosii!! Asta este varianta mea dar sigur gasiti zeci de retete pe net!

  7. gitana Says:

    uitasem … rosiile erau proaspete

  8. gitana Says:

    chiftele de vinete am vazut si eu, acum nu imi amintesc canalul tv, oricum era emisiunea unde vin si gatesc persoanele … m-a inspirat si pe mine retete chiftele de vinete. Practic vinete fierte, taiate cubulete, rosii taiate tot cubulete si branza pecorino (tot cubulete taiata). Parca tipa era din Piemonte.

    adry, zona ta care este?

  9. matrioskasadventures Says:

    ce bune, pot folosi rosii proaspete in loc de cele uscate, ca nu le am?

  10. Angela Says:

    interesante chiftelele de vinete, cum se fac?ma duc sa gasesc ceva reteta!

  11. adry Says:

    Angi draga mea, chiftelutele prajite in sos de vin si rosii uscate n-a facut (cel putin ceea ce am vazut eu!) !
    A facut cele de carne cu ricotta si rosii usate, apoi chiftelute de vinete (care sunt tipice din zona unde stau eu) apoi a dat si o reteta de chiftele de peste!

  12. Angela Says:

    Adry – aseara nu am vazut reteta asta ,eu am facut-o acum 3 saptamani din enciclopedia gastronomica .Nu reusesc sa pun o reteta in ziua urmatoare dupa ce o fac ! Ce fac azio sa ajunga pe sit dupa 18 mai,pana atunci sant programate deja retetele.Oricum e interesanta coincidenta.Sa nu imi zici ca a facut si varianta cu chiftelutele prajite in sos de vin si rosii uscate?Ca alea o sa apara poimaine si erau pe aceasi pagina,dat fiind ca e o varianta a acestor chiftelute.Amu ma duc sa vad si eu Gambero Rosso ,poate dau de el…

  13. adry Says:

    Angela mi-ai luato inainte cu chiftelutele astea!!!
    Te-ai inspirat cumva de pe canalul “Gambero Rosso”? ca le-a facut un tip (nu mai stiu cum il cheama) chiar aseara!!! Tare mi-a placut reteta asta ca si alte retete de pe care le-a dat!

  14. Angela Says:

    poti proba cu incredere,poimaine o sa apara si alta varianta pt a praji aceste chiftelute!

  15. gitana Says:

    Nu am mai mancat chiftele cu carne si branza, insa trebuie sa fie bune, mai ales ca ai pus si rosii uscate (care mie imi plac foarte mult).


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: